[]

Anne kedi ve yavrusunu bırakmak için en ideal yer

öncelikle Lütfen kimse bana kızmasın.. Yaklaşık 2.5 ay önce iş yerimizin kapısına yavrulayan ve erkek kedilerin korkusundan kakasını bile yapmaktan çekinen dişi kedimizi evimize aldık.. En güzel mamalarla besledik.. Yavrularını anneleriyle birlikte bizde büyüttük.. anneciği krallar gibi yaşattık.. ama artık malesef iş bizim sınırlarımızı aşmaya başladı.. Yavrular 2.5 aylık olunca felaket ayaklandılar.. Pıtır pıtır her yere koşuyor muzurlar.. e ayaklanınca hayvanları hala kapalı alanda tutamadığımız için beslediğimiz boş odanın camlarını açtık.. Ancak esas sorun burdan sonra başladı.. Zira ev ahalisinin binbir emek sarfederek bahçeye diktiği domatesler biberler, bahçede binbir emekle yetişmiş çiçekler hayvanların oyuncağı olarak heba olmak üzere.. Hadi onu geçtim nihayetinde bu bizim bahçemiz ama yanı başımızdaki evlerin bahçelerinde de bu tarz mahsuller onunca ve evler birbirine çok yakın olunca iş değişiyor. şöyle bi durumda var çevredeki bazı arazilerde insanlar bu mahsullerden ekmek parası kazanıyor... zira bu hayvanlar o bahçeye girerse emin olun bizim güleryüzümüzle karşılanmazlar diğer ev ve arazi sahiplerince.. kedigen, miyavlar, ekşi.. bir sürü yere ilan verdim ama yavrulara herhangibir alıcı da çıkmadı.. Malesef bize de tek bir şey kaldı.. Hala annelerinin gözetiminde olan yavruları annesi ile birlikte bir yere bırakmak.. bu yer neresi olabilir ? İlk etapta annenin ilk yavruladığı iş hanımızı düşündüm ama dışarda araba yoğunluğu baya bir fazla.. Acaba anne gözetiminde yavrular bu tehlikeleri atlatır mı ? Burada araba yoğunluğu gibi negatif bir etken varken yemek verecek lokantalar gibi pozitif bir etkende var.. Yoksa araba tehlikesinin minimum düzeyde olduğu en azından kedilerin yemek yiyeceği bir çöp kenarına mı bırakmalıyım..

edit: ne vicdansız adamsın, 2.5 aylık yavruları nasıl sokağa bırakırsın diyecekler olabilir.. Ama kimse kimsenin durumunu yaşamadan bilemez.. Derseniz bile ben sonuna kadar müsterihim.. Zira o yavruları evimize almasaydık değil 2.5 aylık hallerini görmek muhtemelen 15-20 günlük iken erkek kedilerce boğazlanmış halini görürdük.. nitekim sonradan öğrendim ki bizim anne kedimizin ilk yavruları bu şekilde öldürülmüş..

edit 2: daha önceki duyurularımda kedilerin fotoğrafları mevcut.. Gerçeği anneleri halen pek bırakmak istemiyor ama mantıklı olmak şu sırada en acil ve olması gereken çözüm.. ben de tam bu aralar bir dost arıyordum diyenler olursa da çok ama çok mutlu olurum..

 
bence direk en yakındaki hayvan barınağına bırakın.


  • cumingsoon  (09.06.09 01:54:39) 
Hayvan barınakları kedi alıyor mu ? Benim bildiğim köpek alıyorlar.. Bu konuda pek bilgi sahibi olmadığım için eksik biliyor da olabilirim.. Eğer bildiğiniz bir yer var ve paylaşırsanız çok mutlu olurum.


  • joehigashi  (09.06.09 01:57:51) 
Birincisi hayvan barınaklarının nerdeyse hepsi köpekler için. Kedi almıyorlar. Tek tük çok zor durumda kedileri geçici süreyle aldıkları oluyor.

İkincisi hayvan barınakları hayvanlar için cennet ortamı değil. Hayalleriniz yıkılacak ama iyi durumdaki barınak sayısı az. Ayrıca bir hayvan için barınak ortamında yüzlerce hayvan ile zor durumda yaşamak çok zor.

Sokak yüzü görmemiş kedilerin sokağa alışması çok zor. Yavrulara yuva bulmaya çalışın. Pencereye tel takın dışarı çıkmasınlar.

Yavru kediler 1 yaşına kadar adamı delirtir. Bunu yaşayan bilir. Bende bir adet 1 yaşında olan var. Durmadan içinden bişiler geliyor bunun. Habire beni dürtüklüyor, habire büyük kedimi dürtüklüyor. Hiperaktif. 1 yaşından sonra duruluyorlar.
  • mea maxima culpa  (09.06.09 06:34:47) 
Bu durumda en iyi seçenek, direktoman sokağa salmaktansa, çayır çimen ve araba girişinin sınırlı sayıda olduğu alanlar, yani üniversite kampüsleri. elinizde salına salına girmeyin tabii. kedilerden rahatsız olmayan bir kampüs bulup, oraya bırakınız bence. arada gidip mama takviyesi yaparsınız. aklıma gelen en iyi öneri bu oldu.


  • pyro clustic flow  (09.06.09 09:06:32) 
@mea maxima culpa

aynen öyle.. İnanılmaz derecede hiperaktifler.. Hayır biraz olsun dışarıda yaşamanın zorluğunu bilseler içim yanmıyacak ama hala dışarısını bile oyun yeri görüyorlar.. Sağolsunlar bahçemiz tarumar oldu sayelerinde..

@pyro clustic flow

bende dediğinizi düşünüyorum ama yiyecek meselesi ne olacak acaba ? 4 taneler bari 2 tanesini verebilsem anneleri bakar büyütür diğer 2'sini ordan burdan bulduğu çöplerle ama sayıları fazla..
  • joehigashi  (09.06.09 10:19:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.