[]

Simeons Diyeti ve şarap?

Üç gündür bu diyeti yapıyorum. Vermem gereken bir 6 kilo kadar fazlam var.

Diyetin içeriğine gelirsek bütün karbonhidratlar, yağ ve şeker kesinlikle yasak. Meyveler yasak. Alkol zaten yasak. Ama yağsız ızgara balık (somon hariç), yağsız et haşlama ya da ızgara olarak yenebiliyor. vb.Günde bir adet peksimet ya da bir dilim diyet ekmeğe izin var. Sebzeler, mantar filan yağsız olarak yenebiliyor. Buraya kadar zorlanmıyorum.

Sorum şu, biliyorum kırmızı şarabın kalorisi fazla ama gün aşırı olarak bir kadeh içsem çok mu etkilenir bu diyet? Tek zevkim akşam yemeğinde kırmızı şarap içmek yaa.:( Sigara falan da içmiyorum zaten.

Ne diyonuz?

 
hayatindaki tek zevki de yasayamayacaksan niye diyet yapiyosun ki, ic gitsin. yani iki gidim keyif yapamadan saglikli yasayacagima bu kadar kucuk bir kacamagi yapip biraz daha yavas verirdim o kilolari.(olmazsa o bir dilim ekmekten vazgec napalim)


  • beriberi  (09.05.14 15:50:30 ~ 15:51:41) 
İçinde yağ olmayan bir diyet şüphesiz ki faydadan çok zarar verecektir.


  • angelus  (09.05.14 15:54:04) 
angelus +1
kbkdb -1
asilov -1

"somon hariç"? :) nası bir diyetmiş ki bu somonu hariç tutabilmiş...

neyse efendim ben sorunuza cevap vereyim: günaşırı bir kadeh şarap ile hiçbir diyet çok etkilenmez. diğer verilerin sabit olduğu düşünüldüğünde haftada 500 kalori civarı fazlalık ekler size şarabınız. bu da 70 grama tekabül ediyor kilo bazında haftalık. ihmal edilebilir yani.
tabii bunlar hep teorik hesaplar... yine de bir fikir vermesi açısından yazmak istedim.

çok uzun süre yapmayın bu diyeti ve yeterince protein almayı ve bol su içmeyi unutmayın diye de ekleyeyim.
  • icemint  (09.05.14 16:25:32 ~ 16:26:44) 
@icemint, somon çok yağlı bir balık olduğu için yasakmış :) Kültür balıklarının içini açtığımda karnından resmen yağ kütleleri çıkıyor, tek yağlı balık o değil ki. Palamut ta yağlı.

@Asilov haklısın, ben bu diete, yağsız pişirilmiş mercimek çorbası, yağsız pişirilmiş kuru fasülye, nohut filan da ilave etmeyi düşünüyorum açıkcası.Ha belki, bir kaç adet çilek ve yarım greyfurt ta eklerim.
  • old possum  (09.05.14 16:52:51) 
@asilov
keyfi tüketmek ile "ihtiyacım var sanarak" tüketmek arasında fark olduğunu düşünüyorum.

günlük beslenmemizde yağ olmasına ihtiyacımız var bizim.
o saydığınız karbonhidratlara yok. (sebzeden alınanlar kafi)

elbette kilo vermişsinizdir yaptığınız diyetle. sonuçta giren/çıkan mevzuunu doğru ayarlıyorsunuz demek ki. ama niye kilo vermek istiyorsunuz? daha sağlıklı olmak için değil mi? işte bunun yolu yağı kesmek değil asla. kaliteli yağlara ihtiyacımız var. o yasak olan somondan gelecek yağa, zeytin yağına, beyaz peynirin yağına, bademdeki yağa vs...
karbonhidratlara ise yok.
bunu bilir, bunu söylerim.

hiç yenmemeli demiyorum ben. ihmal edilecek düzeyde ve farkında olarak, rutinin parçası yapmadan yenir elbette. ama günlük rutinine 1 dilim ekmek, pilav milav eklemesinin mantığını asla anlayamam kilo vermeye uğraşan bir insanın.
bir de bunu "çünkü ihtiyacım var" diye düşünerek yapıyorsa daha da kötü.

yoksa verilir tabii... kilo vermek mesele değil. sağlıklı vermek, neticesinde sağlıklı ve daha güçlü olmak, o kiloyu korurken sıkıntılar yaşamamak... bunlar önemli...
  • icemint  (09.05.14 17:04:06) 
Somondan alacağınız yağ ile göbeğinizdeki yağ aynı yağ değil; somondaki o yağ omega3 yağıdır. Ortalama bir insan günlük kalori ihtiyacının %20/25'ini bu tip yağlardan almalıdır. Dışarıdan bu tip yağları almadığınız zaman vücut kendi yağını kendi üretmeye başlar ve ondan sonra "Biz neden kilo veremiyortuz acaba" diye düşünmeye başlarsınız. Tabii bu yağ almazsanız olacakların küçük bir kısmı. A D E K gibi vitaminler dışarıdan aldığınız zeytinyağı fındıkyağı omega3 yağı gibi sağlıklı yağlarla etkileşime girerek vücutta işler hale gelebilmektedir. Bu yağları almadığınızda bu vitaminleri de kullanamazsınız. Bununla birlikte, o beğenmediğiniz somondaki omega3 yağı esansiyel yağlardandır, yani vücudun üretemediği dışarıdan almak zorunda olduğunuz yağlardan. Dediğim gibi, bu tür yağlarla göbeğinizde depolanan yağların aynı yağlar olduğunu düşünmeyin, bu yağların kilo vermekten kas gelişimine kadar çok önemli görevleri vardır. Kullanmayı ihmal etmeyin.


  • angelus  (09.05.14 17:07:40) 
Diyetteki yasaklara bakın :) Kozmetik yasakları şaşırtıcı geldi bana!

"Expressly forbidden
Oil
Butter
Dressing
Cosmetics, apart from lipstick, eyebrow pencil and face powder, unless permission is granted by practitioner. One tablespoon of coconut oil per day can be used instead of moisturiser, provided that no coconut or olive oil is eaten – either eat it or apply it to your skin.
Chewing gum, throat pastilles, vitamin pills, cough syrups, , amphetamines, etc. If in doubt, always consult practitioner
Full details and explanations can be found in Dr Simeon’s manuscript1, which the dieter would be advised to read, fully understand and adhere to rigidly, taking no shortcuts, making no substitutions or assumptions."
  • old possum  (09.05.14 17:19:24) 
en yetkili ağızdan tokat gibi cevap geldi! :)

afiyetler olsun efendim karbonhidratlı ve yağsız diyetlerinizde.
  • icemint  (10.05.14 08:12:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.