[]

Alerjik şok

www.kadinlarkulubu.com

Arkadaş yolladı da şunu. Çok üzüldüm ya. Nasıl olur ki bir iğneden? Bir de dava açılsa bir şey çıkmaz di mi?

Paylaşayım dedim herkesin başına gelebilecek bir olay.

 
Gayet de bir iğneden olabilir. Muhtemelen hasta antibiyotikten dolayı anaflaktik şok geçirmiş. Başı sağolsun.

eksisozluk.com
  • evilinacloset  (09.05.14 01:50:03 ~ 01:50:45) 
Dava açılırsa sorumlu doktorun tazminat ödeyeceği kesin tam yaptırımı bilmiyorum ama lisansını elinden bile alabilirler. Yazık doğrusu.


  • herp  (09.05.14 01:51:57) 
oturduğumuz binadaki 1 yaşında doldurmamış bi çocuğa 7 yaşından büyüklerin kullanabileceği bi ilaç yazmış doktor. çocuk fenalaşmış. dün gece acildeydi. oluyor yani böyle şeyler.


  • elorelia  (09.05.14 01:53:09) 
davadan birşey çıkmaz. alerji hemen hemen her ilacın olası yan etkilerinden birisi olduğu için doktor hatası olarak kabul edilmiyor. penisilin testi filan demişler altındaki yorumlarda ama eskisi gibi testin de bir anlamının olmadığı söyleniyor. hatta iğne yapılıp alerji gelişip gelişmeyeceğini beklemek daha hızlı sonuç veriyor teste göre.

iğne yapıldıktan sonra yatağa yatırılamayacaksa eğer koridorda bile olsa yarım saat beklemesini söyleseler olurdu aslında. doktor ifadesinde alerjisi olup olmadığını sorduk ve iğneden sonra beklemelerini söyledik ama habersiz ayrılmışlar diye ifade etmiş. yani hukuki olarak birşey çıkmaz.

duyuru ailesi olarak şunu tecrübe edinebiliriz. doktor söylemese bile veya müşadeye gerek görmedilerse bile böyle antibiyotik veya ağrı kesici iğne vurulan durumlarda hastane çevresinde yarım saat oyalanmakta fayda var diye düşünüyorum ben.
  • montauq  (09.05.14 02:11:31 ~ 02:14:51) 
Bir şey çıkacağını sanmam çünkü alerjen ilk seferde tepki uyandırmayıp sonraki seferde alerjiye veya anafilaksiye sebep olabiliyor. Testte negatif olsa da reaksiyon verebilirdi. Aslında doktorların sorması lazım önceden bilinen bir ilaç alerjisi var mı diye ama hastanın da belirtmesi lazım şu an kullandığım ilaçlar şunlar, buna alerjim var diye. Ölüp gittikten sonra doktorun lisansı elinden alınsa ne yazar. Aslında en önemlisi tıbbi kayıtların doğru düzgun tutulması. Dosyasında olurdu, böylece bunlar yaşanmazdı.

Bir de not olsun son iki hafta içinde aldığınız ilaçları bildirin, alerjinizi bildirin. Sormadı ama deyip de kendinizi riske atmayın.
  • Lim5  (09.05.14 02:25:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.