[]

Neden AB+ kan aranmıyor?

Neden bu kadar az aranıyor? Hepsi var AB+ yok.




 
yanlış bilmiyorsam ab grubuna kan grubu 0 olanlar da, a olanlar da, b olanlar da, ab olanlar da kan verebiliyor. yani kan grubu ab+ olan bir insan, kan grubu + olan herkesten kan alabiliyor.

ki yine yanlış bilmiyorsam rh+ çok daha yaygınken, rh- nadir bulunuyor.
  • megafon  (07.05.14 01:24:43 ~ 01:46:42) 
www.hayatnotu.com

bu yüzden olabilir.

edit: megafon haklı. ab kana ihtiyaç yok, herkesten alabilirler.
  • king lizard  (07.05.14 01:27:08 ~ 01:28:20) 
megafon'un dediği gibi. A+, B+, 0+ grupları AB+'e kan verebiliyor.

Edit: 0 değil miydi herkese verebilip de kimseden alamayan? AB herkesten alabiliyor diye hatırlıyorum ben çok net olarak.
  • m e l t e m  (07.05.14 01:28:15 ~ 07:16:26) 
bizde genel olarak kan verme alışkanlığı yok. A rh + türk kanı, en çok bu kan var aslında ama lazımsa bu da bulunmuyor.
AB + fazla lazım olmuyor çünkü o grupta çok kimse yok yüzdesi az. (bunun matematikte adı ne bilmiyorum ama arz her türlü az, talep ise en çok A + böyle anlayım) AB - zaten yüz kişiden 2-3 kişide olan bi kan.
evet AB'ye herkes verebilir de pratikte o çok başvurulan bir yöntem değil. acil olmadıkça direk kan vermek çok başvurulan/istenen bişey değil zaten. kan ürünü veriliyor.
  • niye ama  (07.05.14 01:33:47) 
AB kan grubu bilinenin aksine herkesten almaz pratikte, çok çok ekstrem zor durumlar olduğunda başvurulur.
Toplumda %6 civarında bulunuyor yanlış hatırlamıyorsam. Aksine az kişide olmasına rağmen nispeten daha fazla ilan görüyorum.
www.kanbankasi.gen.tr
  • Lim5  (07.05.14 02:20:36) 
ab kan grubu herkesten almaz, eğer ab kan grubu olan birine 1 kan verilirse doktor ciddi sıkıntıya girer, diploması elinden alınabilir (tabii çok acil şartlar altında vs yapılabilir bu)

benim daha ilginç bulduğum 0 ve a kan gruplarını çok sık görüyorum. evet onlar daha fazla, bundan dolayı daha fazla kana ihtiyaç olur ama daha fazla "aranmasını" anlamıyorum. keşke herkes kan verse
  • la noix  (07.05.14 07:11:00) 
Eşimin 16 Mayısta Istanbul Gata da ameliyatı olacak ama çevrede kimsede AB+ kan bulamadık mesela


  • hayyam ara  (07.05.14 08:40:50) 
o kadar da seyrek değil, ben 4-5 ayda bir izmirde ab+ isteyen hastalara kan veriyorum.


  • hasmetizm  (07.05.14 09:01:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.