[]

alkolik olabilir miyim?

eskiden iki tane efes ekstra ile çakırkeyf olurdum, 2 aydan beri gün aşırı alkol alıyorum ve 4 tane içince başım dönmüyor bile.




 
henuz degil.


  • osuruklu  (10.05.14 01:06:04) 
birayla alkoliklik ? :D sadece alkol direnci o. 1sene önce gün aşırı litrelik vodka/viski tüketiyordum en son midemin delinmesine ramak kala hasteneye yetiştirdiler tabiki gurur duymuyorum ama sen alkolik değilsin yani


  • denizrocket  (10.05.14 02:11:19) 
aslında soruyu yanlış sordum böyle giderse demek istemiştim.


  • justinho26  (10.05.14 02:30:41) 
sabah 10-11 gibi uyanıp içmeye kahvaltıda başlayan adam var bir tane, o alkolik. midesi, karaciğeri ne durumda tabi orası merak konusu. bir de her gece hiç değil 10 tane birası garanti bi adam var, o alkolik.

alkol güzel şey de bokunu çıkarmamak lazım.
  • nodrap  (10.05.14 02:37:59) 
4 tane bira? Yakininda bile degilsiniz alkolizmin, belki zorlarsaniz sosyal icici olursunuz.


  • crown  (10.05.14 05:14:32) 
Bu alkole bağışıklık falan olmasın ne alkoliği. Alkol almadan duramamal bağımlı olmak alkolik benim bildiğim.


  • kirazıseviyorum  (10.05.14 05:25:36) 
7-8 bira içsem koymuyor artık, ha içiyor muyum? zerre aramıyorum artık, hatta arkadaş ortamında ancak içiyorum. evde 24/7 alkol dolu, ağzımı sürmüyorum.

herkes söylemiş, dirençle bağımlılık ayrı şeyler. :)
  • ozzpwnz  (10.05.14 05:28:37) 
bu bağımlılık değil ama diğer arkadaşların bu kadar olumlu bir tablo çizmesine de şaşırdım açıkçası. 60 günün 30'unda içki içmek, bunu yaparken 4 bira içip hiçbir şey hissetmemek alkolik olmasanız da o yolda koşar adımlarla ilerlediğinizin göstergesi.

ileriye dönük soruyorsanız evet, şahane bir alkolik olabilirsiniz yakın zamanda. alkol şu an hayatınızın önemli bir parçası ve her geçen gün daha da "vazgeçilmez" olur böyle devam ederse. günaşırı alkol tüketmek sağlıklı bir şey değil. tehlikeli.
  • pescador  (10.05.14 05:52:29) 
pescador haricinde soruyu soran dahil hiç birinizin alkolizmin ne olduğuna dair bir fikri yok anlaşılan..

alkolizm sadece janti içkilerle olmaz (filmelrdeki buzlu viski sahnelerinden kaldı herhalde bu)

alkolizmin içkinin tadına alışmakla ilgisi yoktur

alkolizm körkütük sarhoş olmak demek değildir

alkolizmin içtiğiniz içki adetiyle de ilgisi yoktur

günde 4 tane birayla gayet alkolik olabilirsiniz, hele hele o 4 birayı içmeden fonksiyonlarınız yerine gelmiyorsa çoktan olmuşsunuz geçmiş olsun.
  • warrior princess  (10.05.14 07:28:26) 
pescador güzel söylemiş ve warrior princess çok önemli noktalara dokunmuş.

lütfen biraz araştırın alkolizm nedir diye.

bir özellik de ben ekleyeyim. alkolik dediğin insanın her gün içmesi gerekmez. alkolikler haftada bir dahi içebilirler.

alkolikler yerine göre sağlık sebepleri, ramazandı, bayramdı vb filan bir süreliğine alkolü almayıp normal yaşarlar sonra aynı döngüye geri dönebilirler.

o yüzden ohoo, bohoo o da nedir ki diye olaylara balıklama dalmayın.

hayır, içkiye karşı değilim. aile ortamında, arkadaş ortamında güzel sofralarla çok da güzel oluyor.

ama başkalarına akıl vermeden önce biraz bilinçli olalım.
  • mea maxima culpa  (10.05.14 09:46:10 ~ 09:48:10) 
bir de sağlıkla ilgili konularda bile yazarken hemen bağnaz, gerici, dinci damgası yemeyelim diye dikkatli davranıyoruz. ben de içkiye karşı değilim yazmak zorunda hissettim kendim. yaftalanma korkusu.

içki içmek marifetmiş gibi sanki herkes iç babam iç birbirini coşturuyor yorumlarda.

bu sanırım insanların içindeki bastırılmış duygular, yasaklardan dolayı oluyor.

yurtdışında yaşayan bir arkadaşım istanbul'a taşınmış geçenlerde (samimiyetimiz yok. facebooktan takip) baktım bu sabah bir sanat eserinin yanında elinde bira poz vermiş sergi açılışına gitmiş herhalde. "istanbul ve ben" yazmış altına da. arkadaş 15 milyon kişi 15 milyon çeşit hayat yaşıyor, 40 küsür yaşındaki insan artık nasıl bir psikoloji içindeyse böyle bir resim paylaşıp altına da bunu yazıyor. yurtdışında yaşarken de böyle resimler paylaşıyor. herhalde ben burda da özgürüm imajı mı vermek istiyor nedir?
  • mea maxima culpa  (10.05.14 09:54:31 ~ 09:56:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.