[]

Nasıl istifa edilir.

Dün az bahsettiğim iş oldu. Artık 2000 lira maaşım oldu sonunda level atladım. Şimdi 2kişilik patronlu bir şirkette 3.kişi olarak çalışıyorum. Verdikleri ücret asgarinin altında kalıyor. Bu gün birazdan istifa etmeliyim. Hemen sigorta cikisim yapılmalı. Diğer taraf birazdan giriş yapacak. Ihbar tazminat, maaş, hepsi kalsın.. Adamları kırmayayim.. Laf söylemesinler. Cok plan yaptılar benim için. Mağdur olacaklar. Ama asgari ücret veririz. yemek yol karşılamayız. Derken mağdur bendim.. 2 ay deneme süresi dolmadı. Karışık yazdım ama nokia 6300 ile yazılmıyor. Bir daha cevap yazamayacağım. Okuyabilirim. Bug var mobil kisminda. O yüzden 'iş yerine git. Merhaba ben istifa ediyorum. Iş buldum.' diye soyle. dilekçene sunu sunu yaz imzala. Kopyasını al. Sgkya git. Hemen çıkış yaptır gibi ayrıntılı cevaplayın lütfen. Yoldayım.




 
Adamları karşına al ( patronları) konuş. daha iyi imkanları olan bir iş buldum sizi böyle bırakmak istemezdin vs vs biraz gönül okşa. Birlikte çok güzel çalıştık herşey için tşk falan yala yut. Muhasebe girişim yapılacak diğer taraftan bugün çıkışımı yapar mısınız diye can alıcı soruyu sor. muhasebeden seni düşsünler bunu da yeni yerine haber ver onlar da giriş yapsınlar oldu bitti. Ne dilekçesi vs. büyük kurumsal bir yer değil anladığım kadarıyla o yüzden dilekçe falan onlar isterse ver senin için önemli değil.


  • erty_ksk  (08.05.14 11:04:00) 
deneme süren dolmadıysa eğer, herhangi bir gerekçe göstermeden ayrılabiliyorsun. ihbar ve tazminat durumları deneme süresince geçerli olan şeyler değil.


  • patlamis misir  (08.05.14 11:06:23) 
Daha iyi imkanlar sunan bir şirketten teklif aldım, takdir edersiniz arada yaşam standardını değiştiren ciddi bir fark var. burada kazandığım maliyetlerimi karşılamıyor. (asgari ücret verip yol yemek vermeyen bir yere aslında açıklama yapmam ama, maksat senin istediğin olsun.) işten çıkışınla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını iste. İş yerin mali müşavirinden bir ibraname ister ona imza atarsın, sende el yazınla bugünün tarihini atarak, çalıştığın işyerini üst başlık atarak tüm özlük haklarını aldığını, alacak verecek kalmadığını belirten istifa dilekçesini yazar çıkarsın. ayrıldığın iş yeri senin işten çıkışını derhal yapar, yeni işyerinde de sgk girişini yaptırırsın. SGK'ya gitmek gibi bir durumun yok. tüm işleri mali müşavir online olarak yapıyor.


  • fucking machine in my head  (08.05.14 11:08:11) 
Öncelikle çok hayırlı olsun! :) Çok sevindim. Adamlarla dürüstçe konuş. Bana reddedemeyeceğim bir teklif sundular ve düşünmek için vaktim yoktu. Benim yaşam şartlarım çok zor olduğu için kabul etmek zorunda kaldım, de. Bugün sgk girişimi yapmak istedikleri için çıkışımı vermeniz gerekiyor ama siz birisini bulana kadar bundan sonra da size seve seve yardımcı olurum boş vakitlerimde filan diyip bağla. Çıkışını muhasebe yapıyor zaten senin bir yere gitmene gerek yok diye biliyorum.

Edit: Sanmıyorum ama olur ya sorun çıkarırlarsa da ceketini al ve çık. Deneme süresindesin, sözleşmen filan da yok. Bi daha oraya gitmezsin olur biter. Yeni iş yerin de sana bi süre geç sgk girişi yapar. En kötü senaryo bu sanırım. Hayırlı olsun tekrar.
  • pandispanya  (08.05.14 11:09:06 ~ 11:10:57) 
Öncelikle hayırlı olsun.
Bu kadar büyütme kesinlikle. İlk iş deneyimindi sanırım. Vicdan yapıyorsun bir süre sonra çalışan da işeveren de aradakinin çıkar ilişkisi olduğunun farkına varıyor.
Senin için plan yapmaları güzel tabi ki ancak onların şartları bu, daha iyisi çıktı ve gitmen gerekir.
Sen onlar kadar kazanmıyorsun ki onları düşünesin?

Git konuş, böyle böyle şartlar bunlar bu işi kaçırmak istemiyorum falan.

2 ay olduğu için zaten kimse senin önüne engel koyamaz.
  • croswell  (08.05.14 11:14:23) 
deneme süren dolmadıysa
"olmuyor böyle, şartlar da bana uygun değil zaten, teşekkürler" de ayrıl

  • cruseo  (08.05.14 11:15:59) 
yerine adam bulana kadar çıkamazsın derlerse siktiri çek git. tatava yapma istifa et geç


  • pinman  (08.05.14 11:42:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.