[]

sistit

Sistit geciriyorum. Pazardan beri.ayni zamanda reglim.

M... (Adini unuttum) tek kullanimlik antibiyotikli şase içtim. Purinol da basladim.purinol da iciyorum ikişer ölçek bana misin demedi :(
Kullanabilecegim bir merhem var mi? Sanki merhem sursem canim daha az yanacak.

Tavsiyeleriniz neler? Çok acele mümkünse...

 
eğer kanlı idrar ve kasık ağrısıyla birlikte seyrediyorsa, enfeksiyon şiddetli demektir. zinnat var çok güçlü bir antibiyotik, tarivid de aynı şekilde.ilk kez sistit olduysanız cipro da olur ama,benim gibi artık bağışıklık kazandıysanız antiseptik (purinol) ilaçlar sadece birer yardımcıdır maalesef,antibiyotiğin yanında,koruyuculuğu da sağlasın diye.
ayrıca daha önce idrar kültürü yaptırdıysanız eczanede de yardımcı olabiliyorlar.
(doktora gitmek istemediğinizi varsaydım.)
  • mocktail  (12.05.14 18:07:42) 
Perşembe doktordaydim smear ve kontrol için herşey yolundaydi. Pazar günü sistit başladı, ayni zamanda regl de olduğum için doktora gitmek istemedim.
Antibiyotik almak istemiyorum çünkü şiddetli mantar yapiyor. En son 20 gün önce aantibiyotik kullandim peşinden de 2 tertip mantar tedavisi yaptik. Tek sefer kesmedi, öyle şiddetli...zaten penisilin alerjim var.her antibiyotiği alamiyorum.
Ayni anda hem sistit hem regl hem mantar olmayi bunyem kaldirmayabilir.
  • strawberry first  (12.05.14 18:11:47) 
bol bol su icmek, kuvet varsa sicak su banyosu, ayaklari sicak tutmak da iyi gelir.


  • eick  (12.05.14 18:13:14) 
her ay sistit oluyorum. doktor artık ya kendini düzelt bana gelme dedi. gidince de 12 bardak suyu üst üste içiriyor. evet kusacak gibi oluyorsun ama bir saat sonra işemeye başlıyorsun. üç saat sonra on iki bardak su daha içiriyor. bu esnada da antiseptik alıyorum sabah öğle akşam üç tane adı piyeloseptyl. ertesi gün de bol su içmeye devam. akşamına geçiyor sonra. sihirli sözcük bol su.

iki antibiyotik aldığım, yanında antiseptik içtiğim halde iki kere iyilememiştim testlere bakıyor doktor tamamen geçmemiş. verdiği ilaçlar da baya ağır. yanıyo diye işemek istemediğimden su içmiyordum. su içcen.
  • mula  (12.05.14 18:17:01) 
Suya maydonozu sapıyla beraber koy, kaynat, soğuyunca iç. Ben faydasını görmüştüm.


  • musculussternocleidomastoideus  (12.05.14 18:21:09) 
Süt veya su kaynatıp buharına oturmak sizi epeyce rahatlatır. Ve maydanoz suyu +1


  • marjory  (12.05.14 18:44:53) 
çok iyi anlıyorum,smear sırasında idrar kanalında tahriş vs.olabiliyor,ondan kaynaklanmış olabilir. pimafucin denen mantar merhemi var, bana iyi gelmişti.her akşam yatmadan sürünce kaşıntıyı da alıyor. ben de bir ara çok sık geçirmiştim, bağışıklık düşünce tekrar yakalanmak an meselesi oluyor. 3 ay gnc cranberry kullanmıştım gerçekten 1 sene tekrarlamadı. böyle şeylere çok güvenmem ama son çare artık üroloğa gitmiştim, o tavsiye etmişti.(bi posta jinekolog,artı smear aynen, en son böbreklerime baktırdım,ondan sonra da tekrarlayınca ürolog yani.)
mantar konusunda da kefir öneriyorum, gece yatmadan 1 bardak içtim ben de antibiyotik kullanırken gerçekten içindeki yararlı bakteriler vajina florasını korumaya yardımcı oluyor.

  • mocktail  (12.05.14 19:49:59) 
Ben su icsem de vücut isememek için direniyordu :/

@moctail, kefir her daim tukettigim bir içecek ama bazen kimyasal dogala galip geliyor iste.
  • strawberry first  (12.05.14 20:50:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.