[]

CHP, Başörtülü Bir Aday Sunsa Oy Verir misiniz?(Cumhurbaşkanlığı)FARAZİ

görüşlerinizi sayın kılıçdaroğlu'na ileteceğim. mhp ile ortak aday çıkarıldığı varsayımıyla, görüş bildirirseniz sevinirim.




 
kılıçdaroğlu kendisi demiyor muydu zaten, başörtülü bacılarımıza da kapımız açık diye? ha aday olmuş, ha mitingde bayrak sallamış bence bir farkı yok.


  • sevgili sen masada değil yatakta güzelsin  (07.05.14 00:23:19) 
İdeolojik tüm pürüzler halloldu, bir tek başörtüsü mü kaldı geriye hallolması gereken? Başörtüsü benim için zerre önemli değil ancak CHP seçmeni için hayati konumda maalesef ki. Kiralayacak kişinin eşi başörtülü diye evini kiralamayan sosyal demokratlar biliyorum.

Bu arada, MHP'yle ortak aday çıkartacaksa sosyalistlerden oy alamaz, eski solcu yeni sosyal demokratlar da şöyle bir yutkunur, düşünür. Ancak hedef kitlesinde pek de yer tuttuğunu sanmıyorum söylediğim profilin.

Velhasıl kelam, durumlar böyle...
  • sevgikusunkanadinda  (07.05.14 00:29:09 ~ 00:29:40) 
Başörtülüden ziyade kadın aday olarak düşünüyorum, kılıçdaroğlu'na da böyle düşünmesini salık veriyorum naçizane. ben oy veririm de -sn'lık düşünerek de olsa- yılların chp'lı kesimi verir mi bılmıyorum.

sanki başı açık ve duruşuyla tam ortada olan biri daha mantıklı. sivri söylemleri olmayan, hukuk mezunu, yumruğunu masaya vurup da konuştuğunu bildiğimiz biri.
  • kaymaktutmayansicaksut  (07.05.14 00:32:25) 
chpye hiçbir şekilde oy vermem.


  • sayns  (07.05.14 00:32:33) 
nice chp'li var başörtülü chp'ye oy veren, nice chp'li var en yakınları başörtülü. mal mal yorum yapmaya bayılıyorsunuz ya.

ben veririm, ama asla öyle bir şey olmayacak çünkü başörtülü bir cb aday adayı bile yok.
  • ozzpwnz  (07.05.14 00:36:23) 
Cumhurbaşkanlığı için başörtülü adayı doğru bulmuyorum ama aday gösterilirse oy veririm.


  • pavlis  (07.05.14 00:47:08) 
Ben etrafımdan gördüklerimden şöyle bir şey söyleyebilirim ki (ben de dahilim buna) chp önce seçmenini sandığa gitmeye ikna etmeye odaklanmalı. Ülkenin geleceğinden yoğun bir ümit kesme, büyük bir karamsarlık ve artık umursamama hali, ne halleri varsa görsünler anlayışı söz konusu, insanlar cb seçiminde oy kullanmayı düşünmüyorlar bile ve hiç de az değiller.


  • bi mekan  (07.05.14 00:47:15) 
benim oy vermemde başörtüsü kriterler arasında değil. ama genel olarak chp'ye karşı bir sempati yaratabilir tabi. ama yarattığı sempati sonuçlarda değişikliğe neden olur mu, hiç sanmıyorum.


  • mayaa  (07.05.14 00:48:02) 
CHP başörtülü 3 aday (benim bildiğim) gösterdi belediye başkanı adayı olarak.

bi bitmedi bu "cehape boşortoso doşmono" kafası.
  • nawar  (07.05.14 00:48:37) 
Başörtüsü muhabbeti kabak tadı verdiği için oy vermem.


  • Lola90  (07.05.14 00:49:08) 
benim için başörtülü olması çok bi olay değil. düzgün bi insansa tahsilli halkın dilinden duygularından anlayan biriyse oy veririm.(annem başörtülü)

fakat kemal beyi anlıyorum pragmatik düşünüyor ki haklı. başörtülü aday yarışı kızıştıracaktır. melih gökçek mansur yavaş ayarında bi çekişme olabilir.

fikrimi sorarsanız meral akşener veya ilber ortaylı derim ama seçim cidden tayyip kazanmasın üstüne kurulacaksa başörtülü aday doğru bi hamle olur.
  • error522  (07.05.14 01:22:37 ~ 01:23:54) 
Bu hareketi şov olarak algılayacağım için vermem. Mesela başörtülü olup olmaması değil yani.


  • uu1  (07.05.14 01:23:13) 
başörtülü aday olursa chp o sahil kesimini de kaybeder.


  • tescillimarka  (07.05.14 01:25:01) 
"oy verir misiniz" den ziyade "oy verilir mi" ye cevap arayalım bence. özellikle hedeflediği kesimden. şahsi kanaatim zaten chpye oy veren kesimde kayda değer bir düşüş olmaz. mhpliler için de muhafazakar olanlarına rte çok iyi oynuyor, daha önce referandumda olduğu gibi "aynı saftalar" argümanını kullanacaktır. zaten birçok yönüyle referanduma benzeyen bir seçim olacağa benziyor. başörtülü olursa bu argümanı biraz kırabilir ama buradaki şart halkı kucaklaması ve siyasete fazla bulaşmamış olması. biraz mansur yavaşa benzemeli. aslında olay başörtüsünde değil de saydığım iki özellikte bence. o özellikleri taşıdığı sürece başı açık da erkek de olabilir. ancak ortak aday diyorlarsa mhplilerin birçoğunun da oyunun rteye gideceği unutulmamalı. sonuç olarak her türlü kazanma ihtimalleri çok düşük ama bundan daha iyi bir ihtimal de gözükmüyor.

not: piyasada böyle bir insan var mı bilmiyorum. ben görmedim şahsen
  • brkhntr  (07.05.14 01:44:03 ~ 01:45:48) 
öyle bi aday düşündüm ama bulamadım...
başörtülü CHPlilerle dolu bir ailem var, aday başörtülü diye chp ye oy vermeyecek emekli öğretmen teyzeler de bitsinler artık zaten 90'larına geliyorlar (azcık abarttım evet) ben oy kullanıyor olursam veririm, AKP adayına vermeyeceğim kesin olduğu için zaten kimi koysalar ona vereceğim ve de seçilmeyecek benim için seçimin özeti budur. CHPli değilim (öyle bi aidiyetim yok yani).
ancak AKP başörtülü, daha önemlisi kadın aday çıkartmazken. bizler meclisteki örtülü milletvekilerini adını bile bilmiyorken...(içlerinden hangisinin ne yaptığını bilen var mı?)
niye başörtülü aday?? daha önemlisi kim?? öyle bir isim aklımıza gelmiyorsa 3 ayda onu icat etmeleri mümkün mü??
bu arada sitemim CHPden çok, başörtülü kadınlara...
  • niye ama  (07.05.14 02:00:09) 
CHP'nin içinde de çok sağlam bir yobaz grup var. Onlar boş oy falan atar. Yerel seçimlerde de görüldü. Balıkesir'in AKP'ye gitmesi o ekibin bok yemesi mesela.


  • arnold schwarzeneger  (07.05.14 09:08:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.