[]

jean(cin) ile kot pantolon arasında ne fark var?

pazardan veya kotondan alınca kot pantolon, maviden veya levise'den( yanlış yazdım snaırım, livays deniyor ) alınca mı jean oluyor?




 
Kumasin orjinal/ingilizce ismi denim, denimden yapilan pantolonun yine ingilizce ismi jeans.

Kot hikayesi hakkinda Sozluk'te daha cok bilgi vardir, ama yanlis bilmiyorsam Turkiye'de zamaninda cok populer olmus bir jeans markasi. O yuzden jeans, selpak gibi kot pantolon olarak bilinir olmus.
  • wpi  (08.05.14 13:15:14) 
Kot pantolonun İngilizce'deki karşılığı "jeans" zaten. Kumaşın adı ise "denim".

Mavi de aslında "Mavi Jeans", "jeans" kelimesi de 90'larda bundan ötürü popüler oldu diye biliyorum ben.
  • m e l t e m  (08.05.14 13:21:54 ~ 13:31:17) 
aslında nerden alırsan al hep aynı şeydir ama marka algısı bu şekilde yerleşmiş sanıyorum. ben hiç jeans ya da denim demiyorum mesela. levi's ya da başka marka olsun fark etmiyor hep kot diyorum.

kumaşın adı denim. ismin kökeni, ilk üretildiği yer olan nimes kasabası.
jeans adının etimolojik kökeni ise genoa'nın fransızcası olan "genes"ten geliyor. bu kumaşın pantolon olarak ilk üretildiği yer.
  • battal gemalmaz  (08.05.14 13:24:19 ~ 09.05.14 18:42:59) 
not duseyim, ingilizce'de pantolonun adi jeans, jean degil. tek bir pantolon bile cogul isimle aniliyor.


  • wpi  (08.05.14 13:26:45) 
arada hiçbir fark yok. eski türk filmlerinde kot/jean pantolon "blucin" diye ifade edilir dikkat ettiyseniz(eskiden sadece mavi renk mevcut olabilir). kot ismi de denim kumaşını türkiye'ye getirip pantolon üretimi yapan kişinin soyadı idi yanlış bilmiyorsam. jean ecnebice, kot türkçe diyebiliriz.


  • uykusunu yakalayan adam  (08.05.14 13:29:26) 
hiçbir fark yok.


  • baldur  (08.05.14 13:33:11) 
Kot, herifin soyadı. Kumaşın adı denim.


  • compadrito  (08.05.14 17:30:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.