[]

Lens Kullanım Maliyeti Hk.

Merhaba dostlar,

Bu konuda çok cahilim. Şimdi ben lense geçmeyi düşünüyorum artık. Purevision 2 HD bir kutusu 60 lira. İki göz de bozuk, numaraları da aynı değil diyelim. Bu kutuların her birinde kaç adet lens var? Ne kadar kullanabileceğim? Özetle bir ayda cebimden kaç para çıkar?


 
bir kutudan 6 tane lens çıkar. iki göz farklıysa 2 kutu alman lazım. yani 120 lirayla 6 ay rahat edersin.


  • dwight  (10.05.14 20:18:01) 
www.lensmarket.com
lensleri şuradan alabilirsin. lens solüsyonunu da ücretsiz yolluyorlar diye hatırlıyorum. ama ne kadar gideceği sana kalmış.

  • bass solo take one  (10.05.14 20:24:07) 
Her ay yeni lens takın diyorlar ama ben 2-3 ay aynı lensi takıyorum. Maliyet azalıyor. Yani sana bağlı.


  • kelepir  (10.05.14 20:39:34) 
Ben Johnson&Johnson Acuvue Oasis kullanıyorum. Bir gözde astigmat var, o daha pahalı. Yani iki ayrı alıyorum haliyle. 6+6. Bana 1,5 yıl falan gidiyor. Ben de bir lensi 2-3 ay takanlardanım. Evdeyken çıkarıyorum, gözlük takıyorum. Dışarı çıkarken, okula giderken falan takıyorum. Dayanıyor bayağı.

Ama bazı gözler çok haslar. Bu kadar gitmiyor. Ama sana tavsiyem bütçenin el verdiği en iyi lensi al ve 3 ay tak. Bausch&Lomb kullanırken en fazla 1,5 ay gidiyordu, o da gözüme bata bata. Oasis aldım, rahat ettim. Ben de lensmarket'ten alıyorum bu arada, tavsiye ederim.
  • trachemys scripta elegans  (10.05.14 20:48:22) 
Aylık lensler kalitesine, kullanım koşullarına ve elbette kişisine göre 2-3 ay kullanılabiliyor. Dolayısıyla 6 adet lens 6-8 ay boyunca güvenle kullanılabilir. Değiştirme vakti gelince belli eder zaten o. Oksijen geçirgenliği yüksek lensleri kullanmanızı ve Bausch & Lomb'dan uzak durmanızı tavsiye ederim.


  • actionary  (10.05.14 21:08:55) 
Bi kere purevision kullandım pişman oldum jj oasys kullanıyorum.
Kutusu 60 lira olabilir ama astigmatın varsa bu rakam böyle kalmaz.
Lenten önemlisi göz sağlığın 6 ayda bir kontrole gitmen gerekir.
  • pass  (11.05.14 01:06:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.