[]

Sizce ne yapmak gerekir?

Iki tane bisikletiniz var ve birini bir arkadasiniza "ihtiyac duydugun kadar binebilirsin" diyerek odunc veriyorsunuz. Aradan iki ay geciyor ve kullandiginiz bisiklet caliniyor. Akabinde odunc verdiginiz diger bisikleti arkadasinizdan geri istiyorsunuz zira bu bisiklete ihtiyaciniz var ve bisikletinizin calinmasi sizin kontrolunuzde olan birsey degil. Bu durumda sizden odunc bisiklet alan arkadasinizdan bisikleti mucbir sebeplerle geri istemekle etik disi bir hareket mi sergilemis oluyoruz? Bu arada bu arkadas 2 ay sonra baska bir memlekete gidecek ve bisiklete ihtiyaci olmayacak. Bisikleti odunc veren kisi ise orada daha uzun sure kalacak ve bulunduklari yerde bisiklet onemli bir ulasim araci. Sizce bisikleti ldunc alan kisinin, size mealen "sozune itibar edilmeyecek birisin ve beni magdur biraktin!" deme hakki var midir?




 
Gayet normal bir durum.
Ikisinin de mulkiyeti sana ait.
Ilki calindi, bu yuzden ondakini geri istiyorsun.
Agresif bir tutum icine girerse kendisi yuzsuzluk yapmis olur.
Cok ihtiyaci varsa gitsin kendine bir bisiklet alsin.
  • mavi istiridye  (10.05.14 17:16:41) 
yok. o da bişi bulmuş bişisizini istiyor kusura bakmasın da.


  • antalya12  (10.05.14 17:16:55) 
ödünc verdigin icin istedigin sekilde geri alabiliyor olman gerek. istedigin zaman,bahaneye gerek bile olmadan. sonucta onun olsun diye vermemişsin.


  • slalom  (10.05.14 17:17:10) 
yoktur. sonuçta senin malın ve ona vermek zorunda değildin. vererek bir iyilik yaptın. güzel bir dille durumu izah edersen bir şey demeden verecektir.


  • the silent enigma  (10.05.14 17:17:32) 
yoktur. adı üstünde ödünç vermişsin şimdi lazım geri istiyorsun.
o kişi sana bunu cidden dediyse inanılmaz yüzsüz biridir görüşmezsen bişi kaybetmezsin.

  • lily briscoe  (10.05.14 17:19:47) 
belirli bir zaman aralığı verip, "bu süreçte senindir, tepe tepe kullan" deseydin, bence ayıp olurdu. evet senin bisikletin ama vermişsin sonuçta, "bu aralıkta sen kullan" dediğin için ona göre plan yapmış olabilir. bunun bozulması halinde zor durumda kalabilir.

ama öyle bir şey yapmamışsın. o yüzden durumu ifade edip geri istemende bence hiçbir sakınca yok. diğer türlü de yok zaten, senin bisikletin sonuçta, ama hoş olmazdı.
  • pescador  (10.05.14 17:22:28) 
Cevaplar icin tesekkurler arkadaslar. Soz konusu kisi bisikleti geri istedi ve aldi zaten o kisiden. Fakat birseyi atlamamak lazim o da, bisikleti odunc verirken "ihtiyac duydugun kadar bin, nasil olsa 2 bisikletim var ve 1ini kullanmiyorum" diyor kisi. Sizce diger bisikletin calinmasiyla birlikte "ihtiyac duydugun kadar bin" sozunun dayanak noktasi kendiliginden ortadan kalkmis olmasi gerekmiyor mu?


  • trento  (10.05.14 17:28:06) 
çok güzel insansınız. arkadaşınız sizin yarınız kadar güzelse, siz bisikletim çalındı dediğiniz anda "aa o zaman veriyorum hemen" der. demesse "sende kalabilir istediğin kadar dedim ama benimki de çalındı geri alabilir miyim" dersin. Alınmaması gerek.


  • acukali ekmek  (10.05.14 17:31:48) 
ihtiyac duydugun kadar bin sözü zaten kendisinin ihtiyacı olmamasından kaynaklı. ihtiyac duydugu anda o söz işlevini yitirir.


  • slalom  (10.05.14 17:35:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.