[]

facebooktaki garip arkadaşı trollemek istiyorum

çocukluktan bir arkadaş kendisi. bir süre sonra tekrar birbirimizi bulduk, takıldık eğlendik falan, şimdi yine farklı yerlerdeyiz. bu insan bana sadece çeviri için falan yazardı facebookta. sözlük yerine beni kullanırdı, başka ne hal hatır sormak var, ne başka konuşma. ben de bir süre sonra cevap vermemeye ya da geç cevap vermeye başlamıştım.

yıllardır bu çocuğun gaip bir huyu var, kendisini hiç yapmadığı şeyleri yapıyor gibi gösterip dışarıya hava atmak. msn zamanında da benim yazdığım ileti miydi neydi, onları kopyala yapıştır yapıp ben ingilizce biliyorum, ben şöyle müzikler dinliyorum triplerindeydi. hatta bunu birkaç kez komik duruma düşürecek şeyler yazmıştım, onu bile fark etmeyip devam etmişti.

bunun bir de ikizi var. tıpatıp aynı. o kadar aynı ki, anneleri bile ayırt edemez, ikisinin ismini birden söylerdi birisini yaramazlık yaparken gördüğünde. ikiz kardeşi çok daha normal, yani gayet normal sevdiğim birisi. dolayısıyla insan ilişkileri de daha iyi. işte o kardeş ne zaman kendi güzel bir fotoğrafını paylaşsa facebookta, salak olanı onu da çalıp kendi profil fotoğrafı falan yapıyor. hatta bir ara tartışmalaına şahit olduk facebook üzerinden, o fotoğraftaki sen değilsin, hayır benim falan diye.

neyse, şimdi geçen gün bu çocuk internetten bir yemek fotoğrafı bulup paylaşmış sanki kendisi o anda o yemeği yiyormuş gibi, fotoğrafı kendisi çekmiş gibi. işsizlikten görsellerde arattım ve hangi siteden aldığını buldum. arkasından daha önce paylaştığı başka fotoğrafları da arattım ve hepsini buldum. bir de altındaki yorumlar hep şöyle bu fotoğrafların; insanlar yazmış ya ne güzel yerlerde geziyorsun, bu da bana da bu yakışmaz mı - çok lezzetli görünüyor, ağzımın tadını bilirim vs.

ben şimdi bunu trollesem mi? bulduğum fotoğrafların linklerini atsam diyorum. çok içimden geliyor ama bilemedim, muhtemelen siler zaten yapacağım yorumları.

not: ağır işsizim. can sıkıntısından ölüyorum.

 
bulduğun fotoğraflar mesela belli bir lokantaya vs. aitse arayıp "ticari itibar" konuşması yapabilirsin onlar gibi. yusuflar mı bilmem.


  • ron dennis  (10.05.14 13:20:51) 
Trolle hatta link ver biz de gulelim biraz.


  • kutsalbok  (10.05.14 13:22:11) 
@ron dennis, çok güzel olurdu bu. ama kendisi italyada yaşıyor ve gittiği mekanlar da orada haliyle. ve ben italyanca bilmiyorum.


  • letheavendangered  (10.05.14 13:23:19) 
bilgisayar başından uzak olduğu bir zamanı kolla ve ifşa et kolpacıyı


  • the imp  (10.05.14 13:24:58) 
valla bence haksız olan hulusi sensin. adam kendi kendine eğleniyor sana ne amk


  • vfgerty  (10.05.14 13:27:09) 
arkadaşlıktan çıkarın. fazlasına gerek yok diye düşünüyorum.

ayrıca italyada yaşayan adam niye webden görsel toplama ihtiyacı duyuyor hava atmak için, bunu hiç anlayamadım.
  • icemint  (10.05.14 13:28:02) 
@icemint, çünkü adamda ingilizce yok, italyanca yok, arkadaş edinemiyor, dolayısıyla bi ortamı yok, sadece işe gidip gelmekle meşgul. bu kötü bir şey değil, ama bambaşka bir imaj çizmeye çalışıyor. ciğerini bildiğim için ben neyin gerçek neyin sahte olduğunu anlıyorum, ama onun hedef kitlesi inanıyor paylaştıklarına.


  • letheavendangered  (10.05.14 13:31:23) 
eline ne geçecek sence? belli ki sorunlu bi adam. sosyal sıkıntıları var bir şekilde insanların beğenisine ve ilgisine aç hissediyor. Kendini sıkıcı buluyor bu yüzdende başkalarının hayatlarını yaşama isteği duyuyor.
Sana bir şey kazandırmadığı müddetçe başkalarının eksikliklerini ifşa etmek onları küçük düşürmek senin aciziyetini gösterir başka da bişey göstermez.

  • erty_ksk  (10.05.14 13:34:20) 
@erty_ksk, haklısın, böyle düşününce de üzüldüm şimdi. ama onu beğenen başka insanlra karşı tavırlarını da tamamen değiştirmiş bu durum.


  • letheavendangered  (10.05.14 13:40:22) 
Ben miyim lan o yoksa? Valla meseneden silerim seni :D


  • hamurumdaki ayrilik tozu  (10.05.14 13:42:36) 
ahaha şimdi seneler önce bana da yapığı şey aklıma geldi. bir gün eski sevgilimi yolda gördüğünü, çok samimi konuştuklarını söyledi. hatta hazırlıkt kalmış salak dedi. "iyi de o hazılık okumadı ki" diyince de "aaa acaba bana neden öyle dedi" dye kıvırmaya çalıştı. yani adamın hayatı yalan. mutsuz olup başkasının hayatını yaşamakla alakası yokmuş düşününce. ne amacı olabilir ki eski sevgilimle ilgili öyle bir şey yapmış olmasının.


  • letheavendangered  (10.05.14 13:51:22 ~ 13:51:36) 
sen bilirsin yap istersen ama bu sefer kendini alçaltmış olursun, yani onun seviyesine düşersin onu ciddiye aldığın için.

adam belli ki sorunlu ve böyle insanlar er geç kıçlarının üzerine otuturlar, bi şey olamazlar hayatta. yani o zaten cezasını bulmuş böyle bir insan olmakla. sonu belli.

işsizlik kötü şey biliyorum ama kendin için böyle bir şey yapma yine de. başka uğraşlar falan bul.
yarın öbürgün iş falan bulup normal haline döndüğünde "ben ne yapmışım nelerle uğraşmışım" der utanırsın bir zamanlar ki haline.
  • innerbliss  (10.05.14 13:58:10) 
bence trolleme. yazık lan cocuğa. acıdım şahsen.


  • all girls dream  (10.05.14 14:47:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.