[]

ABD vize red sebebi

Yine yine yine, kafamda 1500 soru, bütün enerjimi söküp aldı benden bu konsolosluk işleri.

Bugün rüyamda bile gördüm. Salı günü konsolosluk görşmemde turist vizesi için red aldım. 2007 yılında da üniversite basvurum olmustu, ı-20 fomu ıvır zıvır her şey tamamken red almıştım.

Öğrenci vizesini geçtim hadi, o başka bir olay, ama turist olarak insanların baktıklarını söyledikleri her şeyi karşıladım. Görüşme çok rahat ve bol gülüşmeliydi. Param var, çalışıyorum, şengenim var, yalnız yaşıyorum fln filan. Ama yine red yine red. Neden olabilir diye günlerdir beynimi yiyorum. Aklıma bir sebep geldi, buna ne dersiniz?

Benim doğdum gün, sevgili babam, dıttısının dıttısından tanıdığı, çocukken kendisine emeği geçmiş arap bir hatunun ismini, ben doğduğum gün öldüğü için bana 2. isim olarak vermiş.

Ben okuma yazma öğrendikten sonra böyle 2. bir arap ismim olduğunu öğrenip, çocuk olarak bunu hiç cool bulmayıp kendimi yerlere atmak suretiyle aileyi nüfus müdürlüğüne gönderip 1990 yılında bu ismi kimliğimden sildirttim.

Şimdi sicil belgesi çıkardığımda, bir tek o yazıyor sicilimde. "1990 - X Y olan isim sadece X olarak değiştirildi." şeklinde.

Bunun etkisi olabilir mi?

Bana şunu desinler ya, evet sebep bu vermiyoruz sana vize siktir gelme bir daha desinler. Ama şimdilik veremiyorum tekrar basvurabilirsiniz deyip her defasında 200 dolarımı yemesinler ya.

Not: bu arada isim harbi arapçaydı, türkçede kullanılan arapça isimlerden değil. Bildiğin arapça.

 
niye red yediğini bir kağıtta veriyorlar hacı.ayrıca orada ki tipe kalmış bir şey.vermeyeceğim dedikten sonra vermiyorlar.bende red yedim oradan biliyorum.acını paylaşıyorum.

ama isim etken olmaz zannetmiyorum.
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (08.05.14 12:27:57) 
Red kağıdında geri dönmeme ihtimali muhabbeti yazıyor ama bu onların arkasına saklandıkları bir yalan. O belirttikleri madde için gizlidir, sebebi açıklanamaz detayı var.

Ben görşmeden sonra kadına gayet düzgün bir şekilde sebebini sordum. Son işime 6 ay önce girdiğim için süreyi biraz kısa bulduğnu söyledi. Ben de come on millet işsizken alıyor, gerçek sebebi söylerseniz bir daha uğraşmak istemiyorum dedim. Bu gerçekten bir süre daha çalışıp gelin dedi. Ama inanmıyorum, millet 1 aylık işiyle alıyor. Başka bir şey var kesin
  • maymuncuq  (08.05.14 12:33:08) 
1- 6 ay kısa çalışmak için.
2- yalnız yaşıyormuşsun, eğer evli olsaydın alabilirdin. DÖnmek için nedeninin olmadığını düşünmüşler.

  • kitap gibi sessiz  (08.05.14 12:42:02) 
Ben yalnız yaşamanın bir artı olduğunu düşünmüştüm. kira kontratı onca eşya ıvır zıvır. Bunları burada bırakıp nasıl kaçarım.


  • maymuncuq  (08.05.14 12:46:50) 
Arapca ismin bir problem degil o ihtimalini sil.bundaki en onemli sebep 2007 de red yemis olman.

Milletin bir aylik isiyle alakali bir durum degil ama senin daha evvel red yemis olman burada kalici olacagini gostermeni gerektiriyor.o yuzden bir kac yillik sabit isyeri,sigorta gostermen,mumkunse tapu gostermen,isyerinle uzun sureli sozlesmeni gostermen gibi belgelere ihtiyacin var.

Sebepler adin soyadin nereli oldugun degil.adam sana bakti mi bu geriye doner demesi lazim.sende geriye donmeyecekmis havasi seziyorlar senin bunu bi arkadasa bakip cikacagima cevirmen gerekiyor.
  • cizgilipijama  (08.05.14 13:09:56) 
arkadasımın ismini verip, onunla bulusacagım gezip döneceğim desem, bunlar evlenecek kesin diye düşünürler diye hiç bahsetmemiştim. Annem de bir hafta israile git gel israil vizesini seviyor onlar diyor. Kafamı toplayamıyorum kaç gündür. Tekrar başvurmak istiyorum :/


  • maymuncuq  (08.05.14 13:20:29) 
1- bunun sebebi bence önceden red yemiş olmanız ve çalışma sürenizin kısalığı.
2- İsrail vizesi Amerikan vizesinden daha zor diye biliyorum?

  • nesilsiz  (08.05.14 14:13:22) 
Teşekkürler, en azından geri dönüşü olmayan bu isim değişikliğine takılmayacağım. Sigortam bu şirkette bir yılı doldurduktan sonra tekrar deneyeceğim bakalım.


  • maymuncuq  (08.05.14 15:33:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.