[]

Hayatına yön vermek isteyen gençlere tavsiyeler

arkadaşlar ben 22 yaşında er kişiyim. aynı benim gibi birkaç kişi daha var. paramız var maddi durumlarımız ortalamanın üzerinde. üniversite okuyoruz ama uzayacak okul.

neyse biz bir iş kovalamak istiyoruz, kendi paramızı kendimiz kazanmak istiyoruz. öyle büyük meblağlar değil elbet. aylık bize en azından 500-1000 lira arası kazandıracak bir iş yapmayı düşünüyoruz.

her türlü teklife açığız. başlığın amacı beyin fırtınası yapmak. aramızda çok tecrübeli kişiler var. her cevaba tik vereceğim. :)

 
bu arada işi sadece 'yazlık' olarak düşünmeyin. okul devam ederken sürekli olarak yapılabilecek işler.


  • sormayageldim  (11.05.14 23:22:30) 
konser, parti organizasyonları olabilir üniv. çevresinde işi götürebilirsiniz.


  • vendorth  (11.05.14 23:40:49) 
alkole ve alkollü insanlara pek tahammülümüz yok. bu arada kendi memleketimizde üni okuyoruz


  • sormayageldim  (11.05.14 23:46:06) 
dogru yoldasiniz, tebrikler.

(ek: duyuruya cevap verdim, tahammulsuzluge degil)
  • f_d  (11.05.14 23:59:29 ~ 12.05.14 00:01:49) 
sağolun da aklımıza güzel projeler gelmiyor...


  • sormayageldim  (12.05.14 00:13:00) 
Bende bizim gençlerle aynı durumdayım. konsept bir waffle dükkanı falan diyeceğim ama bize pek parlak fikir gibi gelmedi, zahmeti çok kar oranı az özellikle avm'de iseniz.

bende tavsiye bekler olarak yerimi alayım bari.:)
  • thealezer  (12.05.14 00:14:00) 
illa guzel proje olmasina gerek yok gencler. standart is de olsa baslamak daha onemli. hem belki standart isi daha iyi yaparsiniz.


  • f_d  (12.05.14 00:27:11 ~ 00:27:23) 
şehre bağlı hangi şehir


  • father mckenzie  (12.05.14 13:51:33) 
oncelikle maddi durumunuzun iyi olmasina ragmen calismak istemeniz cok guzel, pek cok gencte olmayan bir ozellik bu.

eger daha once bi yerde calismadiysaniz, sakin hemen kendi yerinizi acma olayina girmeyin, yurumez. basarisizluk da sizin ozguveninizi kirar. once bi yerlerde ise baslayin. ilgi alaniniz neyse, o sektore yonelin. unutmayin once en alt kademeden basliyicaksiniz, bu gururunuzu incitmesin. uzun vadede en alttan baslamak her zaman iyidir.

alkole ve alkollu insanlara tahammulumuz yok demissin, ki benim uzmanlik alanim da o. o yuzden sektor olarak bi oneride bulunaiyicam. ama sunu dusunun, onceliginiz para mi, yoksa isten keyif almak mi?

bir de -bu cok onemli- para kazanmanin tadini aldiktan sonra okulu boslamaya basliyicaksiniz, dikkatli olun. ne is yaparsaniz yapin, diploma elinizde olsun. bana da 4 sene once soylemislerdi, inanmamistim ama gercek bu.
su anda haftada 40 saat calisip bi de normal zamanli uni okuyorum (ilkini son senemde biraktim), cok zor. simdi keske is dunyasina bu kadar atilmasaydim da, okulu bi an once bitirseydim diyorum. 6 senedir lisans ogrencisiyim. o noktaya gelmeyin.
  • lamartin  (12.05.14 14:24:49) 
cevaplar için teşekkürler. şehir Trabzon. Önceliğimiz para mı keyif mi sorusuna cevap vermek güç. her ikisi de diyebilirim. alt sektörden başlamak bana da mantıklı geliyor. para yığıp yine kendi paramızla 'batmak' ya da çıkmak en güzeli... başka tavsiyesi olan var ise buyursun :)


  • sormayageldim  (12.05.14 17:56:42) 
en iyi is dis ticaret isi yapmaktır.
hatta eger elinizde biraz nakit varsa, hazir müşteri ve urunler için, kuracaginiz sirket üzerinden satis yapabilirsiniz.
detaylar için mesaj lütfen...
  • for the record  (12.05.14 18:29:37) 
sinema cafe açmak olabilir. özel filmlerin oynatılacağı, okuma grubu gibi sinema grubu oluştulup, filmden sonra söyleşilerin yapılabileceği bir kafe olabilir.


  • oraletarya  (12.05.14 18:39:40) 
iyi fikir ama fazlaca para gerekli onun için :)


  • sormayageldim  (13.05.14 01:31:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.