[]

Yurtdışı master başvurusu bir garip soru ??

Yurtdışında yüksek lisans için universite başvurusu yaparken universitenin başvuru formunda şöyle bir soru karşıma çıktı ;

"Have you applied/are you planning to apply to any other institutions of higher education ? If yes, which ones?"

Şimdi, aslında başvurdum ve başvuracağım da ama böyle birden sorunca hangi cevap doğru olur bilemedim? Şansımı düşürmek istemem tabi ki.. Ne diyeyim?

Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Teşekkür ederim.

 
almanya icinde baska basvurmadiysan evvelinden "no" de. yoksa "yes" de. ama ben olsam paso "no" derdim (ve demisligim var):

1- adamlarda bizim yök gibi merkezi sistem yok.
2- hadi bir sekilde ogrendiler "aaa basvurmussun ama?" diye sana hesap mi soracaklar?!
  • varg  (11.05.14 16:14:15 ~ 16:14:51) 
geri tepmesin yalniz o "strateji". "adam zaten baska bir suru okul daha yazmis. kabul edmezsek gider baska birine girer. salla bunu tobias" falan diye de dusunebilirler :) ben o letter of intent ve almanyayla ugrasacagima gider isvec universitelerine basvururdum. en azindan 5 sene once letter of intent istemiyordu cogu. bi de tanidigim tonla turk oraya gitti.


  • varg  (11.05.14 16:29:58 ~ 16:30:26) 
Arkadaşım doğru söyle, tatava yapmaya değecek bir konu değil. Başvurmadım dersen nedenini açıklaman beklenebilir, neden illa orası diye. Planın neyse net ol.


  • yirmilik dis  (11.05.14 16:50:01) 
ben 4 üni ye başvurdum bu sene. hepsinde de bu soru vardı ve hepsine de yazdım. tüm başvurularım aynı bölüm olduğu için olumsuz olacağını düşünmedim. hani bu adam ne istediğini biliyor, o bölüm olmazsa bu, o olmazsa bu olur dememiş diye düşünürler diye düşündüm.

hatta bi okulun skype mülakatı vardı, diğer okullardan haber geldi mi dedi. ben de çekinerek düşündüm biraz, ardından bu cevabın kararımızı etkilemeyecek, hepsinden kabul gelse hangisini tercih edeceksin ve neden diye sordu. burda ne kadar araştırdığını merak ediyor, görmek istiyor sanırım.

bu arada bu mülakatı yaptığım okuldan kabul aldım. diğer 3 başvurudan birinden de kabul geldi hatta. yani bu diğer okulları yazmanın dezavantaj olduğunu düşünmüyorum.
  • sttc  (11.05.14 21:16:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.