[]

Din

Arkadaşlar bu soru hep kafamı karıştırmaktadır ve hep çelişkiye düşerim kendime sorduğum bu zaman soruyu.
Dünyaya insan ırkları nasıl geldi?Hz. Adem'in ırkı neydi ? Eğer beyaz bi insansa zenciler nerden çıktı ?
Hadi varsayalım bi yerden çıktılar,peki Nuh tufanında Nuh peygamberin gemisinde kaç tane insan kalmıştı ki insan ırkı tekrar böyle çeşitli oldu..

Düşüncelerinizi bekliyorum.

 
>Eğer beyaz bi insansa zenciler nerden çıktı ?

(bkz: adaptasyon)
  • rednoff  (08.06.09 13:14:53) 
İlla dini bir açıklama getirmek istiyorsak, Hz Adem'de demek ki resesif zencilik genleri varmış, Hz. Havva'da da. Sonra gelen jenerasyonlarda bu zenci genler birleşmiş falan işte sonra zenciler de olmuş. Yani ilk insanda resesif olarak zencilik geni bulunuyormuş.

Kaynak sorma.

edit: bu arada Hz. Adem'in beyaz olduğunu varsaydım, böyle de ırkçı bir adamım.
  • arigold  (08.06.09 13:15:50 ~ 13:16:42) 
Bütün canlılar yaşadığı ortama uyum sağlamak için değişikliğe uğrarlar. Zenciler, çekik gözlüler, beyaz tenliler. Bunların hepsi, hayatta kalabilmek için değişikliğe uğramıştır.


  • clementine  (08.06.09 13:16:47) 
dinsel cevap vermek gerekirse zenciler nuh sonrası olma. nuha 2. adem denir tufandan sonra sadece kendi nesli kaldığı için.
şimdi nuh tufandan sonra bir gün mağarada uyurken entarisi sıyrılıyor kıçı başı görünüyor. nuhun oğulları oradan geçerken ikisi bakmıyor, biri bakıyor o bakanı da allah zenci yapıyor. (bu hikaye tevratta geçiyo diyolar, bilemem)

  • zbam  (08.06.09 13:25:18 ~ 13:25:47) 
cavalluccio, çekik gözlülerin kumluk ve karlık ortamda yaşamasından dolayı bu değişiklik meydana gelmiştir diye biliyorum. bu bir hayatta kalma mücadelesidir. dünya milyonlarca yıldır değişikliğe uğruyor keza canlılar da. bu yüzden milyon yıl önce afrikadan çıkan insan ırkının zenci olduğunu söyleyemeyiz. o zamanın iklim şartlarını bile bilmiyoruz.


  • clementine  (08.06.09 13:59:34) 
al sana başka bir bakış açısı; insan fosilleri buluyoruz ve bunlar bize hiç benzemiyor. vücut büyüklüğü, kıllılığı, kafa yapısı ve dolayısıyla beyin şekli (işleyişi değiştirir), omurga şekli vs vs. ki onların bizim atalarımız olduğundan eminiz çünkü bulundukları yerde kullandıkları aletleri, yerleşik hayat kalıntılarını buluyoruz, alınan örneklerden sınıflandırmayı belirleyen genler tutuyor. buna göre şöyle bir sonucu çıkarabiliriz, eğer adem bir simge değil de gerçekten var olmuş biriyse 1.9 milyon yıl öncesine ait bir kalıntı mesela homo erectuslar maymuna benziyorsa adaptasyon önermesine göre ademin homo erectuslardan daha çok maymuna benzeyen, beyni çok çok çok daha az gelişmiş, muhtemelen besin zincirinin ortalarında bile olmayan acizin de acizi bir yaratık olduğunu mu varsayalım. bırakın abi bu din olaylarındaki fantazileri, şimdiki kanıtlayabildiğimiz bilgilere göre bile bunlar saçma sapan işler. bilim din olayını sosyolojik olarak da kanıtlanabilir bilimler ananında da açıklayabiliyor ve kanıt gösterebiliyor, ama din bunun tam tersine insan aklına hakaret eder gibi yok buna insan aklı ermez diyerek dogmacılığın doruklarındaki aptal sözlerle reddediyor. din tamamen insan aklının ürünü ve simgesel olaylardır. insanın sığınma ihtiyacından doğmuş ve insanoğlunun uydurduğu en büyük icat ve trenddir, tabi bu da başka bir tartışma mevzusu.


  • röagh  (08.06.09 14:52:33) 
adaptasyon biraz yanlış anlaşılıyor, onu düzeltmek istiyorum. adaptasyona göre insanlar kara karşı dayanıklı olsunlar diye gözleri çekikleşmez. (aynen zürafanın boyunun dallara uzanmak için uzamadığı gibi) karlı ortamda gözleri çekik olanlar hayatta kalmayı başarırlar, gözlerinin çekikleşmesi ise bir mutasyonla açıklanır ki bu tür mutasyonlar evrimin dinamiğini oluşturur. (zürafaya yoracaksak, zürafalar uzun boyunları sayesinde hayatta kalmayı başarmışlardır)


  • gochebe  (08.06.09 15:16:07) 
Şu sorularım senin cevapların olabilir;
Adem Havva "ilk insanlardır", Nuh gemi yapmış, geri kalanı ölmüş, sonra geri üremişler, bugüne gelmişiz, gibi savların doğru olduğundan nasıl/hangi pozitif kaynaklara istinaden emin oluyorum ki üzerine bir de hakkında detaylar soruyorum?

  • lhun  (08.06.09 18:08:31) 
şimdi şöyle, nuh'un oğullarının birçok çocuğu olur. O çocuklar büyürler, onların da birçok çocuğu olur. Böylece yeryüzünde insanlar tekrar çoğalırlar. Tanrı'nın amacı da semereli insanlar çoğalsın ve yeryüzünü doldursunlar'dır zaten, herneyse..
Bu insanlardan biri, Nuh'un torununun oğlu olan Nimrod'tur. O kötü biridir ve insan-hayvan demeden katleder, ayrıca insanları yönetmek için diktatörce başa gelmiştir ve tanrı onu sevmemektedir.
o zamanlar tüm insanlar tek bir dil konuşurlardı. Nimrod insanların hepsini yönetebilmek için, onları toplu olarak bir arada tutmak ister. Bu amaçla insanlara bir şehir inşa etmelerini ve içine de bir kule yapmalarını emreder.
Başta da yazdığım gibi tanrı'nın amacı, insanların yeryüzüne dağılıp çoğalması ve yeryüzünü doldurmasıydı ve Nimrod'un şehri bu amaca ters düşüyordu. Ayrıca insanlar bu şehri yaparak herkes tarafından bilinen ünlü ve zengin kişiler olmak istiyorlardı. Bu yüzden Tanrı,tanrıyı değil de kendini onurlandırmak isteyen tüm bu insanların, bir anda, o zamana kadar konuştukları tek dil yerine birçok değişik dilde konuşmalarını sağladı. Kuleyi yapanlar artık birbirlerini anlamıyorlardı ve bu nedenle o şehre "karışıklık" anlamına gelen Babil adını taktılar. ondan sonra da babil'den çıktılar ve yer yüzüne dağıldılar. Aynı dili konuşanlar gruplaşmıştı ama ayrı dili konuşanlar ayrı yerlere göç etmişlerdi. (tekvin 10:1, 8:10; 11:1-9)
Babil kuleleri, şimdi bile biliniyor :) iç içe yedi kat birşehir ve ortasında bir kule olarak inşa edilmiş dünya harikası.
Ayrıca yine Nuh'un çocuklarından birinin adı "kuş" tur. kuş, kara demek. belki de o çocuk zenciydi, bilemiyoruz :)
yine kral Nimrod, zamanımıza yakın dönemlerde bulunmuş yazıtlarda da adı geçen biridir.
yine Esav ve Yakub, biri turuncu saçlı ve diğeri de esmer olan ikizlerdir, Yakub u herkes tanıyor hala.
ayrıca adaptasyon çok olağan bir şeydir. bir çiçeğin iki tohumundan biri dağın eteğinde pembe açarken, diğeri tepesinde mavi açabilir.
ayrıca tanrı mucizeleri kendi amacına ulaşmak için, istediği zaman kullanabilir. doğa kanunlarını zaten kendisi koymuş, istediği zaman istediği şekilde yönlendirebilir. imanla alakalı bazı durumları da pozitif bilimlerle kanıtlamaya çalışmak biraz gereksiz bir durum :)
  • aithra  (08.06.09 19:57:54 ~ 21:21:17) 
arkadaş ben senin gibileri gerçekten anlamıyorum. tanrı her şeyi yönetebilir, o her şeye karar verir, olan şeyler aslında birbiri içinde anlamlı değildir tanrı yaptığı için anlamlıdır..(bu böyle uzar gider) nerden biliyorsun? ben sana o adaptasyonların mutasyonların, evrimin kanıtlı tespitli belgelerini sunabilirken sen ooo bu iş tanrımızın mucizesidir o her şeyi bilendir o yaptığı için oluyor diyorsun. yani tanrı her şeyi kontrol ediyorsa bizim bulduğumuz bu fosillerden atalarımızın bizden çok maymuna benzediğini bu gibi bilgilerin evrime işaret ettiğini, dünya üzerindeki olayların ihtimaller zinciri olduğunu göstermesi gibi şeyleri de tanrı mı istiyor da bize yaptırıyor? yani tanrı isterse bütün deneylerimizi saptırabilir. pastafaryan mısın anlamadım.
ben sana basit bir soru sorucam elindeki kitapla beni aydınlat. 2 milyon yıl önceki fosili buluyoruz ve bu fosil fiziksel özellikler olarak bizden çok hominoidea(insansılar) lara benziyor. bunu düşünerek kitapta fiziksel yeterlilik olarak bizimle aynı gibi tasfir edilen adem özünde vücudu kılla kaplı, muhtemelen beyni yeterince gelişmemiş, 2 eli 2 ayağı üzerinde giden bir varlık mıydı(ki dünyanın yaşı 4 milyar 600 milyondur ben sana sadece 1.9 milyon yıl öncesinden bahsediyorum)? senin şimdi söyleyeceklerin bizim elle tuttuğumuz veriler olmayacak, o dönemden(kitapların çıktığı dönem) yüzyıllar öncesindeki felsefi ve matematiksel verilerini hala kullanıyoruz yani yaratıcılık olarak belli seviyeye ulaşmış o insanların yazabileceği kitaplardır kutsal(!) dediğiniz kitaplar ve sen de ordaki tamamen soyut tarihte kaydı olmayan bilgilerle bizi aydınlatmaya çalışacaksın yanılıyor muyum? açıkçası sana şöyle söyliym ben tevratı incili ve kuranı okumuş biri olarak veri yetersizlikleri mantık hataları ve nesnellikten çok öznelliğe tek taraflılığa kayan anlatımıyla bunlara inanacağıma, bir gök taşının üzerinde küçük bir mikroorganizmayken dünyaya çarpıp evrimleştiğimiz düşüncesine bile inanırım daha mantıklı olur.

  • röagh  (08.06.09 22:09:07) 
zenciler diyorsunuz, esas göbek deliği nereden çıktı--ya da ilk insan bostan gibi, kavun karpuz gibi, yüzü koyun toprağa mı?


  • cedilla  (09.06.09 02:49:53) 
@röagh, bana zaten hiçbir şey dememelisin, inanç meselesi bu, sanane benim inancımdan.
evrim bir uydurmaca, kılıfına uyduruyorsunuz. evrime inanmak için, tanrıya inanmak için gerekli olandan daha fazla bir iman gerekiyor. aradaki eksik formatları kafanızdan dolduruyorsunuz. yok homo bilmem ne, yok kuş kalçalı dinazor kafalı maymun insan.
ayrıca tanrı hakkında söylediklerin senin görüşlerin onlar da tanrıyı tanımadğın için bilgisizlikten kaynaklanan şeyler :)
ayrıca evrime inanıyorsan tanrı'ya saldırman mı gerekiyor, bu da nasıl bir acizlik? herkes kendi inandığına inansın, kimseye de saldırmasın. bilgi ve inanç eksiklerinizi başkasına saldırarak mı kapatıyorsunuz? yok eline al kitabını cevapla vs. sen bir kere okudun mu tanrı ne demiş, nasıl biriymiş. allah bilir okudum saldırın, öldürün diyor vs. diye gelirsin bir sonraki postunda.
nancy(bilmem kaç milyon yıl öncesine ait o kemiğin özel adıdır)'nin de ne olduğu hala belirsiz, kimse kanıtlayamadı daha ne olduğunu. sen evde mi kanıtladın? nedir?
herneyse. evrimciler ve zeitgeistçiler kendilerini çok bilgili sanıp bir de inançlı insanlara cahil muamelesi yapıyorlar, zır cahillik.
bir kere hiçbir şey yoktan var olamaz doğa kanununda (tanrının kanununda) ayrıca bir yerde bir bilgi varsa da bir zekanın ürünüdür, bir zeka da yoktan var olamaz. siz nasıl oluyor da bir balığın yavaş yavaş insana dönüştüğünü ve bir zekaya sahip olduğunu öne sürebiliyorsunuz ki?
herneyse, evrimciler her yerde bir şeyleri kanıtlamaya çalışıyor, her inanana saldırıyor. onlar için üzülüyorum.
edit: ayrıca adam din açısından sormuş, sen gelmiş bildiklerini yazanlara cevap veriyorsun. hee aferin.
@cedilla, adem yaratılan insanların ilkidir, sonra havva gelir. onlardan sonrakiler insandan doğar. isa dahi bir rahme nakledilmiştir ve insan olarak doğar. göbek deliği ve göbek kordonu ile araştırmalarının devamını google'dan sürdürebilirsin.
@riot, daha önceki insanların çok uzun süre yaşadığı ve birden fazla kadını kendine eş olarak aldığı da var kayıtlarda (100 küsur sene yaşıyorlar ortalama). mesela iki karısı var ve her karısından 10ar çocuğu var. tevrat'ta israil oğulları'nın tarihini okursan nasıl çoğaldıklarını görebilirsin. daha sonra çok eşlilik yasaklanmış tabi. bunların hepsinin bir nedeni, amacı var.
  • aithra  (09.06.09 09:42:29 ~ 11:40:32) 
  • malayani  (24.04.13 13:27:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.