[]

Sabah uyandığımda ağzımda iğrenç bir tat oluyor

Bu neden olabilir ?




 
sigara? dişleri fırçalayıp öyle yat bence


  • dergus  (08.05.14 01:26:32) 
Geniz akintisi da olabilir.


  • 1a2b3c4d  (08.05.14 01:33:07) 
valla benim ağzım da lağım gibi oluyor. dişlerim çürük falan da değil ama nedenini bulabilmiş değilim.


  • trinitrotoluen  (08.05.14 01:38:42) 
geniz akıntısı , diyabet vs. gibi sebepleri olabilir. Ayrıca ağzınızdan nefes aldığınız için boğazınız ve ağzınızın içi de kuruyor olabilir böylece bakteriler deli gibi ürüyordur. En iyisi bir doktora gidin sonuçta kozmetik bir sorun gibi görünse de arkasında bir hastalık olabilir hem hayat kalitenizi de artırmış olursunuz bunu çözerek.


  • rexex  (08.05.14 01:41:30) 
dis etin kaniyor olabilir.
ne sigara iciyorum, ne curugum var ve dislerimi duzenli fircalarim, bende de ayni sorun var. sanirim agizda uzun sure kalan kan tadi o. 10 yil sonunda bu kaniya vardim.

  • bohr atom modeli  (08.05.14 01:42:00 ~ 01:50:09) 
bende de oluyor ya diş fırçalamayla alakası yok. sabahları o his yüzünden terör estiriyorum yarım saat.


  • xenophobe  (08.05.14 01:44:07) 
O iğrenç tat aynı zamanda iğrenç bi kokuya da sebep oluyor . Bende de vardı aynı durum dişlerimde tartar varmış zaten diş Etim de çok kanıyordu fırçalarken o da ondanmış. Tartar temizlettim sonra düzenli olarak diş fırçaladıktan sonra listerine kullanmaya başladım geçmişti. Bi süredir aksattım yine diş Et'im kanamaya başladı ve o iğrenç tat gelmeye başladı sabahları tekrar aynı işlemi uygulatmayı düşünüyorum


  • zenciamacalismiyor  (08.05.14 02:18:24) 
yatmadan önce içtiğin veya yediğin birşeyden dolayı oluyor. diş fırçalarsan macun tadından oluyor. kola, meyve suyu, soda vb. içsen onları tadları kalıyor. yatmadan birkaç saat önce son yemeğini ye, sonrasında sadece su iç.


  • lesmiserables  (08.05.14 03:47:06 ~ 03:47:35) 
Yatmadan önce bir şeyler yiyorsan mümkün.


  • arnold schwarzeneger  (08.05.14 08:42:40) 
bazı insanların ağız ortamı uyku esnasında daha fazla asit vs. üretirmiş. dilinizi de dişinizi fırçalar gibi fırçalamayı deneyin. -af buyrun- öğürmemeyi başarırsanız derinlere doğru fırçalayın. ben de bir iki defa ağzımda kötü bir tatla uyanınca işe yaramıştı.


  • resimhane  (08.05.14 08:48:53) 
en geç 9-10 gibi bir şey yemeyi, içmeyi kes. sadece bol bol su iç. yatmadan evvel dişlerini fırçala. aslında gerek yok ama ağız suyu da kullanabilirsin. onun yerine karbonatlı su ile de ağzını çalkalayabilirsin.

bunları yaptıktan sonra hala kokuyorsa;
*dişlerini doğru fırçalamıyorsundur. internetten öğren ve diş ipi kullan.
*rahatsızlığın vardır, aile hekimine danış, hikayeni dinleyip bir teşhis koysun.

verilen cevaplara tik atmayı unutma ;)
  • cliquot  (08.05.14 09:07:02 ~ 09:07:36) 
biri de dememiş ki gastrit.uykudayken farkında olmadan mide özsuyunuz boğazdan hafif yukarı çıkıyor olabilir.Her olasılık aynı sonuca çıkıyor: yatmadan bi süre önce yemek yemeyi kesin. Yatmadan önce bir bardak su içmek iyidir.


  • AWD  (08.05.14 10:09:14) 
aynı sorun bende de var. sırf kalkıp 1-2 yudum su içmek zorunda kaldığım için oruç tutamıyorum mesela.o kadar kötü bir tat oluyor ki, yutkunamıyorum bile. kalkar kalkmaz sadece bir iki yudum su içiyorum.


  • brad pitt  (08.05.14 10:39:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.