[]

Yüksek Lisans Başvuruları ve Asistanlık

Arkadaşlar güz dönemi yüksek lisans başvuruları ne zaman başlar? Özellikle tarih bölümü için soruyorum bunu.

Bir de bazı üniversiteler duyduğum kadarıyla normal yüksek lisans şeklinde değil de, bir yandan da asistan olarak öğrenci alıyormuş. Yani aynı anda hem yüksek lisans yapıyorsun hem de asistanlık yaparak para kazanıyorsun. Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı?

Son olarak, 31 Ağustos 2014 tarihinde askerlik tecili biten biri 2014-2015 güz dönemine kayıt yaptırabilir mi? Yaptırabilirse Askerliğini tekrar tecil edebilir mi?

Tarih bölümü mezunuyum. Ales'im 78. Yds'ye girmedim. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden burslu olarak mezunum. 2006 ÖSS ilk 5000'e girmiş eski Tübitak bursiyeriyim.

Sizce şansım var mıdır?

 
boğaziçi ve sabancı'nın tarih yüksek lisans başvuruları bitmiş. bilkent ve odtü devam ediyordur. diğerlerini bilmiyorum ama okulların sitesine girip bakabilirsin. geç kalmadan başvurulara başla.

bilkent için konuşayım, gerekli şartları sağlamışsan girersin. (minumum ales puanı ve ingilizce yeterliliği)
  • hayley williams ile evlenecek genc  (09.05.14 15:40:17 ~ 15:41:18) 
not ortalaman, ales,n ve dil puanın uygunsa yüksek lisans yapabilirsin, başvuruları şu an iti bariyle takip et, istediğin üniv.telerin duyuru sayfalarından.
asistanlık için şu sayfayı takip et yoksis.yok.gov.tr
şimdiden şartlara bakarak bir fikir edinebilisin.
yds asistanlık için gerekli bazı üniversitelerde, toefl ı da kabul eden vardır. Bir yabancı dil puanın olmalı mutlaka
  • bir yudum  (09.05.14 15:43:30) 
"asistan olarak alinan ogrenci" diye bir sey yok.

"arastirma gorevlisi" diye bir kadro olur. bu kadroya basvurabilmenin sadece 3 sarti vardir.

turk vatandasi olmak, 35 yasindan kucuk olmak ve master/doktora ogrencisi olmak.

istedigin bolume yuksek lisans ogrencisi olmak icin basvurursun. varsa sinavlara ve mulakatlara girersin, alinirsin veya alinmazsin. eger bolum ars. gor kadrosu acarsa bilahare bu kadro icin basvurursun. ben istifa ettigimde 2300 lira arasindaydi maasi.

tabi her universitenin basvuru tarihi farklidir, tek tek acip akademik takvimden bakman gerekir.
  • osuruklu  (09.05.14 15:51:29) 
Yds olmadan öyp olmuyor.

Bir de şu tübitak bursunu mesajla falan anlatabilir misin, ben de lys 2011de ilk 5 bindeydim?
  • mutlusismankedi2015  (09.05.14 20:55:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.