[]

almanya vizesi

yeşil pasaportum iptal oldu ve ben de artık halk pasaportuna geçtim :)
turist vizesi almam gerekiyor, istenen belgeleri görünce dehşete düştüm.
sağlık sigortası, almanyadan bi davetiye, vukuatlı nüfuskayıt örneği, maaş bordrosu, uçak bileti vs vs. hayır bi de nerden para koparsak kârdır modundalar.

bana biri bunların en kestirme yoldan nasıl halledilebileceğini anlatsın :(
sağlık sigortasını nerede yaptırabilirim?
ve vize alırken bilmem gerekenleri kısaca not geçerseniz memnun kalırım.
tşk.

 
ahaha anladiniz degil mi simdi neden insanlarin sikayetci oldugunu?

saglik sigortasini her yer yapiyor ama benim gibi tanidik manidik diye bildiginiz birine yaptirmaya gerek yok cok basit bir sey fiyat alin bir kac farkli yerden ucuz bir sey zaten sacma sapan bir para odemistim tanidiga yaptirip. almanya schengen diye belirtin belli bir miktari vardi 10bin euro mu 30bin euro mu ne yanlis olmasin.

vize alirken sabirli olmaniz gerekiyor en onemlisi :) sicarim ulkenize deyip gitmemeye karar vermeniz cok kolay.

yapabiliyorsaniz yakin bir ulkeden vize alip ilk gidis biletini oraya alabilirseniz iyi olur almanya genel olarak vize alirken en cok zorlayan ulkelerden diye biliyorum. vizeyi gostereceginiz ucak bileti tarihleri arasinda vermeleri olasiliklar dahilinde :)
  • babamasoliimbananickaldirsin  (13.05.14 00:07:18) 
öncelikle geçmiş olsun :D

öncelikle bu işin kestirmesi yok.idata ofisini geçtiklerinden beri her belgeyi temin etmelisin ha temin etmezsen sana bir kağıt imzalatıyorlar gereken belgelerden şunum eksik olduğunu bile bile başvuruyorum gibisinden bu durumda konsolosluğa bağlı olarak vizen çıkadabilir çıkamayadabilir her halükarda 60 euron gidecek.

seyehat sağlık sigortasını herhangi bir sigortacıda yaptırabilirsiniz 20-30 lirası bir şey tutar.

turist vizesi ise bir otelde rezarvasyon yap, sonra iptal edersin. ancak 20 gün-1 ay falan kalmayı planlıyorsan davetiyen olması gerekebilir.
  • eleutheiros  (13.05.14 00:10:15) 
bu durumu ben de yaşadım, ve yeşilden sonra almanyadan direkt oturum almam gerekti. uğraştığım şeyleri sen düşün :)

öncelikle, almanya diğer ülkelere göre daha zor diye bir şey yok. belgeler tamsa hepsinde aynı prosedür uygulanıyor zaten. önceki girş çıkışlarında da zaten vize süresini aştın vs diye bir şey olmadığı için istisnalar hariç vizeyi almaman için bir sebep yok. bu istisnalar neler olabilir? mesela sigortan yoktur, okulun bitmiştir çalışmıyorsundur ve konsolosluktakiler senin gidip de dönmeme ihtimalini göz önüne alarak bir karar verebilirler.

1- idata'dan belgelerin listesini alıyorsun, zaten almışsın sanırım.
2- uçak bileti/rezervasyonun ne zamansa, onun 1 gün öncesi ve 1 gün sonrasını kapsayacak şekilde sigorta yaptırıyorsun. mesela 10-20 ağustos'ta gideceksen sigorta 9-21 ağustos tarihli ve 30bin euro kapsamlı olacak. en ucuz sigortayı da her ne kadar alman sigortası diye pahalıdır izlenimi uyandırsa da HDI yapıyor. tek tek hepsini gezdim, fiyat aldım. 1 aylık 30 tl gibi bir şeydi.
3- davetiyeye gerek yok. booking.com'dan ücretsiz iptal opsiyonu olan bir yerden rezervasyon yaptır, vizen çıkana kadar iptal etmemek iyi olabilir konsolosluğun oteli arayıp da bu adamın rezervasyonu var mı diye sorma ihtimaline karşı - ama bunu yapmaları için ciddi ciddi şüphelenmeleri gerekir.
4- bankadaki para orda kalacağın gün sayısı X 50 euro şeklinde hesaplanıyor. yani 10 gün kalacaksan bankada en az 500 euro olması yeterli.

bu bilgilerin hepsi %100 doğru. aklıma geldikçe yazarım daha.

edit: 3-10 gün arası gibi bir sürede çıkıyor vize. bana hep 3 günde çıktı.
  • letheavendangered  (13.05.14 00:32:33 ~ 00:36:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.