[]

kredi karti taksidi

Benim anlamadigim bir olay var gecen gun kredi kartimin limitine baktim 170 tl vardi. Ben de 160 tllik urun aldim ve 9 takside boldurdum ertesi gun kredi kartiyla 20 tllik alisverisi odeyemedim bankayi aradigimda ilk ay 170 tlnin tamamini çektiklerini ama her ay taksitli bi sekilde bunu odedigimi öğrendim.o zaman taksit yaptirmanin ne gibi bi avantaji kaliyor ki? Galiba biraz gerizekali oldugum icin anlamadim ne demek istedigini. 10 yaşında bir cocuga anlatir gibi anlatabilir misiniz?




 
Taksit yapmak sadece uzun vadede odemeye yarar. Limitin ise taksitten bagimsiz olarak alisveris tutarin kadar azalir. Atiyorum yukaridaki ornegine binaen sen 160 TL'lik bir sey alirsan limitin 10 TL'ye duser. Sen taksitleri odedikce limitin ayni miktarda acilir.


  • scuderia  (11.05.14 10:02:15) 
Limit bankanın sana kaç paralık güvendiğini ifade ediyor.
Sana 170 TL'lik güveniyorlar ve sen bunun 160'ını harcadın.

Avantaj uzun sürede ödeyecek olman
  • michael_knight  (11.05.14 10:31:52) 
"Neden taksit yapıyoruz ulan o zaman, madem limitin tek kalemde düşüyor" diyorsan da sebebi şu.

Kredi kartında kaç para borcun varsa günlük faiz işler, cüzi birşeydir ama işler
senin bu ayki borcun 20 lira al öde derse sen 20 lira ödersen kalan para icin faiz işletemez (160 liralık şeyi 20 liralık taksitle aldın diyelim)

ama borcun 160 derse, sen 20 lirayı ödersen, kalan 140 bir sonraki aya 142 olur
20 daha ödersin 122 olur 125 böyle böyle gider
  • cruseo  (11.05.14 11:54:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.