[]

koşmak

merhaba,

7-8 yıldır hiç koşmamış kişi nasıl koşabilir?
evet, bu kişi benim. otobüse yetişmek için beş metre bile koşamıyorum. durum bu kadar vahim. benim adam akıllı koşabilmem ne kadar zaman alır?

yol da gösterirseniz süper olur.
teşekkürler.

 
evrimi anlatan animasyonlar olur bildin mi?

önce sürünecek, sonra dik duracak, sonra yürüyecek en son koşacaksın.

uzun yürüyüşler yap, güçlendir kaslarını. sonra interval yap.
  • [silinmiş]  (12.05.14 14:24:15 ~ 14:24:22) 
sen koşma yine kendini zorlama.

yürüyüşle başla, uzun mesafeler yürü. ilk önceleri yürürken bile nefesin zorlanacak. imkan varsa yüzebilirsin de

yarışta değiliz, zorlamaya gerenk yok.
  • mea maxima culpa  (12.05.14 14:26:22) 
Önce yürüyüş, sonra uzun yürüyüş, kısa koşulu intervaller. Giderek yürüyüşleri kısaltıp, koşuları uzatıyorsun.


  • arnold schwarzeneger  (12.05.14 14:30:51) 
Yürü hocam yürü. Hayatın anlamını yürüyüşte buldum. Hergün 10 km civarı yürüyorum. Haftasonları 21 km yürüyorum günde. Yürüyüş kadar güzeli yok. Hem nefes nefese kalıp tıkanıp daha 15.dkda bok gibi kalmıyorsun yolun ortasında, hem de at gibi terlemiyorsun, hem de açık havada insanları izleye izleye gidebiliyorsun. Açık havada koşacak yerin varsa bir müddet sonra koşarsın da. Ama öyle kaldırımdan in kaldırma çık, trafik ışığında bekle, karşıya geç falan koşarken hep sıkıntı. Yürüyüş gibisi yok. Yok dizlerimi sakatladım bilmem ne derdin de yok. Yürüyüşün sonunda gidip bir kafede oturup gazeteni oku, filtre kahveni iç. Sonra istersen 20 dk daha yürü. Koşsan at gibi terleyip kafaye girsen ayrı rezillik. Şapır şapır her tarafından ter damlarken nerde oturacan ne yapacan?

Yüürümek iyidir. Hayatın anlamı şerefsizim benim için. Yıllardır ben nasıl bu kadar yürümeyi sevememişim anlayamıyorum. 2-3 yıldır seviyorum bu işi.
  • godsparticle  (12.05.14 14:30:52) 
1 dakika koş 8km/sa civarı hızla sonra 5 dakika yürü. haftada 3 gün bu şekilde devam et. daha sonra koşu süresini her hafta 30 saniye uzat, yürüyüşü de o kadar kısalt. ben 2 dakika dayanamazken 45 dakika durmadan koşma seviyesine 2 3 ayda gelmiştim.


  • vendorth  (12.05.14 14:32:45) 
koşu yürüyüş koşu yürüyüş bu birbirini takip edecek bu arada en az 25 dakika olsun söylemeyi unutmuşum


  • vendorth  (12.05.14 14:33:55) 
Yurume sakin hic bir faydasi olmaz. Onemli olan cigerlerin. Bacak kaslarin kosmadin diye erimez yani onlar her kosulda gucluler. Senin cigerleri gelistirmen lazim o yizden sadece kos.
Yuzde 10 yizde 20 tempoyla basla sonra sadece 30 saniye yuzde 60 70 yap ve 6 7 saniye yuzde yuz kos sonra 1 2 dakika dinlen yine yuzde 10 yuzde 20yle basla. Bu baslangic icin uygun.

  • kutsalbok  (12.05.14 15:04:59) 
yıllardır spor yapmayan, koşmayan birisi lütfen hemen koşmaya başlamasın. böyle şeyler tavsiye etmeyin. yarışta değiliz. önce kasları kuvvetlensin, nefesi açılsın.

koşmak çok tavsiye edilen bir şey değil zaten. eklemler için zararlı. doktorlar hep yürüyüş öneriyor.
  • mea maxima culpa  (12.05.14 15:43:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.