[]

Cep telefonu görüşleriniz? (TCL Idol X+ S960)

Donanımhaber'de TCL Idol X+ S960 modeli için 800 liraya anlaştım birisiyle. Elimde eski bir telefonun IMEI'si var, onu işleyecek arkadaş. Bu telefon için bu para gözden çıkarılabilir mi? Bu aralıkta daha iyi alternatifler var mıdır? Marka, model peşinde değilim. Herhangi bir marka olabilir.




 
telefonun markasını ilk defa duyuyorum ama google'a yazdığımda ilk ali express'te çıkıyor. çin malının atası falan sanırım telefon. 2. el iphone alabilirsin en azından biliyoruz ne marka olduğunu. uzak dur kesinlikle

klon imei olayına girmiyorum bile
  • GibsonRulesv2  (11.05.14 19:31:43) 
750 liraya moto g satılan yerde çin telefonuna bu para verilmez.


  • kyha  (11.05.14 19:34:21) 
fena değil aslında alet. oppo, xiaomi, tcl gibi markalar ülkemizde pek bilinmiyor ama teknik açıdan iyi telefonlar yapıyorlar. kötü yanı, alette bi arıza çıktığında gidebileceğin pek bi yer yok.

ama @kyha'nın dediği gibi moto g bulabiliyosan ayın paraya git onu al, uzun vadede daha rahat edersin.
  • hjarteblod  (11.05.14 19:44:59 ~ 19:45:40) 
Hjarteblod, konfigürasyon benim için daha önemli. Telefon aldım mı 4-5 yıl kullanan bir insanım. Şimdi bir Moto G'ye bakıyorum bir Idol+'a. Kesinlikle Idol+ daha üstün. Garantisi vs. olmaması tek handikap fakat abimin de telefoncu olması dolayısıyla biraz daha cesaret edebiliyorum. Sırf garanti dolayısıyla da bu telefon yerine bir iki tık daha az performans alabileceğim bir şey almak da içime sinmiyor. IMEI olayı olmasa hiç sormadan etmeden almayı düşünüyordum ama IMEI olayını da katınca fazla para mı veriyorum diye telaşlanarak sormak istemiştim aslında.


  • kadirgali huseyin olmayan adam  (11.05.14 19:51:10 ~ 21:20:15) 
abi biraz tezat düşünüyosun bence. en uzun ömürlü telefonlar, en stabil şekilde kullanabileceğin telefonlar iphone'lar ama baktığında tüm android telefonlar onlardan daha fazla teknik özelliğe sahip. hala iphone 4s falan kullanan arkadaşın vardır, ama galaxy s2 falan kullanan var mı? ben görmedim.

stabillik ve konfigürasyon birbirinden bağımız şeyler, aletin stabil olup olmaması markanın o telefon üzerinde harcadığı emeğe, yaptığı testlere vs. bakar. ben de motorola'ya bu açıdan güveniyorum çünkü moto x ve moto g telefonları, google motorola'ya sahipken üretildi. android'in son sürümü var ve muhtemelen güncelleme önceliği de bu aletlerde olacak.

ayrıca 2014 yılındayız, öyle alayım 5 yıl kullanayım diyebileceğin bi alet olmaz. ütü mütü anca. telefon, tablet, bilgisayar gitmez öyle. maksimum 3 yıl veriyorum. bana kalırsa tcl max. 1-1.5 yıl gider, moto g 2-2.5 yıl.
  • hjarteblod  (11.05.14 20:09:48) 
" Telefon aldım mı 4-5 yıl kullanan bir insanım" dedikten sonra garantisi, servisi olmayan, yedek parça sıkıntısı çekeceğiniz bir alete yönelmek çelişkili geldi.

kağıt üzerindeki özelliklerden ziyade kullanıcı deneyimine yönelin derim, örn. moto g şu an google ın kendi ürünü üzerinde saf android var ve android updatelerini nexuslar gibi temiz temiz alacak.

aynı şey bu tcl idolx+ s960ta olacak mı peki?

işin custom rom boyutu da var örn: gene moto g için xda da bir sürü custom rom alternatifi bulabileceksiniz
ama aynısı kosla oxi akşın vaniş multi ay pardon tcl idolx+ s960 için mümkün mü?
bir de elinize almadan karar vermeyin derim ben, malzeme kalitesine ekranına filan bakmadan.
  • kyha  (11.05.14 20:12:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.