[]

haberin üslubu konusundaki görüşleriniz?

haberin dili konusundaki fikirlerinizi merak ediyorum. amacım kesinlikle tartışma yaratmak değil. ilk bakışta dikkatimi çeken bir şeyden hareketle birkaç farklı şey düşündüm, siz ne diyeceksiniz merak ettim:

bianet.org


 
ne düşündün?

Edit: söz konusu haber sitesinin üslubunu eleştiren birçok görüş varmış zaten.
(bkz: bianet)
  • sevgili sen masada değil yatakta güzelsin  (07.05.14 01:39:29 ~ 01:44:25) 
"öldü" kelimesi belki insanları rahatsız edebilir. şehit oldu denmemesi falan ama dümdüz yazmış adamlar. ben çok bir şey göremedim.


  • cilgin fantezilerin adami  (07.05.14 01:40:36) 
bence üslupta bir şey yok.


  • m e l t e m  (07.05.14 01:40:43) 
PKK'liler'den sonrasını okumadım.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (07.05.14 01:41:18) 
Türkçe'de sessiz harfler yanına "e" sesi getirilerek okunur ve ekler de okunuşa göre yazılır. O yüzden PKK'liler yazımı doğrudur dilbilgisi bakımından. PKK'lılar yanlıştır. Editoryal olarak doğru bir tercih yani.

"Öldü" yerine "şehit oldu" denebilirmiş, evet. İlk etapta dikkatimi çekmemişti.
  • m e l t e m  (07.05.14 01:42:54 ~ 01:44:34) 
benim dikkatimi ilk çeken şey "şehit" kelimesinin kullanılmamış olmasıydı. o an bunu düşünürken pkk içeriğine hiç dikkat etmemişim. bianet'in çizgisini az çok bildiğim için kökleri dine uzanan bir payeden bahsetmekten kaçınıyorlar herhalde dedim. sonra "pkk'li" kısmına dikkat edince acaba taraflı olmaya mı kasıyorlar dedim (dilbilgisi açısından tamam ama pkk'lı-pkk'li diyenler şeklinde saçma bir ayrım da yok değil). duyuruyu da, ilk okuyuşta "şehit" kelimesinin eksikliğini görecek misiniz acaba diye açtım.


  • kül  (07.05.14 01:47:12) 
bence bir falso yok. bianet hakkında hiçbir şey bilmiyorum, tamamen objektif bir yorum bu haliyle.

garibanları doğuya piyon gibi sürüp öldürtüyorlar. yüzyıllardır allah kitap diyerek gaza getirdiler bu milleti. ölüyor o insanlar. biz inanmak istemiyoruz ama ne yazık ki hayatlarının baharında, 3-5 orospu çocuğu daha çok para kazansın diye gidip ölüyorlar.

o yüzden bir şey yok bu üslupta. keşke tüm gazeteler böyle yazsa da insanların aklı biraz başına gelse. en çok da "bi oğlum daha olsun onu da şehit veririm" diyen tiplere okutmak lazım bunları.

ver amk ver. senin oğlun ölsün, benim oğlum ölsün. ondan sonra vatan yehooo. oğlumun genç yaşında silahla öldürüldüğü vatanı yiyim, eksik olsun. vatan sağ olmasın, analar babalar evlatlar sağ olsun önce.
  • pescador  (07.05.14 01:51:20 ~ 01:51:42) 
'şehit oldu' deyince ölmüyorlar mı? 4 asker öldü sonuçta.. dilde bir sorun yok.

şehitliği devletin nice şeyi meşrulaştırmak için kullandığı açıkken, ölen askerlerin hangi dine mensup oldukları bilinmezken, vesaire. Dil olması gereken dil aslında.
  • hayal bilgisi  (07.05.14 02:04:17) 
evet "şehit oldu deyince" ölmüyorlar. ne bunu bizim size anlatmamız, ne de sizin bunu anlamanız mümkün. çok kasmaya gerek yok.

dilbilgisi olarak her leyleği doğru yazdık, bir bunu yazmamız kaldı. aptalca da olsa, pkk'li yazan ve pkk'lı yazan ayrımı vardır. bu ayrımı da kürt faşistleri başlatmıştır.

pkk'li yazan herkes benim gözümde kürt faşistidir.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (07.05.14 02:13:04 ~ 02:13:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.