[]

Bonacibo marka mama iyi midir ki?

Selamlar. Dün kedimi veterinere götürdüğümde, ne mama kullandığımı söyleyip, bonacibo dediğimde, bunun goodysden whiskas tan efenime söylim miçodan bir farkının olmadığını söyledi adam. Royal Caninin fabrikasına gitmiş, bildiğin tavuğun göğsünü kullanıyorlar diyor mamalarda.

bizimkisi 5 aylık olduğu için de, şu zamanlarda royal canin, hills, proplan gibi mamalar yemesinde fayda var 1 yaşına kadar diyor.

cidden bonacibo bu kadar kötü bir mama mı?

 
market maması. doğru diyor. ama mamayı veterinerden alma. internetten al. proplan iyidir.


  • mr fusion  (09.05.14 13:06:49) 
@cigerdelen adam, "benden al alma" diyerek aslında kendisinin para kazanmasını değil, genel olarak sağlıklı beslenmesini söyledi. tabi dediklerinden etkilenip ondan royal canin alabilirdim. ben de senin yazdıklarını okuyarak sipariş ettim zaten.

ancak 3 kg kitten mama 17.5 liraya aldım cidden fiyatının ucuz olması kalitesini düşürmez mi?
  • Gururbey  (09.05.14 13:30:54) 
kedimdeki sağlık probleminden dolayı beslenme konusuna ekstra önem gösteriyorum. şöyle bir baktığımda da bonacibo ile hill's ve benzeri mamaların içerik bakımından çok da farklı olmadığını gördüm. bunlar zaten kötünün iyisi mamalar, ötesi değil. hayvanların proteini hayvansal gıdadan alması gerekiyor, hindi, tavuk, tavşak gibi (balığı tercih etmiyorum ben). ama bildiğin tavuk göğsü kullanıyorlar dese de mama içeriğindeki yüksek miktardaki tahılları görmezden gelemeyiz. uzun vadede, mısır, buğday, soya ve mümkünse pirinçten arındırılmış, kedinin tamamen hayvansal protein ve yağı bünyesine almasını sağlayan, tahılsız olması dolayısıyla düşük karbonhidrat değerine sahip mamalar tercih edilmeli. ama uzun vadede diyorum tabii, yavru kedi beslenme konusunu bilemiyorum, ayrı bir olaydır belki.

ancak özetle, bonacibo kötüdür, proplan iyidir diye bir şey yok.

bu arada ucuzluğunun sebebi direkt olarak fabrika satışı olmasından kaynaklanıyor sanırım, emin değilim ama.
  • tonoto  (09.05.14 13:40:36 ~ 13:47:56) 
market maması lafını onlarla eşdeğer olduğu için söyledim. kedime sportmix yokluğundaki deneme sürecinde verdim tüyleri döküldü dışkısı koktu. su içmesi azaldı proplan'a geçtik rahat ettik tüy dökülmesi yüzde 70 azaldı ayrıca parlaklaştı tüyleri.


  • mr fusion  (09.05.14 14:41:59) 
bonacibanın ucuzluğunu şöyle açıklayabiliriz: adamlar kendileri üretiyor (hammadde ithal olabilir gerçi) bu yüzden ithal mamalara nazaran kafadan bir gümrük vergisi farkı var. ithal mamaların lojistik masrafı var (o mama dünyanın bilmem neresinden kalkıp türkiyeye geliyor) bu heriflerde fabrikadan kargoya veriyorlar aldığın miktara göre sen ödüyorsun veya onlar ödüyor. ayrıca adamların mamaları nispeten daha taze piyasadaki herhangi bir mamaya göre (aylarca gümrükte konteynerlerde beklemiyor). ben de evdeki cadaloza bonacibo alıyorum. mama seçer bizimki bunu havada kapıyor.


  • argent dawn  (09.05.14 16:14:30) 
Bonacibo iyidir/kötüdür bilemem; hiç kullanmadım. Ama şunu söyleyebilirim; genel olarak köpek maması konusunda kedi mamasından daha iyi oldukları söyleniyor. Ama bu kedi maması tavsiye edilmez anlamına gelir mi bilemem. Sadece şöyle bir durum var; neden bilmiyorum, ben bonacibo'ya içgüdüsel olarak biraz mesafeliyim. Kendi kedilerime vermeyi düşünmüyorum.

Şunu söylemeliyim; yavru kedi beslenmesi çok önemli. Öyle hazır mamayı vereyim, içindekiler ihtiyacını karşılasın diye bir şey yok. Sadece kuru mama, ihtiyacını karşılamaz yavru kedinin.

Benimkilerin ikisi de anne sütü almamış, bağışıklıkları yerlerde sürünen yavrulardı.

Kuru mama olarak; Royal Canin kitten, Pro plan ve Acana karışımı
Yaş mama olarak; Royal Canin baby cat (4 aya kadar) Royal Canin kitten (4 aydan sonra)
Evde hazırlananlar; Tavuk, kırmızı et, tavuk ciğeri ya da balık ile yapılan ev yapımı mama
Haftada bir çiğ yumurta sarısı (çiğ yumurta akı vermiyoruz, tüyleri dökülür. Eğer akını verecekseniz, pişirip verin.)
Haftada 2-3 kere tuzsuz peynir ve yoğurt.
Ayrıca; sırayla 1 gün İmmuzinc şurup (damlalık ile) 1 gün Octamar balık yağı şurubu (yine damlalıkla) Ayrıca benim kızın kansızlık problemi olduğu için Ferrum damla veriyordum. Kansızlık problemi yoksa, bunu vermeyin.

Tüm bunların dışında dikkat edilmesi gerekenler; anladığınız üzere hiçbir zaman sadece evde pişmiş mama, sadece çiğ mama ya da sadece kuru mama esaslı beslemedim. Ancak çiğ verdiğim günler, kuru mama vermedim. Öğütülme süreleri farklı.

Bir de beslenme kısırlaştırılmadan önce ve sonra diye 2'ye ayrılmak zorunda. Zira kısırlaştırıldıktan sonra kilo almaya meylediyorlar. Kalori ayarı yapmak lazım.

Ha yazdıklarımdan şu marka mamayı kullanın bunu kullanmayın anlamı çıkarmayın yalnız. Benim demek istediğim sadece şu; tek tip beslemek uzun vadede çıkacak sorunların habercisidir. Buna özellikle dikkat edin. Hiçbir zaman tek tip beslemeyin yavrucağı.

Afiyet olsun minnağa.
  • istinyede bekle  (09.05.14 19:00:56) 
Bir de şöyle bir şey var; her mama her kedide aynı etkiyi yapmıyor. Deneye deneye bulacaksınız kediniz için en uygun mamayı. Birine çok iyi gelen, diğerinde tüy dökülmesi yapıyor. Birini kabız yapan diğerine iyi geliyor falan. Yani mama yok, kedi var aslında. :)


  • istinyede bekle  (09.05.14 19:40:40) 
Ben de bu ay bonacibo'yu kullanmaya başladım.kedimçok iştahla yiyor.önceden royal canın yiyordu,tüyleri kepeklenme yaptı mamayı da hiç iştahla yemiyordu.yani kedimin tüyleri daha bir parladı,kepeklenme gitti.işin ehli değilim ama kedim de şuan olumlu etkilerini görüyorum


  • blmnrvs  (09.05.14 20:16:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.