[]

askerlik için iş yerinden nasıl ayrınılmalı ?

selam galyalılar bikaç sorum var. daha önce tecrübesi olan varsa yanıtlarsa sevinirim.

mevcut iş yerimde 1.5 senedir çalışıyorum. ağustos ortasında kasım celbi için tecil bozduracağım.

şimdi, kıdem tazminatı ve içerideki kullanmadığım tatillerin parasını nasıl alabilirim acaba ?

ve kasımdan önce bikaç ay tatil yapmak istiyorum. mümkün müdür nasıl yapabilirim ?

tşk ederim.

 
Tam benlik duyuru. Ben de aynı şekilde ve dönemde işten ayrılıp askere gitmeyi düşünüyorum.

Öncelikle patronlarla konuşup anlaşmayı düşünüyorum. Orta bi yol bulamazsam da dava yoluna gideceğim. Çünkü tazminat alma hakkımız var sonuna kadar.
  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (12.05.14 13:27:50) 
askerlik şubesinden yazı alıp işyerine götürürsen kıdem tazminatını alabilirsin. Kullanmadığın tatillerini hesaplatıp parasını da ekstradan istersin.


  • murty  (12.05.14 13:29:29) 
Ancak askere gitme tarihine kadar çalışırsan tazminat alıyorsun diye biliyorum. Birkaç ay önce ayrılmakla olmuyor sanırım.


  • cakabo  (12.05.14 13:37:28) 
Ben önce çalıştığım şirkete söyledim askere gideceğimi, sonra askerlik şubesinden aldığım silüsü şirkete verip çıkışımı almıştım. Son 1 ay dinlenmek istiyordum, konuştum maaş almadım son ay sigortam yattı ama; sonra çıkışımı yaptılar ve askere gittim..


  • redeath  (12.05.14 13:39:33) 
3 ay öncesinde çıkarak alanlarda var ama mahkemelik olmuşlar yargıtay kararları var bu yönde.

www.hukuki.net
  • murty  (12.05.14 13:45:41) 
2 ay önce çıktım. tazminatı mı da aldım önemli olan askere gideceğin tarihin belli olması. şube den bu kişi şu tarihte gidecektir mealinde bir evrak alman lazım ki o da sülüs oluyor. yani 15 gün önce alabiliyorsun ama ben işyeriyle konuştum. o kağıdı alınca faksladım önce bir konuş ve 6 hafta önceden haber ver.


  • mr fusion  (12.05.14 14:22:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.