[]

geleceği göremiyorsak ne yapalım?

radikal bir kararın eşiğinde iken en istediğim şey geleceği görebilmek. şu an, çok değil sadece bir yıl sonrasını görebilmek için pek çok şey yapabilirdim. ama göremiyoruz! peki siz bu durumda ne yapıyorsunuz?
ertelemek?
hayal kurmak?
evrenden iste, olsun demek?
dua etmek?
kendini deli gibi spora ya da temizliğe vermek?
fal baktırmak?

o iç sıkıntınızı nasıl atıyor, nasıl rahatlıyorsunuz? ve radikal, kritik kararlar verirken neyi hesaplıyor, neleri ölçüp biçiyorsunuz?

 
genelde hayal kuruyorum debeleniyorum. cok depresifsem sigara yakiyorum nadiren. mecbur erteliyorum.

ama rahatlamiyorum. radikal kritik karar verme konusunda cok acayibim. aninda veriyorum dogru duzgun tartmadan. sonra 6 ay sonra hms olmadi diyorum baska bir karar veriyorum. bayadir boyle bakalim sonum ne olacak.

en guzeli bundan 10 sene 20 sene sonra geriye baktigimda ne yapmis olmayi isterdim diyorum kendime sonra cat diye veriyorum. iste bir de degismese cok guzel olacak.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (12.05.14 22:11:28 ~ 22:42:10) 
sonunda olum yok ya diyorum, en kotu ihtimali kabulleniyorum, ona gore en iyi yolu bulmaya calisiyorum.


  • beriberi  (12.05.14 22:13:49) 
en kötü ve en iyi senaryoları kafamda çizip ikisinde de bu kadar da olmaz dediğim noktalardan hareketle en muhtemel senaryoyu ve bu senaryonun daha makul negatif ve pozitif versiyonlarını düşünüyorum. bir de bir karar hakkında iyi ve kötü noktaları yazıp önemlerine göre bir sayıya çarpıp sonuca bakıyorum. son olarak da ölümden sonra yaşama inandığım için amaaan çok da über önemli değil diyorum, dediklerime göre karar veriyorum. ertelemek ve benzeri şeylerin gereksiz olduğunu duymanıza gerek yok. eğer aceleniz olmayan ve önemli bir kararsa belki bekleyebilirsiniz. bir de dini anlamda istihareye yatmak diye bir şey var.


  • acccra  (12.05.14 22:43:23) 
hayal kuruyorum ve olması için çabalıyorum yani bu okulla ilgili bişiyse çalışıyorum , dua ediyorum ( ki deistim ben !) nebiliyim işle ilgiliyse asılıyorumdur heralde (hiç iş hayatım olmadı..) ama hepsinden bağımsızsa..hayal ve duadan başka bişi yok gibi elde..dua da abartmamak koşuluyla..


  • 00 08  (12.05.14 22:43:25) 
Tevekkül diye bir şey var. Elinden geleni yap gerisi ister şanş ister kader ister olasılık bulutu


  • spy of soul  (12.05.14 22:44:34) 
Etrafımda, o karar konusunda tecrübeli, bilgili, güvendiğim insanlara danışıyorum o kararla ilgili. Onların tavsiyelerini de dikkate alıyorum karar verirken. Hata yapma olasılığımın düştüğünü düşünürken rahatlıyorum da.


  • long live rock n roll  (12.05.14 23:00:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.