[]

+1 yazmak neden yasak?

başkasının görüşüne katıldığımız durumlarda falanca+1 yazıyoruz ya siliniyor, neden siliniyor çok saçma değil mi? yani yerine göre duyuruyu açanı etkileyecek bir şey belki. adam 'hmm bu kadar kişi böyle düşünüyormuş' deyip ona göre karar alabilir. hı yanlış mı düşünüyorum?




 
yue +1


  • spider03  (08.05.14 11:04:46) 
+1 :)


  • erty_ksk  (08.05.14 11:04:55) 
o kişi cevabını silerse yazdığınız anlamsız kalacağı için olabilir.


  • neyleyim  (08.05.14 11:08:04) 
burası görüş bildirme yeri değil çünkü.
Bir sorunun cevabı verilmişse, sen de o cevaptan başka cevap veremiyorsan yazmasın birşey
+1 ne.

entry sayısı mı arttırmaya çalışıyorsun?
  • cruseo  (08.05.14 11:14:31) 
@neyleyim
silme olayı zaten normal cevaplarda da oluyor yani alıntı yapma durumu olmadığı için biri birine cevap yazıyor sonra bakıyorsun öyle nickli bir kişinin cevabı ortada yok aynı anlamsız durum çıkıyor.

  • yue  (08.05.14 11:15:41) 
@cruseo bu yorumunuza katılmıyorum. bazen tek bir kişinin cevabı yeterli olmayabiliyor doğru cevap dahi olsa. soru soran kişi doğru cevap olduğunu bilmediğinden onun. tabii soruya göre değişir.

@yue o yüzden zaten cevaplar içerisinden birine cevap yazmak da yasak aslında. benim bu şekilde silinen cevaplarım oldu.

mesela bu cevabım gayet silinebilir. silinirse şaşırmam.
  • neyleyim  (08.05.14 11:21:19) 
  • [silinmiş]  (08.05.14 11:22:56) 
o kişi cevabı silindiği zaman sizin cevabınız anlamsız, ucu boş bir şekilde kalacağı için.

+1 yazmak yasak değil. "yue +1. bence de silinmemeli" gibi ona katıldığınızı yazarken, "neye" katıldığınızı da yazarsanız silinmez.

cruseo'nun dedği doğru değil. bir kişi cevap yazıyorsa ona katıldığını belirtmek gayet faydalı olabiir. aynı cevabı veren birden çok kişi, ilgili cevabın daha işe yarar olduğunu pekiştirir. ya da üç farklı kişi üç farklı cevap verebilir, dördüncüsü de gelip bunlardan birine katılabilir. böylece o üç cevaptan hangisinin daha işe yarar olduğu, daha doğru olduğu görülebilir.

nacizane kendimden örnek vereyim: (git: 770559)

jimjim bir cevap vermiş. karamell başka bir cevap vermiş. karamell'in dediği doğru. ben konuyu bilen biri olarak altına sadece "karamell+1" yazabilirdim. karamell cevabını silerse anlamsız bir şekilde kalırdı.

ben "karamell'in dediği doğru" diyerek +1'imi yazıyor, sonra doğru olan şeyin ne olduğunu da açıklıyorum. verdiğim cevap aynısı, böylece soruyu soran anlıyor ki doğru olan jimjim'in yazdığı değil, bizim yazdığımız.
  • kibritsuyu  (08.05.14 11:28:41 ~ 11:31:52) 
@ kibritsuyu,

kobhuzcu başka bir şey yazmış.
www.eksiduyuru.com

"mesela "şu saatlerden hangisi güzel" gibi sorularda silmek mantıklı değil pek, anket çünkü. ama net cevap isteyen sorularda aynı cevabı 2-3 kişi yazmışsa silinir evet."
  • [silinmiş]  (08.05.14 11:32:10) 
yoo çok farklı bir şey yazmamış. "şu fotoğraftaki kim" sorusuna 2 kişi de "kıvanç tatlıtuğ" dese, 10 kişi de "kıvanç tatlıtuğ" dese sonuç değişmiyor ki. burada fazladan yazanlar silinir. onu diyor kobuzchu kiz.

ama mesela "bi antivirüs programı vardı neydi onun adı sarı renkli kutusu vardı" diye sorulan soruya "norton", "bence de norton", "x+1 evet norton" cevapları silinmez bence. hele aralarında "yok lan avira" gibisinden bir cevap varsa kesinlikle silinmez.

çok net çizgileri yok. zaten neyin silinip neyin silinmemesi gerektiği anlaşılıyor.
  • kibritsuyu  (08.05.14 11:39:34 ~ 11:43:52) 
bi arkadaşımız bu soruna çözüm getirmek için SİTE yapmış. "bence de" diye butonu var basıyosun +1'i

sorukutusu.org
  • ommadawn  (08.05.14 16:11:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.