[]

ehliyet ve gözlük sorunsalı ?

arkadaşlar,

bugün sürücü kursunun doktoruna sağlık raporu almak için gittim. tekini kapatarak 2 gözlede uzaktan göremedim. baya okuyamıyormuşum haberim yokmuş.(normal bakınca sıkıntı yok gibi) doktor ehliyeti gözlükle alıcaksın dedi.

şimdi ne yapmam lazım. doktor raporun üstüne gözlük zorunluluğuna dair işaretmi koyuyor ? nasıl oluyor gözlük zorunluluğu, gözlüksüz trafiğe çıkılamıyor mu ?

 
Doktor rapora gözlükle araç kullanabilir gibi bir ibare düşüyor. Ehliyetinizi aldığınızda "kullandığı cihaz ve protezler" kısmında "gözlükle" yazıcak. Polis sizi çevirirse ehliyetinizde gözlükle yazdığı ve gözlüksüz olduğunuz için size para cezası keser.


  • Dr_Stat  (09.05.14 22:23:17) 
Teknik kısmını bilmem gözlüksüz görüşte sıkıntı yaşıyorsan not düşülüyordur herhalde ama "nasıl oluyor gözlük zorunluluğu, gözlüksüz trafiğe çıkılamıyor mu ?" sorusunu "lens kullansam olur mu?" amaçlı sorduğunu umuyorum.


  • nawar  (09.05.14 22:24:29) 
peki "kullandığı cihaz ve protezler" kısmında "gözlükle" yazarsa ve ben lens kullanırsam sıkıntı yaratır mı ? bu durumda farklı bi işlem mi yapmak lazım ?


  • maden suyu  (09.05.14 22:29:30) 
benim ehliyette gözlük-lens yazıyor.


  • marcelorios  (09.05.14 22:30:02) 
Bende gözlükle aldım ehliyeti. Fakat arada lens kullanıyorum. Hiç sorun yaşamadım. Ama yasal olarak bir sorun var mı, polise lens takıyorum dediğimde çıkar bakıcam falan dermi bilmiyorum.


  • Dr_Stat  (09.05.14 22:31:38) 
sen başka bir doktor bul. ben renk körlüğü testinde birkaç soruda çuvalladım. normalde gözlük de takarım, onu gizledim. rahatım.


  • 1 saat bende 50 dolar  (09.05.14 22:34:11) 
özet olarak şöyle söyliyim; ehliyette gözlük veya lens yazsa da gözlüksüz veya lenssiz çevirmeye girdiğinde ceza yemezsin ancak bir kazaya karışıp lens ve gözlük takmadığın tespit edilirse bu sefer suçlu konumuna düşersin.


  • mosakale  (09.05.14 23:22:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.