[]

Köpeği kaç yaşında almalı?

Bir süre sonra bir köpek sahiplenmeyi düşünüyorum. Tercihen german sheperd istiyorum ama başka da olabilir araştıracağım biraz daha.

Ancak aklımda şöyle bir soru var, eğitimli haliyle mi yoksa yavru iken mi almalı? Aslında yavrucak haliyle almak istiyorum ancak eğitimi için yeterli vakti ayıramayabilirim diye düşünüyorum zira baya meşakkatli bir iş. Diğer yandan da hem temel hem de koruma eğitimli mesela sanıyorum en erken 8-10 aylıkken alabilirim bu durumda da köpek iyice büyümüş olacak.

Siz ne dersiniz köpek besleyen arkadaşlar? Özellikle temel eğitim çok önemli benim için. Evde beslemek durumunda kalabilirim. Bu nedenle dur deyince durması, sus deyince susması önemli olabilir. Diğer yandan da yolda yürürken benimle birlikte dursun, benimle yürüsün istiyorum. Sağdaki soldaki insanlara sataşmasın vs.

Belki de çok şey istiyorum :)

Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

 
Eğer ilk defa köpek besleyecekseniz, yetişkin bir köpek almanızı tavsiye ederim. Sadece eğitimli olması anlamında değil, sizin köpek bakmaya alışmanız açısından da daha iyi bir başlangıç.
Eviniz nasıl bilmiyorum ama standart bir apartman dairesi bu tür için uygun olmaz. Geniş bir bahçede barındırdığımız halde enginlere sığmayıp taşıyordu bizimkisi.
Bir de büyük türler ve özellikle shepherd'lar düzenli egzersiz isteyen canlılardır. Eğitime vakit ayıramayacağınızı varsayıyorsak, zannedersem başka bi tür daha iyi olur.
  • the queen of naked kings  (07.05.14 16:52:56) 
bunun belli bir cevabı yok.
mesela bir barınaktan 3 yaşında bir köpek de evlat edinebilirsiniz.
onunla da çok güzel uyum sağlarsınız.

çünkü köpekler kurtarıldığını anlayabilen canlılar.
o yüzden böyle durumlarda her zaman minnet duygusu daha fazla olur.
üstelik zaten oturmayı, kalkmayı bilir, tuvalet eğitimi olur.
bunlar da olabiliyor.

yavru köpek bakmak ve büyütmek, çocuk büyütmekten farklı değil.
kediler daha bağımsız mesela.
kumunu koyman, mamasını vermen yetiyor 2 aylık bile olsa.
köpek öyle değil.

gecenin üçünde uyanacaksınız, ishal olacak, diş çıkarırken huysuzlanacak, oyun isteyecek, sizden ayrılmak istemeyecek vs.

bu biraz tercih meselesi.
eğer ilk defa köpek bakacaksanız, yetişkin köpekle daha arkadaş gibi olursunuz.
ama eğer bir aile ortamınız varsa, çok yalnız bırakmayacaksanız yavru da alabilirsiniz.

genelde bu köpek işinde köpek sizi buluyor.
eğer kararlıysanız, birkaç barınak dolaşın.
bir anda yıldırım aşkı olursa, zaten bunları düşünmeden alıp eve götürürsünüz.
baktınız karşınıza aradığınız şey çıkmıyor, o zaman yavru aramaya başlarsınız.
  • blatta hiberna  (07.05.14 16:59:08 ~ 17:00:27) 
yavru cocker aldık dükkanda besliyoruz
daha ne tuvaletini öğretebildik, ne yatacağı yeri.
bilmiyoruzda. elimizde paspasla peşinden geziyoruz, her tarafa pisliyor.
tavsiyem eğitimli köpek almanız.
  • etna  (07.05.14 17:01:13) 
köpek sahibi olarak şunu söyleyebilirim ki;
yavru köpeği yetiştirmek çocuk yetiştirmek kadar meşakkatli. çok fazla sabır ve ilgi istiyor.
evde birinin mutlaka sürekli ilgilenmesi lazım bir kere.
  • innerbliss  (08.05.14 09:29:30) 
Peki örneğin 1 yaşında aldığım köpek bana uyum sağlayabilir mi? Ne bileyim bağlı değilken yanımda gezdirebilir miyim? Kaçar gider mi bir yerlere?


  • vendorth  (08.05.14 15:21:29) 
uyum sağlar tabi. 10 yaşında köpeği de alsanız, sizin yoldaşınız olur. ama tasmasız gezdirmeyin derim. 2 aylıkken sahiplenilen köpekler de 5 yıl sonra kaçıp gidebiliyor. yolda bir şey dikkatlerini çekiyor, meraklanıp basıp gidiyorlar. sonra bulamıyorlar evi falan.


  • klasikko  (08.05.14 16:54:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.