[]

kpss

arkadaşlar su saatten sonra her aksam 2 saat çalışsam 90 üstü alabilir miyim?

altyapı olarak matematik ve türkçe var.

tarih cografya ve vatandaslık sıfır.

 
asıl derslere hacım


  • seyduna6687  (07.05.14 16:35:05) 
20 yıllık öğrencilik tecrübemle söyleyebilirim ki sınava ne kadar kalırsa kalsın her zaman yapabileceğin maksimum eforu harca.

hep kazançlı çıkıyorsun.
  • vendorth  (07.05.14 16:40:17) 
sınava 60 gün var desek 60x2=120 saat yapar. 120 saat 3 derse ayır. her derse 40'ar saat demektir. umudunu kırmak istemem ama zor görünüyor.

yine de alabileceğin en yüksek puanı almak için çalış. bakalım zaman ne getirir.
  • tutun kolonyasi  (07.05.14 16:43:24) 
umudunu kırmayalım da belirleyici olan zaten matematik ve türkçe değil.

genel kültür kısmı daha önemli. çok fazla ezber var. ama özellikle 90 üstü diye kasmana gerek yok. kaç puanla atanacağın hiç belli olmaz. ben olsam şansımı denerdim. en çok soru çıkan kısımlara daha çok yüklenip tek soru çıkan kısımları atlayarak çalışabilirsin.
  • elorelia  (07.05.14 16:46:14) 
matematik iyiyse çok güzel, genelde herkes zorlanıyor. dene bakalım diğer dersleri.


  • rock n roll  (07.05.14 16:46:55) 
Genel kültürü yaparsin asilirsan ama önemli bir tavsiye, insan hep en güvendiği yerden hayal kırıklığına uğrar ya o yüzden genel yeteneği de çantada keklik görme. Arada soru coz , üniversitede kaybetmiş olduğun test mantığını ve hızlı düşünmeyi yeniden kazanmak gerek...


  • karsinin aksisi  (07.05.14 17:00:26) 
yaklaşık benzer durumdaydım geçen sene. 2 saat yeter mi bilmem ama gerçekten düzenli çalışırsan yetebilir.(ki biliyorsun işi pratiğe dökmek her zaman o kadar da kolay değil) bu sene tekrar giriyorum ve çalışmayı daha düzenli hale getirdim. biraz kasıp (aslında belki baya da denebilir) tüm genel kültür konularını 1 ay içinde bitirdim ve şimdi soru çözme faslına geçtim. sözel kısmı kendi kendine çalışmak ölüm gibi gelmişti bana. geçen yıl nasıl aklıma gelmedi bilmiyorum ama youtube'da tüm konuların ders anlatım videoları var çeşit çeşit hocalardan. beğendiğin bir tanesini dinleyerek not alıp çalışabilirsin mesela. ben öyle yaptım ve daha şu an bile geçen senekinden kat kat iyi durumdayım. diğer taraftan deneme çözmek de aynı şekilde önemli.misal ben 4-5 farklı dersanenin deneme sınavları için kayıt oldum ve sırası geldikçe giriyorum. (bazıları paralı falan ama olsun) çünkü özellikle 2013 sınavıyla birlikte zorluk seviyesinde gözle görülür bir artış oldu ve bu durumla ilk kez sınav anında karşılaşmak pek de hoş anılar bırakmıyor kişide kendimden tecrübe ettiğim kadarıyla. kpss de artık aynı ales gibi daha çok zaman yiyici tipte sorulara dönmüş durumda. yine sözelden devam edersek mesela ben konuların tamamını dinleyene kadar neredeyse hiç soru çözmedim. not aldım sadece. şimdi her gün önce çözeceğim konuyu kısaca tekrar edip elimde ne kadar soru varsa onları çözerek ilerliyorum. konularda baya ayrıntı var tahmin edeceğin gibi. o yüzden direkt hocasından dinleme fikrini yabana atma derim ben. daha anlatasım gelen bir sürü şey var da üşendim şimdi.


  • kuul  (07.05.14 17:06:22 ~ 17:11:17) 
motivasyon çok önemli. Kendini ikna edersen olur
Ben de aynı durumdayım ama inancım ve kendime güvenim olmadığı için muhtemeln çok az puanla döneceğim eve :)
Sen kendini ikna et ve çalışmaya başla, geç değil bence
  • zarpandi t  (07.05.14 22:44:28 ~ 22:45:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.