[]

bireysel emeklilik

para biriktirmeyi beceren ama çok da aşırı geliri olmayan düşük baya hemde biri olarak, (öğrenciyim .d) buna girmemin bir faydası var mı?

ön yargısı olmayanlar cevaplarsa daha iyi olur keskin konu çünkü :D

devlet katkısıyla her ay 100 tl atsam iyi olacakmış gibi duruyor ya sizce? 10 yıl dayanırım çekmem o parayı... 10 yıl sonra mesela her ay 100 atsam devlet katkılı haliyle geri alabilme şansım var mı?

 
ben de düşünmüştüm bir süre ama şimdi mantıklı bulmuyorum. paranla rezil oluyorsun :)

erken çekersen devlet katkısını alamadığın gibi, bir de ceza ödüyorsun. yani bu işe gireceksen 56 yaşına kadar düzenli ödeyeceksin ve sistemden çıkmayacak/paranı çekmeyeceksin. işte o zaman 56 yaşına geldiğinde işe yarar bir para bırakıyor sistem sana. emekli maaşı şeklinde aylık aylık alacağım dersen de 3-4 seneden fazla alamazsın. toplu alıp bir yatırım yapman gerekecek büyük ihtimalle.
  • vendorth  (10.05.14 05:17:22) 
Eğer parayı kenara koyamam ben derseniz evet mantıklı, güzel bir para biriktirme yolu. Hele de %25 devlet katkısı varken. Ama yatırdığınızdan çok da fazla bir para dönüşü beklemeyin. Çok az kar getiriyor. Risksiz bir poliçe yaptırırsanız enflasyonun biraz üzerinde ancak getiriyor.


  • onexey  (10.05.14 07:16:59) 
giriş aidatsız (ya da çok düşük giriş aidartlı) bir fırsat yakalamadığınız sürece girmeyin.
para biriktirmeyi beceren biri olarak ben pişmanım girdiğime. çıkamıyorum da aidatlar ödendi bitti diye. 2 seneyi geçti. 3 sene dolunca çıkayım diyorum.

  • icemint  (10.05.14 08:16:52) 
kısaca: vardı, parayı çektim. bir çok tanıdığım benim gibi yaptı.
girmeyen bir, giren bin pişman.

  • seyduna6687  (10.05.14 10:09:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.