[]

proje I

üniversitelerde proje I olur. en azından bizim bölümde. yapamadım, uğraşamadım. ama başka üniversiteden başka birinin yıllar önce yaptığı aynı konunun projesini buldum (internette). bunu kendim yapmış gibi versem ne olur? başkasının olduğu anlaşılırsa cezai yaptırımı var mıdır? mezun olduğumda falan diploma iptal edilebilir mi? sicile işlenebilir mi? ne olur?




 
Oyarlar. Cidden. Ama şu kural geçerlidir: Yakalanırsan!


  • ozdek  (06.06.07 10:29:55) 
isterse hoca disipline verebilir. bu durumda da bir dönem uzaklaştırma alırsın muhtemelen. ama pek sanmıyorum, iyice yıkayıp yağlayıp sonra da kabul etmez gibime geliyor benim, dersten de bırakır tabi. büyük bir ihtimalle de anlamaz. ama yine de sen iyice oku anla vereceğin şeyi, ufak tefek değişiklikler yap, konuyla alakalı birşey sorarsa cevap verebil en azından.


  • metox  (06.06.07 11:00:29) 
google a "hede hödö projesi" yazdığında çıkan sonuca hocanın da aynı şekilde ulaşabileceğini aklından çıkarma. ayrıca namussuz google ödevden bir kaç cümle yazınca şak diye ödevin olduğu yeri bulabiliyor, yani copy paste yaparsan ve hoca kontrol etme huyuna sahipse yakalanma ihtimalin %99.

yaptırımı hocayla muhabbetine bakar. sana kılsa 1 dönemini yakar, çok seviyorsa git bidaha yap gel der, sevmiyor ama iyi niyetliyse sadece dersten bırakır.
  • kimlanbu  (06.06.07 12:22:07) 
hoca eger senin yapmadigini anlarsa bulmasi kolay. bu sebeple risk e girmeyi kabullenmen lazim. ben olsam disipline vermez dogrudan sınıfta birakirdim mesela. eger ayni hocadan baska ders alacak olursan o dersten de gecmen kolay olmayabilir.

ama herseyden öte ayip birsey, yapmamak lazim. kendin yap ama kötü olsun, ondan sıyırmak daha kolay bence.
  • atmacaged  (06.06.07 17:12:20) 
Okulun plagiarism politikasına ve ciddiyetine göre değişir. Geçen dönem bizim okulda bi öğrenci programlama ödevini internetten bulup verdiği için bir dönem uzaklaştırma aldı.


  • crown  (06.06.07 20:03:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.