[]

menemen 102

Selam oktay ustalar,

Menemen dedigimiz milli yiyecegimiz yillar yili benim icin sadece yumurta ve domatesten olustu. domatesler rendelenip pisirilir, icine yumurta atilir ve nefis bir sekilde bol ekmekle goturulur.

Fazla fanteziye kacmadan nasil yapabiliriz menemeni? Biber sevmiyorum, sogan filan konulur mu nasil yapilir?

Bir keresinde mantar koydum, yaptigima pisman oldum.

not: karabiber-kirmizi biber- tuz koyuyorum

 
kaşar ve sucuk koyuyorlar dışarıda ekstra olarak.


  • john lee hooker  (07.05.14 15:10:04) 
Seninki menemen değil ki domatesli yumurta diyoruz biz ona. Soğan koyabilirsin. Baharat atabilirsin. Dil peyniri de olur.


  • Lola90  (07.05.14 15:11:27) 
Sogan koy peynir ekle seviyorsan maydanoz falan da kiyabilirsin icine


  • wild honey suckle  (07.05.14 15:13:43) 
biber ve kaşar

biber belki kırmızı olursa daha güzel olabilir.
  • [silinmiş]  (07.05.14 15:17:03 ~ 15:17:38) 
kuru sogan yagda kavrulur, kabugu soyulmus domates sogusluk dogranir, sivri biber de ince ince halka seklinde dograniz eklenir, guzelce kavrulur, sonra yumurta kirilir. biber sevmiyorsunuz ama sivri bibersiz menemen olmaz.


  • dnznc  (07.05.14 15:18:48 ~ 15:19:14) 
yazılanlara ek olarak şunu söylemek isterim ki bir menemene en çok tadını veren katı yağdır. tavaya çok az dibini yakmaması için sıvı yağ koyuyorum ve buna ek olarak margarin eritiyorum. soğan olmazsa olmazım. az bile olsa koyarım tat verir. bibersiz düşünülemez bile. bir de domatesi rendelemeyelim mümkünse. küçücük küçücük doğrayıp kısık ataeşte kapağını kapatınca farkı anlayacaksanız.

ha imkanınız varsa odun ateşinde sac tavada yapın. zaten odun ateşinde her şey daha tatlı olur. kaşar soğuk kış havalarında iyi gider şahsen ama bu sıcaklarda ise ağır gelebilir biraz.
  • tekil3.şahıs  (07.05.14 15:30:59) 
soğan konmaz. güzel bir meneme tarifi vereyim sana;

domatesleri kabuğunu soyup küp küp doğra(rendeleme bence)ben olsam biber de koyarım ama madem koymuyorsan orayı geç; sonra o domatesi birazcık acı biber salçasıyla yüksek ateşte 2-3 dakika kavur, cozurdayarak pişssin yani, sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam et, o arada 2 diş sarımsak ve isteğine göre maydonozu kenarda kıy, birazcık da kaşar rendele, maydonoz ve sarımsağı ekle, pişmesine yakın da tuz,az biraz pul biber koy karıştır ve üstüne kaşar döküp karıştırmadan 1 dakika beklet. kaşar eriyince altını kapat ve afiyetle ye.
  • dahili meddah  (07.05.14 15:58:18) 
yıllarca menemeni sadece domates ve biberle yemiş biri olarak söyleyebilirim ki son birkaç yıldır edindiğim tecrübeye göre, menemende beyaz soğan müthiş etkiler yaratmakta.. ama küçük doğra..

bir de insan nasıl biber sevmez ya..
  • ianism  (07.05.14 15:58:38) 
Sovan gomadıysan, boşa çiğnemişen yalan dünyayı!


  • compadrito  (07.05.14 17:05:21) 
kıymalı deneyin vazegeçemeyeceksiniz.


  • etna  (07.05.14 17:08:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.