[]

örgü sorusu, nolur yardım edin

gözlerim aktı akşam yediden beri uğraşıyorum ve yapamadım

www.uzmantv.com

şu linkteki modeli yapmak istiyorum örgü örmedim daha önce bir geçmişim yok yani. böyle hep aynı sıra örmeli olandan örmüştüm sadece sıkıntıdan o kadar.

önce ters başladım altı sıra sonra altı sıra düz ördüm olmadı. sonra söktüm altı sıra düz altı sıra tersten yaptım. ama örgünün neresi ters neresi düzü onu da anlamadım. yani üç sıra ters iki sıra düz oldu ama ilk yaptığım da öyleydi. kafam karıştı anlatırken bile.

netten baktım ama model bulsam tarifini beceremedim bildiğiniz siteler varsa onlara da bakmak isterim

 
abi örgü örmek aslında ilmek atmaktır ananem küçükken göstermişti bana o tığlarla şişlerle ama unuttum bence ananen yaşıyorsa ona sor. yok vefat ettiyse allah rahmet eylesin öğrenemezsin.


  • Solem  (10.05.14 02:56:15) 
altı ters altı düz şekilde başlayın. örgü size bakarken bakarken önü top gibi olanlar ters, önü v gibi olanlar düzdür. düz olanları düz, ters olanları ters işlemeye devam ettikçe atkınız o modelden çıkar.

www.nako.com.tr bu teyze çok güzel anlatıyo. bi de ilmek atışlarınız düzgün olsun ona dikkat edin. ben bu sene doğru düzgün ilmek atmayı öğrenmişim meğer, yıllardır annem kafama kakıyordu anlamıyordum. yaptığım atkılar bereler patikler boşa gitmiş.
  • golgem var iyi ki golgem var  (10.05.14 03:50:16) 
@golge Degil iste alti ters alti duzden bes tane yapinca resimdekinin tam tersi oluyo ordum denedim tutmadi


  • mula  (10.05.14 03:53:21) 
bi foto atman mümkün mü işlediğinden hatanı çözmeye çalışalım?


  • golgem var iyi ki golgem var  (10.05.14 03:55:51) 
Söktüm:( sen vidyoya bakinca ters baslamam gerektigini mi dusundun. Ordum tam tersi cikti ornek. Basi duz sonra ters oldu ve basi duz oldugu icin yumuldu nasi desem pile gibi katlandi ice dogru


  • mula  (10.05.14 04:01:36) 
bak bence sen düzleri ters tersleri düz örüyorsun o yüzden haraşo oluyor. 3.bp.blogspot.com böyle bir şey mi oldu?


  • golgem var iyi ki golgem var  (10.05.14 04:06:17) 
Ilk ve son sira resimdekinin tam tersi v gibi oluyo sisi de soyle aliyorum \ yandaki isaret yonuyle basladim yani ve vidyodaki cikmadi


  • mula  (10.05.14 04:08:43) 
konuştukça benim de kafam karıştı auhdjdhjhd bak şimdi söktüysen yeniden başlayalım

şimdi bence bi örnek başla. yani elin alışsın diye. 24 ilmek başla. sonra 6 tane arka 6 tane ön 6 tane arka 6 tane önden alıp ilk sırayı örmüş oldun. şişi diğer eline geçirdin.
en son ördüğün 6 tane ön vardı ya, bu sefer ilk önce onlar gelecek. ama modelin arkasını çevirdiğin için artık o ördüğün ön, arka oldu. o yüzden 6 tane arka 6 tane ön 6 tane arka 6 tane ön toplamda 24 ilmeğin tamamlanmış, ikinci sırayı da örmüş olacaksın.


eğer bu kafanı karıştırdıysa 12,24,36,48,60 gibi ilmeklerle başla ki hep arka-ön-arka-ön diye gider sıra
  • golgem var iyi ki golgem var  (10.05.14 04:15:18) 
ha bi de örgü uzadıkça kenarlar kıvrılır, ondan bir şey olmaz daha da uzadıkça ve ördüğünü kullandıkça açılır onlar.


  • golgem var iyi ki golgem var  (10.05.14 04:19:47) 
Ya yok denedim dedigin tam tersi cikiyo neden anlatamadim ki senin dediginle vidyodakinin tam tersi oldu ordum hem de kocaman ordum tersle baslarsam vidyodaki olmuyo. Vidyoda uc ters iki duz var ama tersle baslarsam uc duz iki ters oluyi neyse tamam bu gece daha bakmicam uyuz oldum


  • mula  (10.05.14 04:23:13) 
bir lastik yaptıramadım ağlamak istiyorum :'(


  • golgem var iyi ki golgem var  (10.05.14 04:38:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.