[]

change.org, 1 mum da sen yak, 1 imza da sen at.. bunlara inanıyor musunuz?

günaydın aktivistler ve aktivist kalanlar..

Bazen sağda solda şunları görüyorum:
------------------------------------
Ormanlarımız yok olmasın diyorsan 1 imza da sen at..

Eşcinsellere özgürlük için 1.000.000 imza. Paylaş..

Çevre kirliliğine dur demek için bir imza da sen at

çocuk katillerinden hesap sorulması için bir imza da sen at..

Berkin Elvan Katillerinin yakalanması için bir mum da sen yak..

Aslı'nın çinde tedavi olması için bir imza sen at..

HES e hayır diyorsan bir imza at..

Adalete fener yak
------------------------------

Neyse çok uzatmayayım.. böyle şeyler var.. sokakta imza topluyorlar.. siteden mum resmine tıklıyorsun mum yanıyor.. bir yerlere gidip tıklıyorsun filan.. ben hiç birine katılmadım. umursamadığımdan atmadım..

diyelim ki bu gün birine tıkladım.

sonra ne oluyor?
"hmm bir sürü kağıt imzalamışlar. tamam beyler artık çevreyi kirletmiyoruz. buraya kadarmış lanet olsun. şimdi faka bastık."

"oha 1.000.000 hit almış. oldu o zaman. tiz zamanda eşcinseller özgür kılına."

"lanet olsun ormanları artık yok edemeyeceğiz. çünkü sitede flash tabanlı bir program vasıtasıyla tam 300.000 mum yanmış"

"Hmm gençler toplanın hes inşaası bitti. dağılıyoruz. tamam. gençler kağıt getirdi bir sürü imza var. oldu o zaman."

"aaaaa tüm anayasayı değiştirdik. polisi ortaya çıkarmamak için çok çalıştık. gençler bir siteye girip tıklamışlar.. lanet olsun bug'umuzu buldular. artık katilleri yakalamak zorundayız."


bu mu oluyor? çünkü bu tıklamalar imzalar filan resmi bir yaptırım gücü yok bildiğim kadarıyla.. var mı? nedir? nereyi imzalıyoruz?

 
Inanmıyorum.


  • sutlu nescafe  (07.05.14 09:39:52) 
Boş iş olarak görüyorum.


  • jamalbsf  (07.05.14 09:43:35) 
Hiç bir şey yapmamaktan ve sıfır sesten bir tık daha iyidir. Resmi bir yaptırım gücü büyük şeyler üzerinde olmayabilir ama daha küçük ölçekli (ne bileyim, mahalli) şeylerde baskı unsuru olabiliyor. En azından "Bu kadar insan mı vardı" diyebiliyor insan. Eline yapışan bir şey de değil ama bununla da "Bir şey yaptım" diye de vicdanı rahatlatmamak gerek.


  • aychovsky  (07.05.14 09:48:00 ~ 09:50:31) 
bir nevi kamuoyu yoklaması. bir yaptırımı yok ama işte bakın bu kadar kişi bunu istiyor demek için güzel. buralarda iplenir mi iplenmez tabi o ayrı. ben genelde katılmıyorum


  • argent dawn  (07.05.14 09:51:02) 
ses getirmek için bir yol sadece imza kampanyası. özellikle internette organize olanlar. yani sen durup dururken heslere hayır propagandası yapmayabilirsin ama heslere hayır kampanyası linkini paylaşabilirsin. bu imzalar çok sayıya ulaştığında "ulan bayağı da destek çıkan varmış ha!" diyebilirsin. bir metottur sadece yani.

sokaklarda açılan masalar biraz daha işlevsel. katılanlara kampanya için aidiyet aşılıyor. ayrıca iletişim bilgilerinizi verdiğinizde -ki bu en önemli olanı- aynı kampanya için ileride size ulaşabiliyorlar.

tüm bunların yanında, bence bu üstten bakmacı tavrınız hiç hoş değil. bu aktivistler, anarşistler, sosyalistler özverili bir çalışma yürütüyorlar. greenpeace gibi oluşumların dışında çalışanlar tamamen gönüllülük esasıyla yapıyorlar bu işleri ve siz sormadan önce düşünmüşlerdir değil mi bu işin mantığını? ne bu alaycı taklitler?
  • john lee hooker  (07.05.14 09:52:34) 
Vicdani mastürbasyon.
Göğüslerini halk yararina sunan artistin bu fedakarlığı göğüs kanserinde ne derece farkindaliga yol açıyorsa oda o ise yarıyor.

Çocuk haklari konusunda hic bir stkya katilmayan bir modern insan 1 imza attığı taktirde kendini vicdanen temiz ve görevini yapmış hissediyor o yüzden emek zaman ve para harcamasina gerek kalmiyor.
  • efrasiyab87  (07.05.14 11:16:42) 
İşe yarayabiliyor. Change.org'dan biriyle yapılan röportajı buradan okuyabilirsiniz.gorunmeyenler.wordpress.com

Kendileri her ayın ilk Salı günü Salt'ta kampanyacılara imza kampanyalarının nasıl başarıya ulaşabileceğini anlatıyorlar. Bunlara da katılabilirsiniz.Başarıya ulaşan hikayelerini de zaten yayınlıyorlar. www.change.org
  • hulahop  (07.05.14 11:33:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.