[]

Gezi'de Hayatını Kaybedenler?

neden kimi isimler daha çok zihinlerde yer tutarken, diğerleri daha sönük(dile gelme açısından) kaldılar? dava süreçlerindeki şeffaflık ve güven eksikliği daha fazla hissedilenler üzerinde durulduğu için mi? aile ve yakın çevresinin bunu gündemde tutabilmek için(olumsuz anlamda söylemiyorum) daha fazla çaba sarf etmeleri, ya da daha fazla çaba sarf etme imkanları olmasından mı kaynaklanıyor?

ya da ben mi yanılıyorum? aslında, çoğunluk bu isimlerin tamamını sayabilir halde mi?


 
aslında ben de çokça düşündüm bu konuyu kendi kendime sanırım berkin elvan ismi yaşından ötürü ön plana çıkmaya müsait. Ethem sarısülük için bir polis memuru var adliyede hakim karşısında olan hemen hepsinin nasıl kim tarafından öldürüldüğü ya da öldüğü net bilinmiyor. Bir de ailelerinin istekleri vardır belki bilmiyoruz. Ali ismail korkmaz fenerbahçe taraftarı tarafından sahiplenip anılıyor. bunların yanında işin içinde aileleri ve yakınları var onların istekleri ya da bıkmışlıkları olabilir. Farklı bir psikoloji ve durum. Allah korusun evlat acısından ancak ne kadar saçma ya da yanlış da olsa dedikleri yapılmalı bence.


  • erty_ksk  (08.05.14 11:50:38) 
@ 39 uncu harami, cümlemi süzerek yazdığın kısımla, benim ne kadar kötü biri olduğumu ortaya çıkardın. aferin. yaşasın seni gibi iyiler!


  • ete summer  (08.05.14 12:15:16) 
Ethem gözümüzün önünde öldürüldüğü için, Ali İsmail dövülerek öldürüldüğü için, Berkin henüz çocuk olduğu için sanırım daha çok içimize işlemiş olabilir. "Ailelerinin öne çıkarmak için çaba sarfetmesi" demek Ali'nin abisinin avukat olup adaletin yerini bulması adına daha çok çaba harcaması, kamuoyu oluşturması, olayın peşini bırakmaması demek örneğin.


  • jamalbsf  (08.05.14 12:17:48) 
Berkin yaşından dolayı ve çok uzun zaman herkes ondan iyi haber beklediği, umutlandığı, ziyaret ettiği için.

Ethem ve ali ismail de ölüm görüntüleri olduğu için ve onun dışında öldürülme şekilleri çoğu kişiyi rahatsız ettiği için. Ethem kurşunla öldürüldü ve başkentin en merkezi yerinde, Ali ismail ölümüne dövüldü...

Tabii ki bence herkes tüm hayatını kaybedenlerin ismini ve nasıl öldüklerini söyleyebilir. Ama öne Çıkanlar özel durumları nedeniyle vicdanı gözle görülür şekilde sızlatanlar. Ayrıca Ethem'in katili belli, ama bir şey yapılmıyor olması da infial sebebi. Daha akılda kalıcı yapıyor bu da.
  • septiklestiremediklerimizdenmisiniz  (08.05.14 12:26:02) 
Abdullah Cömert de ilk ölen olduğu için öne çıktı.


  • r_u_h  (08.05.14 13:18:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.