[]

market ciro kazanc

Merhaba
Bir market devralmayi dusunuyorum, cirosu gunluk 1200-1500 civariymis. Ne kadari kazanc olarak kalir?



 
1200 lira ciroyla market değil bakkal olur o.

Yüzde 20 civarı karı vardır benim bildiğim kadarıyla o sektörün. Bu da 240 TL günlük kar demek. NE kadar yatıracağına göre sen hesaplarsın durumu zaten.


Dediğim gibi bakkal tarzı bir yerse karlılığı düşürüp sürümden de kazanabilirsin tabi, tercih meselesi.
  • godless frog  (09.05.14 16:31:27) 
istanbul'daysa çok azmış. uyduruk bakkal bile daha fazla ciro yapar.

yüzde 15-20 civarı bence ama askerde kantin muhasebesindeydim oradan biraz sallayabildim, daha net bir oran veren çıkabilir.
  • [silinmiş]  (09.05.14 16:31:49) 
ayda 7200 kar iyi degil mi yahu kucuk bakkal icin. Kira filan cebe 6000 filan kalir o zaman.


  • Sarix  (09.05.14 16:34:08) 
tek başınıza bakkal işletiyorsanız iyi. kira, elektrik, su, sigorta, varsa çalışanların maaşı ve sigortası gibi şeyleri hesaba katın. kar marjları %15-%20 arası gezer hesap ederken öyle düşünün.


  • argent dawn  (09.05.14 16:41:05) 
profosyenel bir sistem kurmayacaksan, barkod markod kasiyer tezgahtar vs. dünyanın en boktan işidir.

yani tek başınıza, yada ailenizle birlikte işletmeyi düşünüyorsanız vazgeçin.

dünyanın en boktan işidir. tatil yok, izin yok.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (09.05.14 16:58:25) 
argent dawn+1
vergiler, muhasebe parası gibi her ay sabit veya üç aşağı beş yukarı belli olan giderleri hesaplam önce ve üstüne 250 tl koy. ondan sonra kar/zarar hesabına gir hacım.

  • seyduna6687  (09.05.14 17:05:42) 
yerinin nerede oldugu onemli tabi ama kucuk esnaflik bu ulkede surekli geriye gidiyo gibi geliyo bana, yamuluyorsam duzeltin ama paraniz varsa pek de verimli bir yatirim gibi gelmedi bana. kac para kazandirdigindan bagimsiz olarak soyluyorum.


  • tasa oturma soguk ceker  (09.05.14 17:29:13 ~ 17:29:43) 
oo bunu %20'si kar diye atlıyorsun da bir yığın vergi var. bu işi bilmeyen biri olduğundan paranı heba edecekmişsin gibi bir izlenim edindim.


  • bira sisesi kapagi  (09.05.14 17:45:35) 
kazandığın parayı cebine koymak için %40tan fazla vergi vereceksin onu da hesaba katmak lazım bir de


  • argent dawn  (09.05.14 18:20:18) 
istisnai durumlar hariç market, bakkal devralmayın. zincir marketlerle başedebilmeniz imkansız. onlar her zaman sizden daha ucuza mal alacaklar. sizin pazarlık gücünüz asla onlar gibi olmayacak.

sadece pepsi'de çalışırken 300 müşterim vardı. unilever'de çalışırken de izne giden personelin yerine bir çok bakkal, marketle çalıştım. kopaş kozmetik'te ise yerel zincir marketlerle çalıştım.

tekel ve çerez işi yapanlar para kazanabiliyordu yerine göre. bir de özel konumları olan marketler. yerel zincirler zaten piyasanın en çakal yerleridir. bu saydıklarımın dışında para kazanabilme oranı çok düşük. oldukça da zor iştir marketçilik. yağı, pirinci koy rafa müşteri bekle kafasından ibaret değildir.

zaten söylediğiniz ciro da çok gerçekçi gelmedi bana. para kazanan market ya da bakkalın devrettiğini hiç görmedim.

bu tecrübelerimin yanına bir de şunu ekle; kendimiz ailecek market işlettik zamanında ve battık. gerçi o bizim beceriksizliğimizdendi, şimdiki tecrübem ile o marketi iyi para kazanır hale getirebilirdim ancak istisnai dediğim durumlardan biridir orası.

market işine girmeyin, tavsiye etmem.
  • jaaaccckkk  (10.05.14 00:56:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.