[]

Bel Fıtığındaki İnanılmaz Mantık Hatası

Selamlar.

Geçenlerde bel ağrımdan dolayı mr çektirdim, ufak bir fıtık başlangıcı varmış bende. Doktor %100 iyileşebilecek basit bir şey olduğunu söyledi. Bel kaslarımı güçlendirmem gerekiyormuş ve belimi zorlamamam, ağır kaldırmamam falan gerekiyormuş. İyi güzel de, ben anlamadım bu olayı. Zaten bir kası güçlendirmenin yolu onu zorlamaktan geçmez mi? Mesela kolla ağırlık kaldırırsın, kolun güçlenir? E belimi güçlendirmek için belimi zorlamam gerekiyor, ama belimi zorlamam yasak? Yemin ederim espri olsun diye yazmıyorum, ne yapmam gerektiğini anlayamadım. Ne yapmak, ne yapmamak gerekiyor?


 
yaz geliyor yüz


  • edip  (11.05.14 14:26:00) 
Güçlendirmekten kastı traktör lastiği kaldır indir tarzı bir güçlendirme değil. Spor salonlarının çoğunda bir alet var. Alete sırt üstü yatıyorsun hafif belin havada kalacak şekilde kürek kemiğinin altına bir bar geliyor. O barı sırtınla aşağı doğru iterek çalışıyorsun sonra bar gergili olduğu için seni yukarı doğru itiyor kalkarken belini kullanmıyorsun. Bu tarz hareketleri kastetmiştir doktor.


  • godsparticle  (11.05.14 14:28:46) 
Yani zorlamak derken, dediğiniz gibi ağır kaldırmamak, saatlerce ayakta durmamak gibi şeyler. Fazla yüklenmeden sporla güçlendireceksiniz. Belli bir şey önermedi mi, egzersiz falan?


  • malwethiel  (11.05.14 14:28:51) 
koca doktor bir milyoncudan almayı da diplomasını.
"inanılmaz mantık hatası" bir de yani
hem bilmiyor, hem küçümsüyor.

kol çalışırken kolun mu kırılıyor senin? yok mu bir arası
zorlamak ile çalıştırmanın?

doktor şöyle söyledi ben anlamadım? dersin tamam da
"inanılmaz mantık hatası" doktor saçma birşey söylemiş gibi.
  • cruseo  (11.05.14 14:32:24) 
@cruseo, espriyi anlamamışsın dostum. sinirlenme, gülümse, hayat güzel.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (11.05.14 14:56:02) 
ben sana tercüme ediyim abicim, naapman gerektiğini:

yürü!

(bkz: bel fıtığı/@compadrito)
  • compadrito  (11.05.14 15:46:25) 
Karın kaslarını da kuvvetlendir hocam. Bele binen yükü azaltırsın.


  • okuyucu olmak da iyi be  (11.05.14 16:01:27) 
hem karın hem de bel kaslarını, belini zorlamadan kuvvetlendirmenin en iyi yolu yürümek.

mükemmel bir trekking ayakkabısı, mükemmel çoraplar ve günde 2-3 saat yürüyüşle o karın ve o bel taş olur taş!

ağır kaldırma, mekik yapma. bunnar yeşil sahalarda görmek istemediğimiz hareketler.
  • compadrito  (11.05.14 16:07:04) 
güçlendirme hareketleri az ağırlık ve çok tekrar ile yapılır. zamanla o kaslar güçlendikçe ağırlık arttırılıp tekrar sayısı buna göre düzenlenir.


  • orpheus  (11.05.14 20:24:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.