[]

Daha cok paraya daha az faiz verilmesi

Oransal olarak mesela 1 trilyon para koysaniz 100 lira koyandan daha dusuk oranla tekli aliyorsunuz. Bu sacma degil mi? Bankanin. Amaci daha cok para toplamaksa daha cok faiz vermesi gerekmez mi?




 
iktisadi boyutu bilmem fakat 100 lirası olan insan sayısı 1 trilyonu olan insan sayısından çok daha fazla küçük paraları topladığın zaman daha kazançlı oluyordur muhtemelen


  • cdiyez  (09.05.14 23:57:21) 
Benim aklıma şu geldi:Banka parayı aldığında olabildiğince uzun süre kendisinden durmasını ister ve bu parayı satarak para kazanır, sorun burda bence, eğer 100 liralı adam hesabını kapatırsa 100 lira gitti diye stres olmaz fakat 1 milyonluk hesap kapatılırsa bi nebze sıkıntıdır, çünkü banka o değerlendiriyordu ve o para gidince gelecek karından oldu gibi bişi, bu yüzden de nasıl denir bilmem ama risk farkı gibi bir şey alıyor diyebilirz bence. Bu yazdıklarım tamamen atmasyondur, ben olsam neden büyük paraya düşük faiz verirdim diye düşünerek vardım :D


  • atom karincanin torunu  (10.05.14 00:02:05) 
cdiyez +1. çok çok büyük meblağlardan bahsediyorsak banka müdürüne kendi elleriyle çay bile demletirsiniz gerçi.


  • karaage  (10.05.14 00:15:37 ~ 00:15:49) 
Bankaların sitelerindeki faiz oranları genelde 250-500bin tl bandına kadar oluyor. Bunun üzerindeki miktarlar zaten özel şube temsilcileri tarafından yönetiliyor, piyasanın üzerinde özel oranlar veriliyor genellikle.

www.garanti.com.tr

Söylediğin bu tablo için geçerli değil, ne kadar çok para, ne kadar uzun vade, o kadar yüksek faiz diyorlar doğal olarak.
  • cakabo  (10.05.14 01:04:49) 
dediğin gibi daha düşük değil. bizim 1 milyon lira para var yapı kredide ve baya yüksek oranda faizde. sadece miktar büyük olduğu için vergi kesintisi de büyük oluyor.


  • sta  (10.05.14 03:43:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.