[]

Saç Sorunsalı

26 yaşında bir erkeğim. Ailede kellik hiç yok.
Saçlarım hacimsiz, zayıf, yağlı, fön çekilmez ise inat/dalgalı ve saç derim kaşınmakta. Liseden beri şekil verebilmek için her sabah fön çekiyorum. Benim için nefret sebebi. Ama başka türlü olmuyor.

Şu fön çekme, dökülme olayı çok can sıkıcı. Yağmurda problem, zaman kaybı, para kaybı en önemlisi de sağlık kaybı. Seyreldi saçlarım ve kelliğin dünyada son yakışacağı tip benimdir herhalde.

Estetik International, Devlet Hastanesi ve Rentıp olmak üzere 5 kere cildiye uzmanına gittim. Dinleyip anlayan olmadı. Beslenme ile ilgili fikirler, kafana takma, her gün yıkama gibi muhabbetlerle sepetlediler.
Bir tanesi minoxil verdi. onu da kullananların şikayetleri yüzünden kalp mevzularına falan kullanmadım.

Kendi araştırmalarım doğrultusunda yves rocher, doğal zeytinyağı sabunu, freshline, bioblas, organicum gibi şampuanlar denedim. bioblas dökülmeyi azalttı fakat kaşıntı, kepek çok fazla arttı. En iyi sonucu ise freshline verdi. Fakat oda çok pahalı ve ankara'dan getirttirilebiliyor.

şimdi bu kardeşiniz ne yapsın da bu sorunlarına çözüm bulsun. en az kimyasalla en sağlıklı çözüme nasıl kavuşabilirim?

 
dökülme çoksa önce onu durdurmalısın.saç dipleri güçsüzse usturaya vurdurup badem yağına devam edebilirsin.

şampuan yada sabun yerinede sulandırılmış elma sirkesi kullanabilirsin.
  • yekzeq  (10.05.14 20:14:34 ~ 20:17:00) 
etrafındaki kızlara sor bilirler, eczaneden evigan ve bapanthel ampul bir de bir şey daha vardı, bunları badem yağına kırıp saç diplerine masaj yapıyosun. Bayağı fayda gören varmış. Şimdi tam tarifi hatırlayamadım, bi araştırıver.


  • cy7  (11.05.14 18:37:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.