[]

recumbent bisikletler neden daha yaygin degil?

ozellikle uzun turlar ve yaslilar icin cok iyi degil mi? benim gibi iki teker ustunde fazlasiyla dengesiz olanlari saymiyorum bile. olum cok mikemmel bi bulus bu neden her yerde yok bisiklet yerine? baktigim kadariyla bisikletten cok daha pahali ama yayginlassa ucuzlasir bence.

got agrisi yok, bel agrisi yok git gidebildigin kadar. o got agrisi var ya o got agrisi, hic cekilecek dert degil.

imkan olsa da sunla bir avrupa turuna ciksak dimi? imkan yaratilir aslinda da bahane got gibi iste.

 
iyide bu bir bisiklet değil ki :)

bisikletin avantajlarını sayıyorum ;

1. hafif olması
2. karada her yerde gidebilmesi
3. gerektiğinde başka bir taşıta kolayca yüklenebilmesi
4. kucağa alıp istediğimiz yere götürülebilmesi
5. ucuza imal edilebilmesi

daha da sayayım mı :)
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (10.05.14 09:04:27) 
nickleriniz çok orjinal :)

evet, arkadaşın dediği gibi 2 tekerli bisiklet taşınmaya daha uygun. tamiri daha kolay vs. istanbul'da özellikle, bu bisiklet işe yaramaz.
  • [silinmiş]  (10.05.14 09:23:43) 
istanbullu olarak şehir bisikletlerine bile sıcak bakmazken bunu hiç düşünemiyorum. malum istanbul altyapı olarak şehirden çok koca bir köye yakın. o kadar çukuru, rampayı, bozuk yolu nasıl tolere edeceksin bununla?


  • dracox  (10.05.14 14:21:58) 
bunlar tipten kaybediyor ya. uzakdogu'daki cekcekler gibi. kendimi bunlari surerken dusunemiyorum. evde yalnizken bile kuullugumuz bozulmasin diye yayilamiyoruz. hem sanki bunlar emekli isi gibi boyle. binmek icin sebepsiz mutlu olma sarti aranirmis gibi geliyor bana. buna binince direkt etrafa el sallarim, gulucukler yollarim. gunesli yerleri hatirlatiyor. bunda bir de havanin disinda hayatinin da gunesli olmasi gerek sanki. tur icin filan belki olur da sehiricinde karizmayi bozar.


  • John Finn  (10.05.14 14:45:34) 
anayollarda kullanilmamasi isteniyor. araclardan görünmesi zormus, bisikletlininse yola hakim olmasi zormus.

ayrica gözlemledigim kadariyla kaza aninda cok yavas manevra yetenegi var. oysa ben sürekli son saniyede yirtiyorum caspismalardan.

bir de gecen kullanan bir adamin ani frende basi g.tü dagittigina sahit olduk. kayiyo lan bildigin. uzun mesafe iyi hos da bunu baglayabilecegin yer falan da az, yagmurda korumasi da zor. bunlardan dolayi olmaz bu is. ha kullanani var da yayginlasmamasinin da bir nedeni nicini var.

ha ama g.t agrisina katiliyorum. hatta gecen sperm yolunu baskiladigi icin bisikletcilerde kisirlik gibi bir yazi okumustum. neyse, gel sele en iyisi su an secenekler icinde. daha iyisi varsa yesillendirin, benim de g.tüm bayram etsin.
  • wiillii  (10.05.14 15:15:47) 
arkadaslar sehir, istanbul, turkiye nerden cikti yahu avrupa turu dedim :)

uzun turlarda bir suru sey tasinacagi icin @cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam in dedigi ozelliklere bisiklet de sahip olmuyor.

@john finn ahahahah iyi guldum. ne guzel abi iste al mutlu ol bosver karizmayi falan, karizma karizma derken mal gibi yasayip gidiyoruz.

@wiilli haklisin sanirim, manevra yetenegi oyleymis beni korkutan tek tarafi o acikcasi.

velomobile inki de o kadar kotu mudur acaba? arabalar gorebilir en azindan
  • babamasoliimbananickaldirsin  (10.05.14 18:42:47) 
velomobile eger googleda cikan tarz ise okulda bahcede bir tane bagli. denk gelirde sahibi ordayken görürsem kurcalarim. gördügüm damla sekilli, aerodynamik, tek teker önde, 2 teker arkada, bundan dolayi manevresi daha iyi olabilir ama icinde direksiyonumsu bir uzanti gördügümden pek bisiklet kategorisine koymamistim.

burda gecen markete bir kadin geldi, bisiklet bu arkada 2 tekerli kabin baglamis cocugu vardi, kullandigi bu arac kombinasyonu 4 metre boyundaydi, tamam zorlanmadan götürdü aldigi kilo kilo alisverisi ama manevra yapmak icin otoparkin sonuna dönüp disardan aldi manevrayi.

söyle arkadasta falan denk gelemedim ki bi binip geri vericem diyeyim. kurcalarsam falan ses ederim ama.
  • wiillii  (11.05.14 01:51:27) 
@wiillii aslinda velomobile daha mantikli recumbent trike dan. arabalar daha rahat gorur, yagmurdan ruzgardan etkilenmez, cok daha aerodinamik. ama onda da temiz havada manzara izleyerek gidilmiyor iste, ucak kokpiti gibi icerisi daracik.

tamamdir cok tesekkurler!
  • babamasoliimbananickaldirsin  (11.05.14 02:09:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.