[]

Şirket Telefonu Açma/Açmama

Ey Azizler! Şimdi soru şu:
Diyelim bir arkadaşın Şirket hattı var. Sabah 08:00-17:30 çalışıyor bu adam ve işten çıkıp evine vardığında telefonu kapatıyor.(Haftasonu yok)
Yaptığı işte Ofisten sürekli, dışarı çıkıp gezmesi gerekli olmayan biri.
Zaten müşterilerle gün içinde çoğunlukla e-mail yoluyla iş hallediyor.
Bu adamın müdürleri de (1 kişi) var ama Patronu da ara arayıp farklı şeyler sorabiliyor tabi iş gereği. Çok fazla olmasa da.
Sonuç olarak bu adama sen akşam işten sonra ya da Haftasonu telefonunu niye açık tutmuyorsun diye çıkışabilirler mi? hakları var mı? Mobbing yapılıyor sonuç olarak.

Ben buna hakları olmadığını söyledim! Ki Sözleşmesi falan bunları içermiyor hiçbir şekilde!

İlaveten:
Beyler sakin! Cevaplar için teşekkürler. :)
Öncelikle bu adam zaten telefonlarını akşamları belli bir saate kadar açık tutuyormuş, ufak bir mevzu olmuş, çok büyütülmeyecek sonrasında da kendisi bu işi inada bindirmiş, ki zaten gemileri yakmış. Yani sikerine gidiyor afedersiniz, adam rahat yani.
Ama ben halen daha şunu savundum ona ki, bir avukat ile de görüşmüş bunu;
Şirket telefonu diye 24 saat kimse kimseyi esir alamaz. Yani adamın siki kalkınca beni/adamı saat 23:00 arayamaz. Ki doğrusu da bu. Yoksa dediklerinize eyvallah diyorum. Teşekkürler tekrar.

 
Telefon veriyorlarsa o telefon açık kalsın, kabul edilebilir saatler içinde kendisine ulaşılsın diye veriliyor.

Yasal hak nedir bilmiyorum ama böyle diretmeyle fazla uzun ömürlü olmaz o şirkette.
  • cakabo  (07.05.14 15:18:04) 
maalesef türkiye'de sözleşmeyi, yasaları takan patron pek yok. o telefon da cakabo'nun dediği gibi mesai saatleri dışında ulaşılabilmek için veriliyor.


  • himmet dayi  (07.05.14 15:24:30) 
beni de kimse arayıp sormuyor iş saatleri dışında ama telefonum 24 saat açık ve yanımda olur yemeğe otururken bile alırım yanıma odada falan bırakmam.


  • argent dawn  (07.05.14 15:30:16) 
Ben anlamadım o zaman şirket telefonuna ne gerek var? Ofis telefonu olarak mı kullanıyor? Zaten sık aramıyorlar bir şeyler sorabiliyorlar demişsiniz. Açık dursun o zaman inada mı bindi bu iş? Eve gelince kapatacağına gece 9-10'da kapatsın. Sonuçta o telefon çaldığında açamadım geç bir saatti dese patron açacaksın sana para veriyoruz dese mobbing olabilir ama şu an kapattım sözleşmede yoktu açmayacağım deyince birisi çıkışırsa mobbing falan olmuyor.


  • Lim5  (07.05.14 15:39:47) 
Müşterilerin geç saatte ulaşmasından ve bunun alışkanlığa dönüşmesinden endişe ediliyorsa eğer bir orta yol olarak müdüre şahsi telefon numarası verilebilir sanki. Keşke hiçbir şekilde açmasa o telefonu mesai saatleri dışında ama...


  • jaaaccckkk  (07.05.14 15:47:18) 
Yukarıda editledim tekrar.
Ve bu iş Mobbing'in allahına giriyor, kendisi de inatla göndermelerini bekliyor.
Kimseyi ipine takmadan, yani tazminatını almak istiyor.
Bence haklı, ne olursa olsun.
Tüm görüşlere eyvallah tekrar.
  • gece lampulu  (07.05.14 15:50:56) 
bianet.org

elalem neler yapıyor, biz neler yapıyoruz hala. alenen tacize giriyor bence bu durum.
  • devilred  (07.05.14 16:04:15) 
@devilred ben de %100 aynı görüşteyim, ki arkadaşımın zerre korkusu yok. Hem işini çok iyi bilen/yapan biri hem de çok rahat iş bulabilir biri.
O sebeple işi gidere bindirdi, kovsunlar aga diyor. :)

  • gece lampulu  (07.05.14 16:06:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.