[]

Musluk Bozuldu? Su Akıyor, Ne Yapabilirim? Tamirci Yine Para Alır mı?

resimdeki musluğun images.gittigidiyor.com sol tarafından sıcak suyu akarken o yuvarlak kısım yerinden çıktı. zaten sorunluydu bazen damlatıyordu falan ama şimdi musluk açıkken kapatayım dediğimde kaldı elimde. alttan kapadım sıcak su kısmını ama bunu nasıl çözebiliirm? o parçadan ben alsam takılır mı yerine? farklı bir sorun mu var? tamirci mi çağırmam lazım?

daha bu sabah, sifonla ilgili çağırdım adamı 65tl aldı. musluğu gösterdiğimde, yok bunun bir şeyi dedi(aksilik 2 aydır damlatan musluk o varken damlatmadı) gitti. çağırsam yarın para alır mı yine? parça ücreti falan neyse tamam da, 2-3 plastik parça değiştirdi diye 65 alan adam yine alır gibi geliyor. çevre kısıtlı bir yer. el mahkum tamirci çağırılacaksa bu adamı çağıracağım yine.


 
onun içinde bir parça vardı adını hatırlamıyorum ama onu değiştirmen gerekiyor. Ama bence komple "aç-kapa" musluk alıp taksan/taktırsan daha iyi olur. Bunları sen sıktıkça aşınıyor, aşınınca damlatma sorunları falan çıkıyor.


  • rodriguez2  (11.05.14 01:58:52) 
Eğer kırılan bir parça yoksa kendi kendinize tamir edebileceğinize kesin gözüyle bakıyorum. Yalnız soru yeterince açık değil: Hangi yuvarlak kısım?

Fotoğraf gönderirseniz bolca tavsiyede bulunulabilir. Musluk çoğu zaman tamir edilmesi kolay bir gereçtir.
  • actionary  (11.05.14 01:59:44) 
bu yuvarlak şey; images.gittigidiyor.com

buna oturmuyor; i.sanalpazar.com

boşa dönüyor resmen. sürtünmesiz gibi adeta :)
  • ete summer  (11.05.14 02:03:58) 
Kullandigin kredi kartinin ev yardim hizmeti var mi kontrol et internetten, mesela hsbc kredi kartlarinda su tesisatinda ucretsiz usta gonderiyorlar para falan vermiyorsun.


  • pinman  (11.05.14 02:10:40) 
cocukken 2 ingiliz anahtari ve gerekli bauhaus malzemeleriyle degistiriyordum bunlari, sadece senin dedigin parca degil, komple söküp degistiriyordum bataryayi. rodriguez2 hakli, zamanla oralar bozuluyor, ama sadece cikan topuzu da degistirmek mümkün olabilir. kalan ucta vida var mi? cikan parcanin icinde böyle sarkan bir vida ucu falan? vida simdi cikan parcadaysa ve disleri saglamsa (paslanmamis ise falan) gecmis olsun o vida yuvasi ölmüs. baska bir sey tutunmayabilir. yok vida hala bataryadaki valfte ise, tamam degisim yapilabilir. hatta sorun sadece orda olabilir, bicakla falan tornavidayla acip o kirmizi daireyi kanirtip cikartip bir daha vidalamayi deneyebilirsiniz. yok vida falansa, komple bataryayi degistirin kendi evinizse, degilse diger yorumlari bekleyiniz. kendiniz yapabilirsiniz kanimca.

erkek, 15inde sifon kurabiliyordum rahatca, sadece aldigim parcalara bakip anlasiliyordu ikea gibi klavuzlar da var nette. dert olmaz bence. komsu 50sinde ustaye sormus 75 lira alirim sifon kurmaya demis, bu da ben yaparim demis tek kadin basina haliyle oturmus 30 dk nette uzman tv falan izlemis, kurmus, sevincle anlatiyordu gecen sene.
  • wiillii  (11.05.14 02:17:15) 
panik yok :) başka musluğun parçası ile değiştirdim. bu musluğunkini de diğerine taktım oldu.


  • ete summer  (11.05.14 02:17:18 ~ 02:17:49) 
Musluk tamiri yazıp aratınca bir çok musluk tipi için video geliyor. Basit bir conta değişimi 25kr, bataryanın içindeki parça değişimi 10-15 tl ye halledebilirsin. Gerekli aletler yoksa bile vereceğin para tamirciden azdır. Onların da ekmeğine mani olmak istemem ama 25kr luk işten de 50 tl istemesinler.


  • transall  (11.05.14 02:20:29) 
Bence hangi parca elinde kaldiysa onunla nalbura git ve o parcayi degistir, anladigim kadariyla o yuvarlak parcanin bir tarafi kirilmis. Musluklari kendim degistiriyorum, tek kafa bataryalarin icinde bir mekanizma var, kirecten zamanla bozuluyor 7-8tl gibi bir tutari var. Ama bildigim kadariyla sifon mekanizmasi biraz karisik, herkes degistiremez.


  • Tutkun  (11.05.14 18:47:59) 
yeeaa parçaları çok kolay alırsın ama bugün pazar kapalıdır her yer... elinde parçaları varsa ben bile anlatabilirim nasıl yapacağını, yoksa da yarın al kendin hallet, kolay bişi sonuçta boşuna bayılma o kadar para


  • mhmtt  (11.05.14 19:15:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.