[]

mail adreslerinin önünde neden @ işareti var ?

@ neden ?




 
@ = at (beygir değil)

yani x@y.com = x at y.com
  • click here to see her naked  (12.05.14 06:56:58 ~ 06:57:13) 
iyi de neden @ neden (/() değilde @ ?


  • xu  (12.05.14 07:25:30) 
@ işaterine at denildiği için. elmaya neden elma diyoruz gibi bir şey soruyorsun.


  • streak  (12.05.14 07:35:09) 
en.wikipedia.org
tarihi olarak uzun zamandır "at" ve çeşitli diğer anlamlarda kullanılmış. şimdi de mail adresi için "located at" anlamı var. mesela xu, located at gmail server

  • whoosie  (12.05.14 07:42:57 ~ 07:43:21) 
at ingilizcede yer bildirirken kullanılıyor. zamanında sadece kendi ağındaki kişilere gönderebiliyormuşsun böyle mesaj neyin, o zamanlar yokmuş sağa sola mail atmalar. sonra farklı hostlar çıkınca bunları ayırmak için kullanır olmuşlar at'i aynen whoosie'nin dediği anlamda.

niye o işaret dersen onu ben de bilmiyorum. klavyelerde varmış galiba o zaman, pek bi halta da yaramadığı için buna at diyelim demişler şeklinde bir hikaye hatırlıyorum ama mantıksız geliyor, araştırmaya da üşeniyorum şu an.
  • pescador  (12.05.14 07:48:05) 
latin ad kelimesinden geliyor at ve el ile yani el yazısı tipinde yazılırken d nin kuyruğunun süslü yapılmasından dolayı @ şeklini alıyor. d'nin alt yuvarlağı da a'nın kendisi ile bütünleştirilmiş.
teknolojiden önce ticarette kullanılıyordu. (tane fiyatı bildirmek için) ticarette kullanılması = daktilolarda böyle bir tuş olması vs. derken günümüze kadar geliyor...

  • icemint  (12.05.14 08:35:42) 
Muhasebecilerin kur yazarken harflerle rakamlar karışmasın diye buldukları bir şey. 'at' yazarken 't'yi 'a' nın etrafına dolamışlar ve @ olmuş işte. Farklı bir sunucuya mail gönderirken de klavyede hazır olarak bulunduğu için bunu kullanmışlar.


  • zombi  (12.05.14 09:18:41) 
x@gmail.com : gmail'deki x kisisi demek iste. x at eksisozluk, x at istanbul gibi. eksisozlukteki x, istanbullu x gibi.


  • crucio  (12.05.14 12:04:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.