[]

Proje Planlama?

edit:

Kafamdaki fikri kağıda dökmeye çalışıyorum. Fikri bir makine olarak düşünelim, bu makinenin çeşitli bileşenleri var, bu bileşenlerin farklı işlevleri var, bu işlevlerin tekil amaçlarının yanında makinenin toplam amacı içinde de payları var.

Böyle bir sistemi kağıda dökmeye çalışıyorum. Bunun için geliştirilmiş yöntemler nelerdir?

----------------

Yardıma ihtiyacım var;

Kafamda bir proje var. Fikir basit, ancak işi projelendirmeye kalktığım zaman çok fazla ayrıntının içine gireceğim. Dallardan biri üzerine düşündüğüm zaman oldukça ayrıntının içine giriyorum. Bunun gibi epey bir dal olacak ve genel hatlarda da epey ayrıntı çıkacak. Üstelik bu dallar da birbiriyle yer yer bağlanacak, kesişecek vs.

İşin kendisini projelendirdikten sonra maliyet, hedef kitle gibi analizlere de girmeliyim.

Ayrıntılarla ilgili bir sorunum yok, hastalık derecesinde detaycı olabiliyorum ancak bunun için işi hiyerarşik yapılarda parçalara bölmem gerekiyor. Bunu yapabildiğim zaman kafamda dönen büyük resimde istediğim kadar zoom in yapabiliyorum.

Tüm projeyi herhangi bir boşluk kalmadan netleştirmek istiyorum. Böyle bir projeyi ortaya koymak için kullanabileceğim sistemler, yöntemler arıyorum.

 
www.uoguelph.ca

sunu buyukce bir kagida cikartin, doldurun. yeterli gelir.
  • f_d  (12.05.14 00:15:34) 
@f_d maalesef bu ilk aşamada işimi görmüyor. kafamdaki fikri kağıda dökmekten bahsediyorum aslında kabaca.

"proje" "fikir" temelinde yaptığım aramalarda da son derece kötü sonuçlara ulaşıyorum.

bir edit ekliyorum duyuruma, sanırım derdimi biraz daha iyi anlatacağım.
  • jaaaccckkk  (12.05.14 01:19:27) 
ayni cevabimi tekrarliyorum. gerekirse once tepe perspektifte yapar sonra dallandirirsiniz.

bu asamaya bile gelmediyseniz herhangi bir yontem oldugunu sanmiyorum. genel olarak, serbest kagit-kalem kullanimi her asamada iyi bir yontemdir. akliniza geldigi gibi kagida dokun bunu illa kullanmayacaksaniz.

teknik bir projeden bahsediyorsaniz da cizim programlari var.
  • f_d  (12.05.14 01:30:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.