[]

geleneksel tıraşa geçiş

evet bundan kelli tıraşı eski usul ile olmaya karar verdim, işi bilen arkadaşlara sorularım olacak:

1-sabunumuz arko tıraş sabunu, fırçamız da porsuk kılından olacak, bunları biliyorum. peki tıraş sonrası cildi rahatlatmak için ne kullanıyoruz.

2-bıçak olarak bi süre daha mach3'e devam edicem ama sonrasında ecnebilerin "safety razor" dedikleri modele geçicem, yalnız bunlar gördüğüm kadarıyla bizim alışveriş sitelerinde falan satılmıyor, hep ebay linkleri çıkıyor, nereden bulabilirim bu aleti.

3-eski usul tıraş adabının mutlaka başka incelikleri vardır, onlara da değiniverir misiniz?

teşekkürler.

 
Ne kadar eski?


  • vfgerty  (13.05.14 12:19:37) 
Eski usul diyon usturadan hiç bahsetmiyon. Ustura candır.


  • sevgili sen masada değil yatakta güzelsin  (13.05.14 12:21:52) 
banyodan sonra ol tıraşı. banyoda sakal, cilt bi rahatlıyor yumuşuyor.


  • ykyt  (13.05.14 12:22:36) 
çık semt pazarına bulursun o safety razor dediğin şeyi 3-5 lira bir şey. geçenlerde 2 tane aldım. dersen ki iyi bir şey olsun merkur marka aletlere bak derim.


  • forbidden archangel  (13.05.14 12:35:07) 
1- arko başlangıç için yeter lakin durum el veriyorsa çok daha üst seviye sabunlar var, bunlardan tavsiye ederim. (geo f. trumper, tabac, proraso, tobs, dr. harris, pennhaligon' s ilk aklıma gelenler.) fırça için de porsuk kılları çok çeşitlidir. kılın porsuğun neresinden elde edildiğinden tutun, fırça şekli, yoğunluğu, kıl uzunluğu büyük etkenlerdir. bütçe ve arayışınız konusunda ayrıntılı bilgi verirseniz ona göre öneri yapalım. tıraş sonrası yurt içinde bulunan nivea ürünleri başlangıç için iş görür, yurtdışı girişinde yasak var şu anda. yine benim önerim yurtiçinde old spice olacaktır, iyi bakım yapar. l' occitane cade yine hem sabun hem tıraş sonrası için güzel ürünlerden.

2.kartuş dediğinizde gelenekselden uzaklaşmış oluyorsunuz aslında. ıslak tıraş oluyor yalnızca. geleneksel tıraşa geçenler, bundan memnun kalmayıp dönenler oluyor. yahut eskiyi sevenlerden çıkıyor. ben makine kullanmıyorum lakin çevremdeki tecrübelerime dayanarak merkür progress alırsanız ömürlük olacaktır (buna inanmayın çok çeşidiniz olacak ileride). bu makine saldırganlık derecesi ayarlı bir makine, istediğiniz gibi sert yahut yumuşak tıraş olmanıza olanak sağlıyor. gifts&care, executive-shaving, traditionalshaving, shaving.ie ve connaughtshaving sitelerinden hangisi ucuzza geliyorsa alabilirsiniz. bir de eminönü impa ticaret çeşitli ürünler getiriyor, oraya da bir sorun derim. yine birçok yerde (metro marketler dahil) wilkinson sword classic aletini 10-12 lira arasına alırsınız. eliniz alışana kadar hatta sonrası için bile yeterlidir.

3. yukarıdakileri bir netleştirin, sonra istediğiniz soruları yine buradan yahut özel mesajdan sorarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
  • ohtararan  (13.05.14 12:36:40 ~ 12:38:49) 
  • henry gale  (13.05.14 12:55:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.