[]

Gına geldi yeminle, ne desem kırmadan?

Bir arkadaş var. 9 yıldır tanıyorum. Bir mevzu üzerine internetten tanışmıştık, sonrası ayda yılda bir konuşmalar, çay içmeler.
Sağolsun çok da yardımı dokundu bana, koştu geldi, hiç esirgemedi yardımını. İyi de bir insan.

Ama dayanamıyorum, 20 yaşındaki insan değilim artık ve inanılmaz sıkılıyorum muhabbetinden. Gerek dini gerekse siyasi olarak birbirimize tam zıttız. aynı odaya koysan ya o sağ çıkar, ya ben, o kadar. özellikle bu gezi sürecinde ben ne kadar ötekileştirmiyorsam onu, o beni ötekileştirdi yazdıkları ettikleriyle. ben de konuşmamayı tercih ettim.

3-4 yıldır filan da yüzünü görmüyorum bu arada. Telefon numaramı kaybetmiş, şu an numaram yok, istedi vermedim. Arkadaş iyi ki de vermemişim 3 haftadır buluşalım diye darlıyor. planım var diyorum tamam nereye gideceksen götüreyim ben yakınım diyor, çıkınca oturalım diyor. facebooktan yazıyor bir de sürekli geldim, hadi çık gel, ekme bu sefer diye mesaj atıyor, kendi kendine de trip atıyor sonra. Misal arkadaşımda kalacağım, bana arkadaşının evi nerede, ben yakınına geleyim sen de aşağı in diyor (e yuh!)

İki üç defa, kibarca işim olduğunu söyledim, başka zaman ayarlarız artık dedim. Ne denir başka? Vefasız da olmak istemiyorum ama arkadaşı da olmak istemiyorum be.

Şimdi yine demiş mesela, hadi kalk geliyorum ben yarım saate diye.

Ne diyeyim ki ben bu adama? Şimdi değil, genel olarak. Anlamıyor çünkü.

(dürüst olup ben arkadaş kalmak istemiyorum, arkadaşlığının benim için değeri yok demek istemiyorum. güzel yalanlar bulun ne olur)

cinsiyetler farklı(yazıyor demeyin yok öyle bir durum, en fazla yalnızdır sıkılıyordur diye düşünüyorum da, 4 yıldır görmediğim adam başka arkadaşı elbet vardır, benim için de yabancı artık ne diyeceğim karşısında oturup)

edit: eyvallah, hepiniz çok süpersiniz. :) cevapları okurken gülümsettiniz de bir yandan :)

şimdilik geç görmüş ayağı çektiğim mesaja bir şey dememiş olsam da, yazma ihtimaline karşı(4 yıldır görmedim, 2-3 yıldır da telefonla bile konusmadım gerçi) ''yıllardır görmedim abicim seni, senle tamı tamına zıttız zaten, bence hiç görüşüp de riske atmayalım, böyle usul usul iyidir uzaktan.'' deyiverip arkasına bir gülücük konduracagım. muhtemelen anlamayacak peşine de ''yahu iyi güzel görüşelim diyorsun da...'' diye başlayıp erkek arkadaş lafını bir yere sıkıştırıp, zaten aramız limoni şu aralar problem çıksın istemiyorum diyerek konuya nokta koymayı düşünüyorum. hadi hayırlısı bakalım.

 
kimse kırıldığı için ölmez, yalnız cinsiyetler farklı mı onu anlamadım.
ben biri benimle görüşmek istemiyorsa açıkça söylemesini isterdim, ne kadar bahanelere sığınabilirsiniz ki?
inanın dolaylı yollar daha kırıcı olur, dürüstlük en iyisi. anne öğüdü gibi oldu kusura bakmayın.
  • elbar  (09.05.14 23:28:52) 
arkadaşının adresini ver, bu sorunun linkini göndereyim.
...
aslında açık açık konuşmak en iyisi, sıkıntılı olabilir ama onun için de en doğrusu bu olabilir.
  • g7mor  (09.05.14 23:31:57) 
Arkadaşın da benim gibi biri sanırım. Dolaylı olarak anlatılan hiçbir boku anlamıyor. Ben de anlamıyorum. Biri dolaylı yoldan bir şeyi istemediğini anlatınca imkanı yok anlamam devam ederim. Ne zaman ki oğlum sana kaç defa anlatmaya çalıştım mal mısın sevmiyorum istemiyorum derler o zaman anlarım. Benim kafam hiç basmaz dolaylı anlatımlara. Onun için arkadaşınıza açık açık söyleyin. Bana zort diye bir şeyi istemediğini söyleyen adama da noluyo lan demedim bugüne kadar.


  • godsparticle  (09.05.14 23:34:22) 
''Vefasız da olmak istemiyorum ama arkadaşı da olmak istemiyorum be.''

yukarıdaki cümle, yeterli bence.
adam olana çok bile.
anladığım kadarı ile sen dişi bir kişisin, o da sana yazılan erkek. sen de erkeksen fena çünkü.
her neyse,
sen şimdi yakın arkadaşlarından birine (erkek olanlardan) diyeceksin ki 'benim erkek arkadaşım gibi davran'
bu arkadaşın, salça olana telefon edecek. kardeşim, böyle böyle, biz bu kızla birbirimizi seviyoruz, kızı daha fazla rahatsız etme lütfen. arkadaşlığınız için ses etmiyorum, ama bu durum yakışmaz erkek adama, desin.
sonra bu eleman susar.
susmazsa afedersin, sağa sola yaz telefon numarasını. karı satıyorum diye yay. ya da 'çok süper rus' diye yaz. başına insanları musallat et.
olmadı polise şikayet et.
zikerün öyle arkadaşlığı. zaten böyle arkadaşlık olmaz. ne la bu, sevmiyorsun işte elemanı. söyle açıkça mertçe yiğitçe.

this is my design.
  • hamurumdaki ayrilik tozu  (09.05.14 23:34:28) 
En ayar oldugum insan tipi -hadi hazırlan geliyorum vs..

Ona bu sayfanın ekran görüntüsünü at derim ama bu olamayacağından dolayı en iyisi engelle sil vs hala bu sekilde taciz ederse zaten dayanamayıp burada yazdıklarını yüzüne söylersin
  • oldboy  (09.05.14 23:44:54) 
ablacım böyle -altta parantez içinde yazdığın gibi- düşündüğün her dakika o elemanın aklında 31 malzemesisin, ben söyleyeyim;

(yazıyor demeyin yok öyle bir durum, en fazla yalnızdır sıkılıyordur diye düşünüyorum da, 4 yıldır görmediğim adam başka arkadaşı elbet vardır, benim için de yabancı artık ne diyeceğim karşısında oturup)
  • hamurumdaki ayrilik tozu  (09.05.14 23:50:45) 
yazıyor.


  • yalnux  (09.05.14 23:57:14) 
"nisanlimin evindeyim" deyin beyni patlasin. cok net yaziyor.


  • osuruklu  (09.05.14 23:58:59) 
sil gitsin facebooktan.


  • tescillimarka  (10.05.14 00:01:56) 
Bunun aynısını bana erkek arkadaşım yaptı. hatta son ana kadar yüz yüze konuşuyorduk. çocuğu bi şekilde ekiyorum, habire benimle takılma uğraşında falan.. yakın bir arkadaşım var, dostum diyebileceğim hatta. onunla çok takılıyorum diye trip falan atıyordu(ben de erkeğim bu arada). en sonunda yine burama kadar geldi(gösteremiyorum burada sjahja). "abi, senin de amk, dostumun da. yeter amk, bir anla, kendini kırdırmadan anlamayacak mısın?" dedim. bi daha ne aradı ne sordu.

böyle yap.. (:
  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (10.05.14 00:12:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.