[]

2 Sağlık Sorusu ( sigara-20'lik diş)

Sigara sorusuyla başlayayım. Sigarayı (yeniden)bıraktım ve bu sefer vücudumda neler olacak biliyor gibiyim. Mesela midem bulanacak ki ben reflü ve gastritten de şikayetçiyim,biraz baş ağrısı biraz hazımsızlık vb. gibi. Peki bunları hafifletmenin bir yolu var mı? Bugün kendime zencefilli limonlu bitki çayı aldım,mide bulantısını kessin diye,işe yarar mı?

Diğer sorum ise 20'lik dişle alakalı. Sol altta 20'lik olduğunu tahmin ettiğim diş zorluyor gibi sanki,aynadan baktım ucu görünüyor(böyle nasıl anlatsam 3 köşeli gibi çıkmış oradan),sabahları şiş uyanıyorum,gün içerisinde de hissediyorum yani,yemek yerken vs. rahatsızlık veriyor bazen. Ama bir süre sonra geçiyor, 1 ay önce de aynı şeyleri yaşadım 2-3 gün sonra şişlik falan geçmişti,rahatsızlık vermiyordu. Bu günlerde yine başladı. Doktora randevu aldım ama çekmesinden korkuyorum ulan. Dolgu yaparken bile gözlerimi kapatıyorum,nasıl dayanacağım ben? Şu internetten okumaz olaydım,gözüm korktu çok.


 
Bir hafta once ayni korkularla disciye gisip yirmilik disi cektirmistim. Fakat internette okudugum gibi hic bir sknti yasamadim. kaldiki kansizliktan dolayi diger disimin iyilesme sureci cok sikintili olmasina ragmen.


  • mikmik  (07.05.14 16:25:25) 
diş ağrısının inişli çıkışlı olmasının nedeni enfeksiyon kapması, araya yemek sıkışması vs.dir. ve çekilmedikçe de böyle devam eder, zaten efendi gibi çıkıp devam eden yirmilik diş zilyonda birdir. dişçiye görünün, çene cerrahına yönlendirecek. 3 köşesi çıkmışsa yaklaşık 10-15 dk'lık bir işlemle lokal anesteziyle diş çıkarılır. 1 gün sıvı tüketilir, 3-5 güne ağrı ve şişlik geçer (normalde daha erken de olabilir, benim kullandığım başka bir ilaçtan dolayı tansiyonum sürekli yüksekti). ameliyat sonrası ağrı çok ciddi bir şey değil, ağrı kesicileri düzenli alır ve ilk 24 saat buz kompresi aksatmazsanız sorun yok. sigarayı bırakmış olmanızın da faydası olur. 1 hafta puding ve dondurmayla beslenmek güzeldir, aksi ağrılar için bir paket buz vs. bulundurmanız işinizi görür.
geçmiş olsun!

  • vizdilva  (07.05.14 18:14:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.