[]

Dubai'de Yaşam

Bir tanıdığımıza Dubai'den iş teklifi aldı, şu an çalıştığı yer kendisine böyle bir teklif gelmiş.. Burada sekreter orada muhasebe de öğrenip çalışmasını istemişler.. Tedirgin haliyle bilmiyor etmiyor, bizler dışardan belgesellerden gördüğümüz kadarıyla gitmesinin çok iyi olacağını düşünüyoruz..

Bilenler bilgi verirse memnun olurum, her konuyla ilgili..
Lise öğrencisi bir genç kız var mesela orada öğrenim konusunda sıkıntı yaşar mı? Yabancı dil olarak ingilizcesi son derece iyi..
Maddi olarak durum nedir? Burası ve orası arasında büyük fark var mı?

Bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok seviniriz, her koldan araştırıyoruz..

Teşekkürler..

Ek olarak kadınların tesettür meselesi nedir? Tesettürlü olmayan kadınlar rahat hareket edebilir mi?

 
emlaklar buradan çok pahalı bunu bilsin.


  • basond  (11.05.14 21:07:54) 
çok pahalı. yiyecek su ve kiraya deli gibi para verecek.

kısa vadeli, 1 maks 2 sene düşünürse gitsin, çok güzel bir yurtdışı deneyimi olur. tabii kariyerini düşünüyorsa.

toplu taşıma yok. (denecek kadar az) araç kiralaması gerekiyor. ya da satın alması.

yazın sıcaklıktan çok sıkıntı çekebilir. buranın sıcağıyla kıyaslanmaz.
  • [silinmiş]  (11.05.14 21:09:10) 
(bkz: dubai/@roket adam)

Tesettürü sorun etme, millet bikiniyle geziyor. Hiç sorun olmaz. Yaşam biraz pahalı ama. Maaş teklifini iyi konuşsun, sonra emlak piyasasını araştırsın. Araba ve benzin sudan ucuz, ulaşımı dert etmeyin. Toplu taşıma da gayet var, mis gibi 2 hat metroları var, her yere gidiyor neredeyse. Ki istanbulla falan karşılaştırırsan zaten uffaacık bir şehir.

Sıcaklık gerçekten de dert. Sıcaklıktan ziyade iç ortamların klimalı olması, dışarının 40 derece olması sıkıntı. Her neyse yazımı okut sen arkadaşa.
  • roket adam  (11.05.14 21:25:37) 
Orada disarida gezmek diye bir kavram yok gibi sicak yuzunden. Burada clio aldigin parayla orada x5 aliyorsun. Benzin gercekten sudan ucuz, mecazi anlamda degil. Ancak yukarda da soylendigi gibi emlak kirasi asiri pahali ve yillik tek seferde odeniyor. Anlasmasinda kirayi sirkete yuklemesini tavsiye ederim. Yasam standardi tr nin cok uzerinde.
Cok fazla turist oldugu icin giyimine karisilmasi soz konusu degil. Erkekler kadin gorunce hemen kafasini yere egiyor.
Onun disinda seriat kanunlari var ve cok acimasiz. Hapishane kosullari cok kotuymus.
  • atatapiti  (12.05.14 11:50:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.