[]

B12 vitamini eksikliği

Merhabalar. Unutkanlık, dalgınlık, konsantrasyon bozukluğu gibi şikayetler nedeniyle doktora gittim, yapılan kan testi sonucu B12 oranı/değeri 115 çıktı referans aralığı da 126-500. Doktor da hap verdi b12 eksikliği nedeniyle. Yani o keskin, o en absürd detayı bile hatırlayan hafızamın yerinde yeller esiyordu son 5-6 aydır.
Şimdi sormak istediğim şu, doktorun yazdığı ilaçları kullandıktan sonra hemen düzelme olur mu? Hafızam geri yerine gelir mi? Ne kadarlık bir süreçtir bu? Kesin iyileşme oluyor mu yoksa hafızam böyle mi olucak bundan sonra?



 
bi ara bende de eksik çıkmıştı, hap kullandım hafızam filan düzeldi hemen, tekrar ölçtürdüm normal çıktı. et yemeye dikkat ediyorum artık, tekrar sıkıntı çıkmadı. emilimi gerçekleştireyen bünyelerde iğneli tedavi uyguluyorlar, o yüzden hap bitince gidip tekrar ölçtürmelisin kan değerlerini.


  • gmzo  (07.05.14 14:35:36) 
duyuru - nick uyumu :)
geçmiş olsun.

  • bennerdenbileyim  (07.05.14 14:57:36) 
bir doktor kardesi olarak o ilaclari bitkilere vermeni tavsiye edebilirim. cicekler kafa buluyor kendime geliyor.
Yuz tane arkadasim varsa 99unde b12 eksik. kim hastaneye giderse ertesi gun ya b12im eksikmis ben o yizden boyleymisim diyor. Ama bunlar inan tiri viri. Artik doktorlarin sirf ugrasmamak ocin bunu yaptigini dusunuyorum.

sen meyve sebze yemeye bak. duzenli bir sporun olsun hafiza konusunda da takma bu kadar insanin bir gunu bir gununu tutmuyor. muhtelemen surekli "ya eskiden boyleydim simdi boyle" dedigin ocin iyice kendine hasta moduna sokuyorsun. rahat ol. Adi ustunde bu vitamin. o bitecek sen takviye edeceksin.
Ayrica o ilaclar ictikten sonra terin nasil kokacak biliyor musun :(
  • kutsalbok  (07.05.14 15:23:44) 
nerede bir b12 görsem dodex gelir aklıma.

ben de dodexciyim. 126-505 aralığından 179 çıkarmama rağmen her ay dodex iğnesini yaptırıyorum. gerçi bi halta yarıyor mu ondan tam emin değilim. hala bazı unutkanlıklarım olabiliyor. hem de saniyeler öncesinde yaptığımı unutacak kadar. bir de bol bol ceviz ye, düzenli beslen ve uykunu almaya özen göster. stresten uzak dur.
  • tekil3.şahıs  (07.05.14 15:24:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.